thim1337 0 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Witam, Jest to mój pierwszy post na tym forum, dlatego witam wszystkich i mam nadzieję, że pomożecie mi uzyskać odpowiedź na nurtujące mnie pytania. Próbowałem sam sobie odpowiedzieć ale przeglądając różne porównania i testy, nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi. Dlatego też zwracam się z tym do Was. Wątek nowy a temat stary, ale jako, że różne myszki są dla różnych ludzi, założyłem nowy wątek. Do sedna. Poszukuję myszki, myślę że do 100 - 150 zł. która zapewniłaby komfort podczas grania w MMO oraz FPSy, ale też aby nie przeszkadzała w codziennej pracy i nie trzeba było jej za 2 -3 miesiące zmieniać. Do tej pory miałem deathaddera ale po wielu latach współpracy postanowił odejść na emeryturę (przestał działać). Była to myszka, która spełniała wszystkie moje wymogi. Ale w związku z tym , że się popsuła, chciałbym kupić coś nowego i równie dobrego lub lepszego . Widziałem wiele pochlebnych opinii na temat Logitech G500, ale nie przekonuje mnie jej "brudny" wygląd. Naprawdę jest tak dobra jak mówią? Czy są lepsze alternatywy w tej półce cenowej? Z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukkas 172 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 (edytowane) Witaj. Co do wyboru myszki dla podobnie jak z butami - przede wszystkim liczy się wygoda. Ważnym elementem jest jej wielkość dobierz ją do rozmiaru dłoni oraz stylu grania. Parametry techniczne to również ważny element ale często kończy się na marketingowej "papce". Jak już to szukaj myszek z sensorem Avago. Dobra myszka nie musi kosztować ponad 100 zł - produkty A4Tech są tańsze ale na tym polu prezentują się całkiem solidnie. Warto przejrzeć ich ofertę mają naprawdę spory wybór. Szukaj myszy z Co do wspomnianego Logitecha to pochlebniejsze opinie słyszałem o G400 niż o tej "500". Edytowane 6 Lutego 2013 przez Lukkas Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 http://forum.benchmark.pl/topic/71258-wyb%C3%B3r-myszki-do-150z%C5%82/ Jest mnóstwo tematów na tym forum, wystarczy tylko przeczytać. Cytuj Link to post Share on other sites
viper18 0 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Moja myszka A4Tech X-750BF chodzi juz 4 lata, muszę dodać ze codziennie mecze ja i wyciskam z niej siódme poty. Wiadomo ze po takim czasie odczuwalne sa juz skutki psucia sie jej takie jak wyłączanie sie podczas np grania, ale jestem zdziwiony ze tyle wytrzymała także polecam, a i wygodna tez jest. Cytuj Link to post Share on other sites
thim1337 0 Napisano 7 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 (edytowane) Witaj. Co do wyboru myszki dla podobnie jak z butami - przede wszystkim liczy się wygoda. Ważnym elementem jest jej wielkość dobierz ją do rozmiaru dłoni oraz stylu grania. Parametry techniczne to również ważny element ale często kończy się na marketingowej "papce". Jak już to szukaj myszek z sensorem Avago. Dobra myszka nie musi kosztować ponad 100 zł - produkty A4Tech są tańsze ale na tym polu prezentują się całkiem solidnie. Warto przejrzeć ich ofertę mają naprawdę spory wybór. Szukaj myszy z Co do wspomnianego Logitecha to pochlebniejsze opinie słyszałem o G400 niż o tej "500". Wielkie dzięki za cenne wskazówki. http://forum.benchmark.pl/topic/71258-wyb%C3%B3r-myszki-do-150z%C5%82/ Jest mnóstwo tematów na tym forum, wystarczy tylko przeczytać. Uwierz mi, że nie zakładam nowych tematów bez wcześniejszego przejrzenia podobnych tematów. Ale skoro założyłem nowy tzn. że nie znalazłem tam odpowiedzi. Tak czy owak dzięki za link. Moja myszka A4Tech X-750BF chodzi juz 4 lata, muszę dodać ze codziennie mecze ja i wyciskam z niej siódme poty. Wiadomo ze po takim czasie odczuwalne sa juz skutki psucia sie jej takie jak wyłączanie sie podczas np grania, ale jestem zdziwiony ze tyle wytrzymała także polecam, a i wygodna tez jest. Może trafiłeś na jakiś twardy model lub mój brat trafił na trefny. Miał tę myszkę i pożegnał się z nią po pół roku użytkowania. A czy możecie polecić kilka konkretnych modeli na które warto zwrócić uwagę. Wybór jest szeroki, dlatego rekomendacja doświadczonych użytkowników byłaby bardzo pomocna. Tak jak wspominałem wcześniej, zależy mi na myszce do FPS, MMO, bez "zbędnych" bajerów. Edytowane 7 Lutego 2013 przez thim1337 Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 A czy możecie polecić kilka konkretnych modeli na które warto zwrócić uwagę. Wybór jest szeroki, dlatego rekomendacja doświadczonych użytkowników byłaby bardzo pomocna. Tak jak wspominałem wcześniej, zależy mi na myszce do FPS, MMO, bez "zbędnych" bajerów. W temacie do którego podałem link masz wszystkie myszy warte uwagi w tej cenie. Po prostu wybierz sobie najbardziej wygodną. Też miałem deathadder'a i po przesiadce na g400 jestem zachwycony tą myszką. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts