Skocz do zawartości

Razer Imperator 4g - myszka swiruje

Recommended Posts

Hej,

Kupilem stosunkowo niedawno (2tyg temu) razera Imperatora 4g, i mycha bardzo dziwnie sie zachowuje,

przy wlaczeniu komputera myszka czasami kompletnie nie reaguje, musze ja odlaczyc odczekac chwile i dopiero pozniej zaczyna dzialac,

pare razy przestala dzialac podczas gry (?!) albo strasznie zaczyna wariowac, (mega opoznienia, dziala tylko w jednej osi, albo do pewnego stopnia tylko)

probowalem przeinstalowywac drivery, (bo firmware ma najnowszy wiec nic nie zdzialam)

wyczytalem gdzies ze sensor czasem swiruje od czarnych podkladek (wtf?!) czy jest to w ogole mozliwe? btw uzywam podkladki SS QCK mini.

zastanawiam sie zeby oddac myche na gwarancje... chyba ze da sie cos samemu podzialac (systemowo)

mial ktos moze podobne problemy? albo slyszal? ... bardzo bylbym wdzieczny za pomoc ..

Kupiłeś bubla to teraz masz :)

wyczytalem gdzies ze sensor czasem swiruje od czarnych podkladek (wtf?!) czy jest to w ogole mozliwe? btw uzywam podkladki SS QCK mini.

Czarna jest najlepsza, problem w tym że jest to miękki szmaciak, na wysokim DPI będzie tragicznie, należałoby zaopatrzyć się w coś twardego w stylu Tracer X02, A4tech 800MP.

przy wlaczeniu komputera myszka czasami kompletnie nie reaguje, musze ja odlaczyc odczekac chwile i dopiero pozniej zaczyna dzialac,

Masz zainstalowane Synapse 2.0? Jeśli tak to na 100% jest to wina tego syfiastego oprogramowania.

Edytowane przez Cacek93

Też miałem ten problem ze swoim imperatorem przy włączeniu kompa. Musisz wyłączyć w panel sterowania->Menedżer urządzeń->Kontrolery uniewersalnej magistrali szeregowej->(zależy do którego podpięta mysz)Główny koncentrator USB->Zaawansowane ,odznaczyć Zezwalaj komputerowi..... i reset

Co do podkładki mam Razer Goliathus i nic się nie dzieje.

Sterowniki wywal bo powodują tylko problemy. Ja zainstalowałem je tylko aby wgrać profile do pamięci myszy.

To je Razer, tego długo nie użytkujesz :D

Sprawdź pod innym pc jak działa, jeśli to samo - wysyłaj szybko na gwarę.

Edytowane przez Shaco

Zachowanie wskazuje na problem z FW myszki lub laserem. Jeżeli po aktualizacji FW myszka dalej będzie głupiała to jest do wysyłki na gwarancję.

Tak się kończy Twin-Eye w Razerach.

ale nie ma mozliwosci updateu FW, myszka teoretycznie ma najnowszy, a do sciagniecia nie ma nic innego .. ;/  najgorsze jest to ze wysiada bardzo nieregularnie ... aktualnie od rozpoczecia postac, nie wysiadla ani raz. ... masakra ;/