Skocz do zawartości

PCSilentium G1 500W, padł po miesiącu.

Recommended Posts

Witam chcialbym wiedziec co uwazacie na temat tego zasilacza? Ciagnal moj zestaw przez miesiac i nagle padl, facet w sklepie poleca mi zasilacz Pangu 500W za 120zł, mowi ze zlozyl 100 komputerow na tym zasilaczu i tylko jeden wrócił. Ma oczywiscie inne drozsze na stanie ale mowi ze nie widzi sensu zeby wkladac czegos lepszgo.

Moj zestaw
i3 3220, saaphire 7850 2gb ddr5, 8gb ddr3 patriot viper, MSI-B75MA, oraz Deus G1

Co mam zrobic? Oddac do gwarancji czy brac tego noname? Szczerze mowiac placac 210zl za zasilacz myslalem ze pochodzi dluzej niz jakis pierd, tymczasem padl podczas gdy inne pierdy chodza.

Gość rezerwuar

Złośliwość rzeczy martwych od co, o Pangu słysze pierwszy raz i raczej bym odpuścił bo jak ten padnie to może pociągnąć za sobą resztę sprzętu. W jakim sklepie kupowałeś?

Stary kolega pracuje w tym komputerowym i powiedzial mi z reka na sercu ze jak chce to corsaira, fortrona albo innego chiefteca to mi na jutro zamawia, ale zlozyl juz 100 komputerow na tych pangach i tylko jeden wrocil z wada lozyska wentylatora, reszta smiga co niektore juz 2 lata. Pokazal mi reklamowanego aerocoola 650w, i corsaira 500w czekaly na wysylke do serwisu, a pangi ani jednej nie mial na reklamacji , wszystkie chodza. Chyba przestane sluchac internetowych szamanow, i poslucham tego kolegi ktory na codzien sklada komputery. Dolozylem do swietnego zasilacza deus g1 ktory padl mi po miesiacu. W starym komputerze mialem zasilacz FEVER 400w , jakis smiec powiecie jednakze dzialal 5 lat, teraz kolega zlozyl jakiegos smiesznego kompa na tym zasilaczu ode mnie FEVER i nadal chodzi, a Deus sie wysral po miesiacu k*wa jego za*ebana mać, tak wiec wzialem za 160zl PANGE 600W, i tyle na ten temat. Powiecie ze to kwestia czasu kiedy panga zdechnie, ok spoko widac wszystko moze pasc skoro deus padl po miesiacu, a setka pang zlozonych przez mojego kumpla chodzi.

Edytowane przez herbatkowy

Autorze, nie denerwuj się :D
Internetowy szaman taki jak ja przepowiada Ci: Bowiem od szczęścia zależy los zasilacza nie jednego wydanego nawet przez producenta godnego. Kazda marka popsuć się może lecz gwarancja długa od tego uratować nas może. 

• Popieram 1

Spoko fajnie, co mam teraz zrobic? Dzwonilem caly dzien na serwis techplanet zeby sie dowiedziec co robic, i caly dzien nikt nie odebral telefonu dacie wiare? Napisalem maila moze do jutra odpisza... Ciekawe czy bede musial odeslac ten zasilacz do techplanet czy do producenta?

Patrix mowisz mi zebym sie nie denerwowal, jak moge sie nie denerwowac skoro  wydalem sporo kasy na kompa, specjalnie wzialem zasilacz porzadny nie jakiegos smiecia za 100zl, i ten zasilacz padl po miesiacu a podroby ludziom chodza? Ten kolega ze sklepu powiedzial ze zaobserwowal ze duzo czesciej wracaja do nich na reklamacje drogie markowe zasilacze, niz te tansze, a pangi wogole nie wracaja. Wysmialbym go i powiedzial ze sie guzik zna, ale niestety sam jestem przykladem, mi padl deus g1 po miesiacu zupelnie bez zadnego powodu, zadnego spiecia, awarii pradu itp. tak wiec nie wierze juz w markowy sprzet bo jak ma sie zepsus to i tak sie zepsuje.

Zeby bylo smieszniej, dokladnie w tym samym momencie padl mi alternator w beemce, dzis rano wstalem kompa nie moglem uruchomic, samochodu tez nie, jak mam sie nie denerwowac?  :[

Dlaczego, Techplanet to bardzo dobry sklep.....A to ze trafiła mu się lewa sztuka nie ich wina........z nimi nie powinno być problemów jeśli chodzi o gwarancje.

W techplanet zlozylem kompa, a dzis zawiozlem do znajomego do sklepu u mnie w miescie.

Ja bym się bał podłączać to coś co ci proponuje kolega ze sklepu. PANGU 600W ma na linii +12V TYLKO 370W xD a co dopiero wersja 500W. Może ze 300W posiada na linii +12V z której to zasilana jest grafika i procesor czyli najbardziej prądożerne podzespoły.

Dobry zasilacz 500W powinien posiadać jakieś 450W na linii +12V.

Heh ja też kupiłem jakieś dwa tygodnie temu CORSAIRA 450W z myślą że to zasilacz na długi okres czasu,a tym czasem dziś jak zmieniałem bodę i włączyłem kompa,nagle łożysko wentylatora wpadło w wibracje i buczało,jak lekko uderzyłem ręką w okolice zasilacza,to przestało i działa ok,po jakimś czasie wkładałem kompa złożonego w półkę i lekko uderzyłem obudową o nią,i to samo się stało.Niby firma jedna z lepszych,a jednak po tak krótkim czasie się coś zaczyna dziać.I nie wiem czy go wysyłać czy nie na gwarancje,puki co się wstrzymam i zobaczę co będzie się działo dalej,ale sam widzisz,że nawet firmowy sprzęt potrafi szybko się zepsuć :)

Ja odkąd pamiętam mam chieftec_i i żaden mi nie padł ani nie był słyszalny. Więc polecam w razie czego ;)

Czy wiesz że 99% idiotów czyta posty z ręką na myszce?
Nie zdejmuj ręki,już na to za późno

Nextassy nie dołuj mnie przed spaniem :P

Co wiecej byl w tym sklepie jakis gosc starszny fifarafa co ma  8 rdzeniowego procka firme komputerowa itp. i smial sie ze forumowy zestaw ten moj komputer, troszke mnie zdenerwowal pod koniec mialem ochote nim szarpnac troche bo caly dzien nabuzowany chodze, jeszcze alternator mi w aucie padl i caly dzien mam latania... a i mowil ze zasilacz mi zapewne padl przez to ze podkrecilem za mocno grafike. Dalem 1100/1400 na napieciu 1,180v wiec nie wiem czy to moglo wykonczyc ten zasilacz? Obliczyl mi ze 280Wat moja grafika podkrecona mogla zzerac, prawda to? Tak czy siak juz wsadzili mi pange 600w, pouzywam jej przez ten miesiac poki nie dojdzie Silentium, jak dojdzie to odrazu zmieniam spowrotem...

Ten fafarafa na w głowie cos nie tak. Cały zestaw 280W to sie zgodze. Co do Pangi to wypier..... bym ja do smietnika. Ale Twoja sprawa, chcesz miec bombe zegarowa w kompie nie ma sprawy. 

Mam nadzieje ze to nie to: http://aukro.technet.idnes.cz/600w-pangu-12cm-fan-2x-6pin-pci-e-nowy-gw-24-m-ce-i2953826586.html

Jak tak to powodzenia...

Edytowane przez damianox89

Ten fafarafa na w głowie cos nie tak. Cały zestaw 280W to sie zgodze. Co do Pangi to wypier..... bym ja do smietnika. Ale Twoja sprawa, chcesz miec bombe zegarowa w kompie nie ma sprawy. 

Mam nadzieje ze to nie to: http://aukro.technet.idnes.cz/600w-pangu-12cm-fan-2x-6pin-pci-e-nowy-gw-24-m-ce-i2953826586.html

Jak tak to powodzenia...

Dzieki, oby sie nie przydalo. Ten fafarafa ze sklepu to sie popisal, gadal o grafice wymadrzal sie a jak spytalem jaka ma to powiedzial 460, czyli geforce gtx460 jak domniemam. A i mowil ze radeony sa do du*y i do niczego sie nie nadaja. Trudno, posadzili mi ta pange bo na nic innego narazie mnie nie bylo stac, z dnia na dzien ubylo mi 1000zl, tak wiec budzet nieco sie rozpindolil. Wie ktos jak wyglada reklamacja z pcsilentium? Zanim nie dostane drugiego zasilacza to pochodze na tej pandze, zmniejszylem troche taktowania grafiki zeby jeszcze tej nocy mi ten szmelc nie padl... O dziwo nie jest wcale duzo glosniejsza od Deusa, jednak troszke ciezsza. Nie zostane przeciez bez komputera na miesiac, bo pewnie tyle bede czekac na nowy zasilacz...

Ten PSU PANGU 600W kojarzy mi sie z tą bajką o pingwinie PINGU  :wariat:  hahaha musiałem to napisać,a tak na poważnie,to spokojnie z miesiąc będziesz czekał na zasilacz z serwisu SPC. Ale mnie chyba też to czeka z moim CORSAIREM  :cry:

Edytowane przez Nextassy

Miałem tego samego Chiefteca,i przeżył 3 złożone przeze mnie zestawy PC,a obciążany był niemiłosiernie,łącznie przez jakieś dwa lata i nic się nie działo.

Edytowane przez Nextassy