HECki 0 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Witam was użytkownicy. Po zakupie nowego komputera, mam zamiar zakupić sobie jeden z dwóch wymienionych wyżej systemów w wersji 64-bit (wciąż gniję na Viście 32 bit). Komputer jest wykorzystywany do gier i internetu, który system lepiej się sprawdzi? Pytam tutaj, ponieważ o windowsie 8 zrobiło się bardzo cicho, mało kto porusza jego temat. Cytuj Link to post Share on other sites
amb00 46 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Ja proponuję windowsa 7. Cytuj Link to post Share on other sites
radam5 215 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Ja przesiadłem się z 7 na 8 i nie narzekam. Kafelki są OK. Jedyny minus to brak startu, ale do tego też bardzo szybko się przyzwyczaiłem. System jest szybki, nie stwarza żadnych problemów, większość starych aplikacji działa a te co nie to są już odpowiedniki na 8. Podstawowym warunkiem komfortowej pracy z kafelkami jest szybki net. Na 1mb dosyć długo ładuje się np poczta i sklep, obecnie mam 10mb i jest OK. Cytuj Link to post Share on other sites
wiwat 112 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 (edytowane) Chcesz kafelki bierz 8, miażdząca przewaga ludzi nie chce wyniki systemów ze stycznia http://img442.imageshack.us/img442/7886/syse.jpg Mi też to nie odpowiada pulpit jak z lat 90' z tych 2,25% ,2%zapewne to nowe sprzęty skazane na win8 Edytowane 1 Lutego 2013 przez Igoruss Cytuj Link to post Share on other sites
HECki 0 Napisano 1 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Dobrze, ja dam radę przyzwyczaić się do kafelek i braku startu, chodziło mi głównie o wydajność systemów, użycie zasobów komputera, no i chciałbym żeby ten system nie wyszedł z użycia przez następne 3-4 lata Cytuj Link to post Share on other sites
wiwat 112 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 jak będzie miał taki udział, to pójdzie w zapomnienie szybciej niż vista Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Też mam 8 i nie narzekam a nawet polecam dużo szybszy start i zamykanie niż w win 7 Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Ja chwilowo musiałem się pożegnać z windows 8 pro 64bit ponieważ pod tp-linka 722N brak dobrych sterowników pod win8 i siedzę chwilowo chyba nie zniszczalnym Windows 7 Pro 64bit, ale nie narzekam 8 mi się Bardzo podoba. Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
Light56 56 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Windows 8 jest dobrym systemem, ale, jeśli chodzi o Benchmarki i Gry Win 7 jest lepszy, ponieważ 8 zjada punkty CPU w benchmarkach jak i grach. Cytuj Link to post Share on other sites
adhed 0 Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Ja wybrałem Windows 8 ale ze względu na cenę, bo aktualizacja była za jedyne 129zł (miałem płytkę z XP). Win8 jest bardzo dobrym systemem, nie rozumiem tej całej nagonki na niego, do kafelek bardzo łatwo się przyzwyczaić, w ogóle są bardzo przyjemne. Osobiście bardzo chciałbym mieć dotykowy ekran, to dopiero byłaby frajda z używania systemu, bo sterowanie myszką to już nie to samo. Mam Win7 na laptopie i jestem z niego tak samo zadowolony i w sumie bez różnicy dla mnie jest to czy używam 7 czy 8 - oba są naprawdę świetnymi systemami i wg mnie instalacja jednego czy drugiego ma same plusy. Cytuj Link to post Share on other sites
bullseye 73 Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Win 8 jest wydajniejszy ale, nastąpiła pewna niedogodność która wpłynęła na decyzję ze jeszcze długo zostanę na Windows 7 HP x64, mianowicie: Windows 8 ma wbudowany defender, niby nic, działa sobie cicho w tle ale nie da się go wykasować ! i teraz, oglądam sobie filmy, neta, itp i nic złego się nie dzieje, odpalam jakąkolwiek bardziej wymagającą grę i wtedy Windows 8 załącza skanowanie malware... Gry sie zacinają jak szalone, wyłączam grę (BF3 oryginalny), malware się wyłącza. Co do cholery ? Zawsze gdy odpalam grę po 20min załącza się malware skaner mimo że wcześniej przez 4h komputer działał na wolnych obrotach Przez te 20min gry działają lepiej ciut niż na windows 7, ale malware wkracza i dyskwalifikuje Windowsa 8 u mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
HECki 0 Napisano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) Czy ta różnica jest widocznie większa na korzyść win 8 ? Gdy defender nie działa? Edytowane 2 Lutego 2013 przez HECki Cytuj Link to post Share on other sites
bullseye 73 Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Dla mnie była odczuwalna, BF3 na High był płynny gdzie na Win7 lekko się przycinał. Cytuj Link to post Share on other sites
HECki 0 Napisano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Czy tego Defendera nie da się w żaden sposób wyłączyć? Cytuj Link to post Share on other sites
marek80 0 Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Mam wyłączony Defender. Na dzień dzisiejszy Windows 8 ma szanse tylko u graczy. Powód jest prosty czyli DirectX 11.1. Także coraz częściej pisze się o nowej konsoli Xbox 720 która ma działać na bazie Windows 8. Cytuj Link to post Share on other sites
joaqhin 1 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 ja też jak kolega wyżej.Na dniach tj.jutro ,pojutrze góra popojutrze będę przesiadał się z (WIN 7 32 bit) na "7 "64bit albo "8". jak na razie mam taki sam dylemat. już skłaniałem się na " 8 "ale -bullseye-mnie z deczka zastopował tym defenderem. Może marek80 napisz czy tego defendera łatwo wyłączyć (jak ),czy są z tym jakieś problemy.zastanawia mnie tez SMART SCREEN. którego ponoć można wyłączyć , ale jednak "coś " (co dokładnie to nie wiem)tam do MS zdąży wysłać i czy niema innych tego typu niespodzianek. Będę śledził temat. jak się czegoś w temacie dowiem to podzielę się na forum Cytuj Link to post Share on other sites
HECki 0 Napisano 7 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Rozmawiałem z chłopakiem mojej kuzynki, studiuje w szkocji, zna się, i na własne oczy pokazał mi Windowsa 8 na swoim laptopie z dotykowym ekranem. Na poje pytanie odpowiedział tak: "Bierz windowsa 8 tylko gdy masz dotykowy ekran." Cytuj Link to post Share on other sites
peterko 2 Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Słusznie tak powiedział. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
D.O.N 1 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Byłem niegdyś przeciwnikiem 8mki i kafelek , jednak od 3 miesięcy zmieniłem zdanie i nie mam ochoty wracać na 7ke Cytuj Link to post Share on other sites
znawcait 0 Napisano 11 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Jeżeli słuchać tego co krąży w internecie to co drugi Windows jest nieudany - a więc wypadałoby, że Ósemka również nie jest zbyt dobrym systemem. Osobiście za jedne z lepszych uważam Windows XP, oraz Windows 7 - do 8 jakoś nie mam przekonania, ale jeżeli ktoś chce się bardziej zgłębić to w Komputer Świat 3/2013 jest małe podsumowanie tego co jest fajnego/złego w Windows 8 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts