Skocz do zawartości

Recommended Posts

do autora, do tego procesora , jak grasz w 1680x1050 spokojnie kupujesz hd7770 (niedawno taką miałem ,  na dniach ją wysyłam do klienta) i będziesz super zadowolony, wiadomo w grach , które korzystają z wielu rdzeni będziesz miał niższy min fps, ale z czasem wyrwiesz jakiegoś AII czy PII x4 za grosze i będzie Ok - w grach co nie siedzą ostro na CPU wszystko w tej rozdzielczości na full będzie ci chodziło (najwyżej ujmiesz sobie AA, bo to czasami potrafiło zabić tą kartę w niektórych grach)

Edytowane przez k0chan

niektóre promocje pokończyły się na kody któregoś tam grudnia - na morele.net możesz się skontaktować z gościem odpowiedzialnym za dane produkty (zawsze tam takie zdjęcie kolesia widnieje) i się upewnić, czy promocja jeszcze aktualna (ale wątpię)

A nie chciałbyś wycelować w jakiegoś używanego 6870 z gwarancją? Ostatnio takiego kupiłem za 500 zł. Parametrowo lepszy od 7770, wydajnościowo też mi się wydaje, że będzie lepszy. Nie mniej jednak niech moją opinię potwierdzą eksperci.

kastrat 7770 z 128bit

lubię takie "eksperckie" doradzanie - to gtx660ti też kastrat co? tylko często radeony 7950 w grach wyprzedza, może poleć mu gtx260 -  tamten to ma dopiero szynę, chłopie 448bit, niczym tory kolejowe :rotfl:

jakby cie to ominęło, to ten kastrat hd7770 często dorównuje a nawet wyprzedza 256bitowego hd6850

Edytowane przez k0chan

Dokładnie co prawda kartę nieco ogranicza niska przepustowość pamięci, jednak nie oznacza to, że karta jest "kastratem" akurat w wypadku nowej 7 serii Radeonów rdzenie były projektowane specjalnie pod dany segment. Jedynie ten nowy 7870 na Tahiti jest ograniczoną wersją wyższego modelui :)

jak ktoś pisze głupoty, zawsze z chęcią to prostuje

pozdrawiam

edit

omar, kastratem to możesz nazwać hd7750 i tu się zgodzę w 100% z taką wypowiedzią, bo hd7770 w swoim segmencie na pewno nie jest kastratem

Edytowane przez k0chan

jakby miał kupić za 450 zł hd6870 na gwarancji też bym pewnie się skusił, ale przy cenach ponad 550 za nowe, a cenie hd7770 na poziomie 420 zł raczej olałbym te kilka fps, tym bardziej , że miałem hd7770 i wiem co oznacza wydajność na tej karcie po obniżeniu kilku detali :)

Chodziło o coś innego. Po prostu razem z effendim podaliście bardzo wątpliwe stwierdzenie(niepoparte żadną oficjalną informacją ani testami) a , że on jest tutaj od dłuższego czasu i ciut znam jego forumowe poczynania to łatwiej jest mi mu zaufać ;)Tylko tyle :D

Edytowane przez Rafcio1874

Ok nie ma sprawy

Obaj wiemy, że bity szyny pamięci to jeszcze nie wszystko.

Może się okazać, że Radeon 7950/70 nie wykorzystuje w 100% 384 bity tylko np 192bit

To tak jak z SATA 3 - praktycznie żaden HD tego nie wykorzysta - nawet się nie zbliży

SATA 2 zupełnie wystarczy.

Edytowane przez omar2033

Oprócz szerokości szyny liczy się też częstotliwość z jaką są podawane na nią dane. Od tych dwóch zależy szybkość transmisji danych dla magistrali ;)

To chyba nie możliwe by karta przy szerokości szyny 384 bit wykorzystywała tylko 192 bity ;)

Edytowane przez Rafcio1874