BlackFiree 0 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Witam, Posiadam telewizor LCD 32 cale LG i chciałem podłączyć do niego mojego PC. Komputer na co dzień jest podłączony pod monitor samsung kablem HDMI. Problem polega na tym , że gdy podłączę komputer pod telewizor tym samym kablem HDMI nieważne czy do wejścia nr 1 czy nr 2 po włączeniu PC na telewizorze wyświetla się komunikat ''Brak Sygnału''. Dodam jeszcze ze nie mam żadnego problemu z podłączeniem laptopa po ten telewizor Kablem HDMI. Moja karta graficzna w PC to Radeon hd 7770 msi. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Witam.Jak podłączasz TV pod kompa to monitor też masz podłączony tak? Jeżeli tak to musisz w ustawieniach karty pogrzebać i włączyć klonowanie obrazu lub coś podobnego Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackFiree 0 Napisano 1 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Nie, wtedy odłączam monitor od pc i podłączam do niego TV. Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 (edytowane) Hmmmm... podłącz kompa pod wejście HDMI/DVI w TV, wejdź w menu TV i nazwij je jako PC.A monitor masz podłączony przez te samo wyjście w karcie przez które podłączasz TV? Edytowane 1 Lutego 2013 przez MekPrzemasMek Cytuj Link to post Share on other sites
BlackFiree 0 Napisano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Podłączyłem komputer pod tv i to wejście w tv hdmi pod które podłączam PC nazwałem ''PC'' i dalej nic , BRAK SYGNAŁU. Czy przyczyną może być to że jak używam pc na monitorze mam ustawioną rozdzielczość 1680x1050 a może mój tv takiej nie obsługuje ? Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Zapytam jeszcze raz: A monitor masz podłączony przez te samo wyjście w karcie przez które podłączasz TV? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackFiree 0 Napisano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Tak , w mojej karcie jest tylko jedno wejście HDMI. Cytuj Link to post Share on other sites
PGS-MSI 0 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 A jak uruchamiasz kompa to masz TV włączony w tryb poszukiwania sygnału? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackFiree 0 Napisano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Obawiam się że mój telewizor nie ma takie opcji. Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Prawdę mówiąc nie wiem za bardzo jaka może być tego przyczyna.Jedyne co Ci mogę doradzić to pokombinuj z ta rozdzielczością, jeżeli kabel HDMI jest dłuższy niż 3m to spróbuj podłączyć kablem nie dłuższym niż 3m, zainstaluj też najnowsze sterowniki, może coś z tego zadziała. Swoją droga to dziwna spraw ja miałem już dwa TV, kilka komputerów i nigdy nie było żadnego problemu. Z tym, że każda karta (puszka czy laptop) były od NV.Jaki masz system? Gdzieś kiedyś słyszałem, że Radełony na W7 często gryzą się z TV.@edit:W necie znalazłem takie cuś:"Ale nim to zrobiłem to prześledziłem zagranicznefora i tam pewna osoba doradziła mi abym podpiął przez hdmi tv i poprzesłaniu na niego obrazu wszedł w Catalyst Control Center w zakładkęgrafika następnie z niej wybrał pulpit i ekrany następnie na pasku nadole w opcji wybierz ekran jest monitor od lapka oraz tv prawymklawiszem klikamy na telewizor i wybieramy opcję konfiguruj następniewybieramy ostatnią zakładkę format piksli i tam należy przestawić nastandardowy format piksli 4 4 4." Edytowane 5 Lutego 2013 przez MekPrzemasMek Cytuj Link to post Share on other sites
BlackFiree 0 Napisano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Hmm, mialem kiedyś radeona hd4650 i telewzior też go nie czytał po podłączeniu przez HDMI. No trudno , wielkie dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Zrób tak jak jest na tym wklejonym opisie. Czytałem na kilku forach (sporo ludzi ma problem z Radełon + TV) i to praktycznie każdemu pomogło także życzę powodzenia Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
radek0406 11 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Ja odkąd złożyłem komputer to jako monitor służy mi 22 calowy TV LG Flatron. Najpierw podłączałem przez DVI a teraz przez HDMI. Nigdy nie było żadnych problemów, jedynie w opcjach TV trzeba ustawić, żeby odbierał sygnał z portu HDMI. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts