kosq83 189 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Dobrze że piszesz, przecież nikomu to nie sprawia problemu. Jak przeglądasz forum to napewno też doczytałeś że najlepiej przed zakupem odsłuchać sobie dane 2, 3 pary wybranych już słuchawek przed zakupem. Nikt ci tutaj źle nie radzi, ale każdy jest inny i każdy ma swoje preferencje. Masz wskazane kilka opcji, źle z nimi byc nie może, reszta zależy od ciebie i to twoja decyzja. p.s. Wcześniej nie doczytałem że masz już te Roccaty. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) konkrety miałem na myśli dlaczego te czym się odwzorowują bardzo dobrze odwzorowują w energiczny sposób wysokie tony. jedne z najlepiej grających przestrzenie zamkniętych słuchawek do około 500zł nie potrzebują wzmacniacza, więcej daje dobry układ dźwiękowy basu nie za dużo i nie za mało. grają bardzo przejrzejcie ,szczegółowo, więc każdego snajperowego nooba kampera usłyszysz ładującego broń. Edytowane 4 Lutego 2013 przez adivxv5 3 Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 No w sumie jest tak jak mówi grzecho. Jak nie ma potrzeby jakości w odsłuchu, to po co przepłacać za dobre słuchawki, skoro i tak się je zamorduje, albo wyciągnie z nich 50%. Tak czasem mnie coś zdenerwuje ale kosq ma rację. Każdy co innego słyszy i czegoś innego potrzebuje. Po prostu nie chciałbym żeby ktoś tracił tyle siana, bo wiem jak to boli później. Wzmacniacza do gier w sumie nie potrzeba. Zgoda. Też tak uważam. Uniosłem się niepotrzebnie. Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Mimo wszystko te Ultrasony HIFI 580 będą niebywale pozycjonowały. Wg mnie w grach chodzi o szerokość sceny w słuchawkach. To daje cały efekt - a w nich tego to nie brakuje. Pomiędzy różnymi słuchawkami (i z tej samej półki cenowej) w samych grach różnica potrafi być ogromna. I wątpie, że jeżeli będziesz miał dobre słuchawki, z tą kartą którą masz, to nie włączysz nigdy dobrej jakościowo muzy i nie przekonasz się choćby z ciekawości jak nią słychać - a wtedy może się zacząć Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) Niby tak. Tak jak mówiłeś wcześniej. Sprawa indywidualna, tutaj się wszystko o to rozbija. Dlatego konkretne modele pomimo tego że są niby do takich czy innych zastosowań, mogą niektórym nie pasować. Ale te Ultrasone de facto to są dobre słuchawki. Jak jest dźwiękówka to będzie dobrze (w grach). Ale już z tym żeby je podpinać do integry to się nie zgodzę nigdy. Chyba tu padła taka propozycja gdzieś. A może w innym temacie. Scena najważniejsza, ale separacja pasm, izolacja i pozycjonowanie też bardzo ważne. Separacja w sumie bardziej przy muzyce jest ważna, ale w grach też się przyda. To tylko potwierdza to co już nieraz mówiliśmy tutaj na forum o tych pseudo gamingowych produktach. 300 postów. Nawet nie wiem kiedy to się stało, heh. Edytowane 4 Lutego 2013 przez kabak 1991 Cytuj Link to post Share on other sites
czikiaa 0 Napisano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) Jak dostanę te słuchawki to napiszę tu swoją opinię o nich Edytowane 4 Lutego 2013 przez czikiaa Cytuj Link to post Share on other sites
czikiaa 0 Napisano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) jednak nie zamówiłem problemy były ze sklepem gwarancją etc. dobra były problemy ale wreszcie je zdobyłem dźwięku nie można porównać do innych słuchawek jest o wiele lepszy wyrazisty i ten bass MOC! Polecam nie wiem jak jest opisać ale są kozackie Edytowane 12 Lutego 2013 przez czikiaa Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 daj im się wyrobić i po kilku tyg. opisz je ładnie tutaj. Z pewnością dużo ludzi się nimi zainteresuje. Trzeba zmienić mentalność potencjalnych kupujących oraz zmniejszyć popularność tandetnych słuchawek 4games. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Tak, to jest zmora nie tylko na forum ale i ogólnie. A producenci plastikowych wyrobów słuchawko - podobnych liczą siano. Dobrze wygrzewać chociaż przez 50 godzin. Najlepiej ponad 100. Cytuj Link to post Share on other sites
ronzaj 0 Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Witam, odswiezam poniewaz mam taki Sam problem jak kolega od tematu, a nawet dokladnie ta sama dzwiekowke(xonar dx 7.1). Zastanawiam sie nad kupnem owych sluchawek - Ultrasone Hfi580. Zslozylem temat na tym forum ale jakos nie doszedlem albo inaczej, nikt nie doprowadzil mnie do punktu decydujacego jednak na wielu forach I wielu graczy poleca SENNKI PC360. Sluchawki ktorych uzywaja profesjonalisci w 2 kolejnosci po Qpadach za 1100. Jak te sluchawki maja sie w zestawieniu do Ultrasone 580 I czy warto doplacic do 780? Oraz jak wzmocnic te sluchawki ? Prosze o pomoc !!. ( Gry fps, cs 1.6 ) jak rowniez muzyka tez, bo przeciez tyle kasy na sluchaeki wydac I zeby byly ttlko do gier to trochę smieszne ale najwazniejszy jest gaming w tym momencie. Liczę na wsparcie. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Z dyskusji wykreślnym od razu QPad, bo wygląda mi to na kolejny gamingowy produkt, bądź przewartościowany jak Beats, czyli drogie, a stosunek ceny do jakości beznadziejny. SENNKI PC360, to dobre słuchawki, ale wymagają wzmacniacza, którego DX nie posiada.Już pomijam kwestię tego, że PC360 są otwarte, a modele HFI zamknięte i związane z tym niuanse. Różnice miedzy 580, a 780 są takie, że 780 ma bardziej wyrównane brzmienie, przyjemniejszą charakterystykę, być możne również większą scenę, ale nie jestem tego pewien. Cechą charakterystyczną tych modeli jest bardzo dobra przestrzenność, duża żywiołowość dźwięku oraz pozycjonowanie. Napisałbym nawet, iż gwałcą pod tym względem podobne produkty Logitecha, Razera. Ultrasone HFI nie wymagają wzmacniacza, bez problemu nakarmi ich DX. Czy warto dołożyć do 780 ? myślę, iż nie ma co się zastanawiać mimo, że na CS dużo ,to nie pokażą , ale człowiek nie samymi grami żyje. Cytuj Link to post Share on other sites
ronzaj 0 Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 (edytowane) czyli rozumiem że warto dołożyć 2 stówy ? bo nie napisałeś w 100% zrozumiale ;d+ chyba jednak sie zdecyduje na Ultrasone bo z Twojej porady wynika, ze bedzie lepiej i w sumie tez mi sie tak wydaje. Dobrze rozumiem ? Edytowane 21 Lutego 2013 przez ronzaj Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 warto Cytuj Link to post Share on other sites
ronzaj 0 Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 A czym tak na prawdę one sie różnią? Jest taka duza różnica w jakości dźwięku? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 napiszę tak, odczuwalne, bo jak duże, to ty jednie sam będziesz wiedzieć. Różnią się dźwiękiem, konstrukcja jest prawie taka sama. A z niuansów, to jak ci napisałem bardziej zrównoważone brzmienie jak 580, mniej wysokich tonów, itp. Dzięki temu nada się jeszcze do innego, lepszego sprzętu. Cytuj Link to post Share on other sites
czikiaa 0 Napisano 24 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 właśnie moim zdaniem jest wszystko zrównoważone basy i wysokie tony i ogółem lajt. Prawdę mówiąc takie słuchawki mnie zaspokajają. Cena ogromna ale polecam naprawdę kasa nie idzie w błoto mam XONAR DX śmiga ładnie Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 25 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) No widzisz, jak adivxv5 doradzi to nie ma bola Mnie doradził wcześniej i do dziziaj jestem wbity w podziw! Edytowane 25 Lutego 2013 przez kosq83 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts