danieltrcd 0 Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) Po podłączeniu karty i dodatkowego zasilania 8pin i 6pin po uruchomieniu kompa nic się nie dzieje...wgl system się nie ładuje. Nie wiem w czym problem jak wszystko dobrze podłączyłem. Dodam ze molex'y, które są podpięte do tych "wtyczek" to te wtyczki, są podpięte pod 6 pin'y, a w karcie mam 8 pin i 6 pin, czyli ten 8 pinowy powinien być podpięty po te 8? Trochę nie jasno to wytłumaczyłem wiec pokaże wam to jeszcze na screenach. 1. Moj zasilacz http://img41.imageshack.us/img41/312/beztytuuiux.png jak widać na zasilaczu są 2 czerwone wejscia ( 8pin) i 4 wejsca 6 pin. A molex'y, które są podpięte do tego wejścia >> http://imageshack.us/a/img7/1932/photo0217wa.jpg to te wejścia są podpięte do tych 6 pin. Czyli jak moja karta graficzna musie mieć 8 pin i 6 pin to te 8 pin musi być podpięte do czerwonego wejścia? Zasilacz OCZ 600W pro Procek I5 2500k 3.3GHz Płyta ASRock p67 Pro3 Aktualnie siedze na mojej starej karcie graficznej inaczej bym kompa nie uruchomił. jak widać na zasilaczu są 2 czerwone wejscia ( 8pin) i 4 wejsca 6 pin. A molex'y, które są podpięte do tego wejścia >> http://imageshack.us/a/img7/1932/photo0217wa.jpg to te wejścia są podpięte do tych 6 pin. Czyli jak moja karta graficzna musie mieć 8 pin i 6 pin to te 8 pin musi być podpięte do czerwonego wejścia? Zasilacz OCZ 600W pro Procek I5 2500k 3.3GHz Płyta ASRock p67 Pro3 Aktualnie siedze na mojej starej karcie graficznej inaczej bym kompa nie uruchomił. Edytowane 3 Lutego 2013 przez danieltrcd Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Karta wymaga zasilania z peg 6pin i peg 8pin w tym celu musisz podłączyć odpowiednie kable (powinny być w komplecie z zasilaczem) pod czerwone złącza w zasilaczu i do karty. Jak podłączysz zasilanie z czerwonych złączy to komp nie wstaje ??? Cytuj Link to post Share on other sites
danieltrcd 0 Napisano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) Jak kupiłem zasilacz to mailem w nim 2 czerwone kable takie >> http://img547.imageshack.us/img547/3305/photo0221.jpg i one maja 8 pin z jednej strony i z drugiej 8 i 6 pin z jednej strony i z drugiej 6 czyli do tych czerwonych nie podlacze tych kabelków co miałem w zestawie z kartą bo te z karty maja z jednej strony 8 pin i zdrugiej 2 wejscia molex i 6 pin i tak samo 2 wejsca molex. Teraz próbowałem podłączy te czerwone kable i podłączyłem je do zasilacza i do karty i dalej to samo. Edytowane 3 Lutego 2013 przez danieltrcd Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Powinieneś razem z zasilaczem mieć takie kable http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/runelord/ocz_modxstream_600w_and_pcpc_silencer_610w/ocz_modxstream_pro_600w/ocz_modxstream_pro_600w-8a.jpg i te z czerwonymi końcówkami są do podłączenia karty graficznej. Wtyczki nie rozpinane idą do zasilacza a rozpinane do karty graficznej Cytuj Link to post Share on other sites
danieltrcd 0 Napisano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Podłączyłem te czerwone i dalej ten sam problem. Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Komputer całkiem Ci nie wstaje ? Jeśli tak to w miarę możliwości sprawdź go na drugim kompie np. u kolegi albo zanieś ją do najbliższego sklepu komputerowego żeby sprawdzili czy u nich odpali. Cytuj Link to post Share on other sites
danieltrcd 0 Napisano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Problem w tym ze nie ma gdzie sprawdzić tej karty...poszlem do sklepu komputerowego, to powiedzieli, ze nie mają gdzie podłączyć tej karty, bo jest za duża, a oni mają małe obudowy. Chyba zostaje mi wymiana karty na inna. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Niejasno piszesz. Karta nowa ? Kupiona dopiero ? Miałeś ją wcześniej ? Co to znaczy nic się nie dzieje ? Nie ma obrazu ? Jaka jest reszta podzespołów ? Cytuj Link to post Share on other sites
danieltrcd 0 Napisano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Nie wiem czemu ale wszystko napisałem w 1 poscie, ale cos sie nie wyswietla to napisze tutaj. Zasilacz OCZ 600W pro Procek i5 2500k 3.3GHz Płyta ASRock p67 pro3 Karta nowa kupiona na ebay.co.uk od dobrego sklepu (dużo pozytywnych opini kilka tys). Po podłączeniu karty itd. Nic się nie dzieje, czyli monitor jest w stanie "odpoczynku" system się nie ładuje. A jak podłącze starą kartę ( GT 440)to wszystko działa.Dodam ze na płycie głównej mam taki jakby "Zegar" i zawsze, kiedy włączam kompa, to on się ładuje do 99% i uruchamia się system, a jak podłącze kartę HD 7970, to zegar stoi na 97% i nic się nie dzieje. Wiatraczki w karcie się kręcą. Edytowane 5 Lutego 2013 przez danieltrcd Cytuj Link to post Share on other sites
wrobellito 13 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Mam ten sam problem Cytuj Link to post Share on other sites
zyga101 74 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 To może być jakiś problem z płytą główną ja też mam gigabyte 7970 tyle że ghz edition na tej samej płycie asrock p67pro3 i mi komp wstaje co prawda ale jak zrobię uruchom ponownie lub reset to mam 5 beepnięć z biosu i zero obrazu, dopiero muszę wyłączyć przyciskiem i załączyć jeszcze raz to wszystko jest ok, Cytuj Link to post Share on other sites
agent_x007 3 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Zaktualizujcie BIOS (jeżeli nie masz wgranego najnowszego).Jeżeli nie wiecie jak :1) Wersję BIOS-u można sprawdzić darmowym programem CPU-z (zakładka Mainboard),2) Aktualizacje do niego, są umieszczane na stronie producenta płyty głównej. Wystarczy wybrać odpowiedni model. Cytuj Link to post Share on other sites
Gexsi0 17 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Panowie, którzy mają jakikolwiek problem na tej płycie:Wyłączcie kompa > z tyłu na panelu naciśnijcie przycisk Clear CMOS > komp się uruchomi i problemy zniknąDo autora: sprawdź czy przypadkiem nie podpiąłeś kabli pod zasilanie CPU do grafy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts