krystianxbf3 24 Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Mój problem pojawił sie całkiem nie dawno i niemam bladego pojęcia co może być jego powodem.wygląda to tak: Gram w obojętnie jaką grę czy to LoL czy to BF3 komp się wiesza(obraz się robi zielony tak jakby jeden duży artefakt) nie wyskakuje BSOD poprostu zwiecha nie można nić zrobić nawet CapsLock'a włączyć pomaga reset Macie jakieś pomysły ? Dysk przetestowany - 0 Bad sektorów Ramy przetestowany - 0 błędów Procek - 1.5h OCCT bez BSOD'a (na 1.24v i 1.4v tak samo stabilny) Grafa - 1h przetestowana bez artefaktu Config: CPU: Athlon II 440 X3 MB: Asus M2N32-SLI Deluxe GPU: EVGA GF 8800Gt RAM: 2GB 667mhz PSU: Tracer Highlander 400W wiem bomba, fajerwerki itp Czyżby to PSU a może jednak GPU ? Cytuj Link to post Share on other sites
8slawek8 72 Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) Monitorowałeś temperaturki podczas testu?? Ja bym nie był pewien zasilacza. Sprawdź może czy trzyma dobrze napięcia. Może to był narazie jednorazowy wybryk, który zapowiada jego koniec?? Mam podobny problem z hd 4870 ale narazie sam walcze z tym. Jak nic nie pomoże to jutro też założe podobny temat Edytowane 3 Lutego 2013 przez 8slawek8 Cytuj Link to post Share on other sites
stachoo86 153 Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Może to właśnie być wina zasilacza. Gdy testowałeś poszczególne podzespoły to nie obciążałeś zasilacza tak jak to robisz grając w grę. W grze pomimo, że CPU i GPU nie muszą być w pełni wykorzystane ale pracują jednocześnie bardziej wpływając na obciążenie zasilacza niż podczas testów CPU i GPU oddzielnie, gdy obciążałeś albo sam CPU albo samą GPU. Cytuj Link to post Share on other sites
krystianxbf3 24 Napisano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Odvoltowałem CPU na 1.20v i dalej to samo ;/ Temperatury CPU w OCCT max 35st. GPU 76. Hm.. czy ten fortron będzie wystarczający ? FORTRON FSP - 500W NOWY GWARANCJA 12 MIESIĘCY (2985742396) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Link to post Share on other sites
Perkoz12 3 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 doloz lepiej troche i kup zasilacz jakies lepszej firmy i wtedy 500 starczy i na zapas jeszcze bedzie na przyszla rozbudowe pc Cytuj Link to post Share on other sites
blackstar 22 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Przetestuj AIDA64 - system stability test wlącz obciążanie wszystkich podzespołów Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts