Skocz do zawartości

Problem z połączeniem PC do TV.

Recommended Posts

Witam, 

Posiadam telewizor LCD 32 cale LG i chciałem podłączyć do niego mojego PC. Komputer na co dzień jest podłączony pod monitor samsung kablem HDMI. Problem polega na tym , że gdy podłączę komputer pod telewizor tym samym kablem HDMI nieważne czy do wejścia nr 1 czy nr 2 po włączeniu PC na telewizorze wyświetla się komunikat ''Brak Sygnału''. Dodam jeszcze ze nie mam żadnego problemu z podłączeniem laptopa po ten telewizor Kablem HDMI. Moja karta graficzna w PC to Radeon hd 7770 msi. Pozdrawiam. 

Witam.
Jak podłączasz TV pod kompa to monitor też masz podłączony tak? Jeżeli tak to musisz w ustawieniach karty pogrzebać i włączyć klonowanie obrazu lub coś podobnego ;)
Pozdrawiam.

Hmmmm... podłącz kompa pod wejście HDMI/DVI w TV, wejdź w menu TV i nazwij je jako PC.
A monitor masz podłączony przez te samo wyjście w karcie przez które podłączasz TV?

Edytowane przez MekPrzemasMek

Podłączyłem komputer pod tv i to wejście w tv hdmi pod które podłączam PC nazwałem ''PC'' i dalej nic , BRAK SYGNAŁU. Czy przyczyną może być to że jak używam pc na monitorze mam ustawioną rozdzielczość 1680x1050 a może mój tv takiej nie obsługuje ? 

Prawdę mówiąc nie wiem za bardzo jaka może być tego przyczyna.
Jedyne co Ci mogę doradzić to pokombinuj z ta rozdzielczością, jeżeli kabel HDMI jest dłuższy niż 3m to spróbuj podłączyć kablem nie dłuższym niż 3m, zainstaluj też najnowsze sterowniki, może coś z tego zadziała. Swoją droga to dziwna spraw ja miałem już dwa TV, kilka komputerów i nigdy nie było żadnego problemu. Z tym, że każda karta (puszka czy laptop) były od NV.
Jaki masz system? Gdzieś kiedyś słyszałem, że Radełony na W7 często gryzą się z TV.
@edit:
W necie znalazłem takie cuś:
"Ale nim to zrobiłem to prześledziłem zagraniczne
fora i tam pewna osoba doradziła mi abym podpiął przez hdmi tv i po
przesłaniu na niego obrazu wszedł w Catalyst Control Center w zakładkę
grafika następnie z niej wybrał pulpit i ekrany następnie na pasku na
dole w opcji wybierz ekran jest monitor od lapka oraz tv prawym
klawiszem klikamy na telewizor i wybieramy opcję konfiguruj następnie
wybieramy ostatnią zakładkę format piksli i tam należy przestawić na
standardowy format piksli 4 4 4.
"

Edytowane przez MekPrzemasMek

Zrób tak jak jest na tym wklejonym opisie. Czytałem na kilku forach (sporo ludzi ma problem z Radełon + TV) i to praktycznie każdemu pomogło ;) także życzę powodzenia :)
Pozdrawiam.