Gashu 8 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Siemka zlozylem sobie potencjalny zestaw do 2000zl, http://www.morele.net/inventory/info/fmX7I/ i mam kilka pytań: -czy zasilacz uciagnie mi taki zestaw -czy jest jakis lepszy procesor najlepiej amd bo chce probowac OC(niewielkie ale jednak) Powinienem cos zmienic? Jak tak, to prosilbym o jakies zmiany w owym zestawie, max cena 2000zl! nie wiecej. PS. na karcie graf. postanowilem zaoszczedzic bo po pewnym czasie jak uskrobie kupie sobie jakas lepsza pokroju radeon hd 7770. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Czy to ma być do gier? Cytuj Link to post Share on other sites
Gashu 8 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 tak, zazwyczaj mmorpg, ale bedzie tez pewnie skyrim, cod etc. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyVkMEKwjAMht8l5yFt2q6t7yAePYiHsvUwNqesG6Liu9uUDnoQ1EMa$i8JH$QJ1!nSLv0M2yMohggVSKN5bCyX5FalpjEThYKIEszSQLI6D7jVurj8XqcKuuESGrKTs$SWmX$If1kaPzqSoCIk6nLB0oO4xjqtIEsesVLzuy4rw3KOyvgn6XRys9v3kw!EMINd50Pnm8eYFo3cmDi49YNrD4ML4z1SBq83yatT7g** zestaw do gierek na AMD Cytuj Link to post Share on other sites
Gashu 8 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 A co jest "nie tak" w moim zestawie, jesli moglbym wiedziec? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Wg mnie lepiej jest od razu dać porządna grafikę niż kupować teraz łupa, na którym ciężko będzie w cokolwiek pograć. Zasilacz który wybrałeś jest porządny i jeśli zależy Ci na odpinanych kablach to no problemo. Równie dobrze możesz wziąć intela i nie kupować na razie grafiki tylko jechać na integrze - takie rozwiązanie jest lepsze niż Phenom + 5450. Cytuj Link to post Share on other sites
Gashu 8 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Czyli tylko grafa nie taka? Cytuj Link to post Share on other sites
erystr 10 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 (edytowane) w zestawie od kolegi rezerwuar'a pamięć jest mniejsza (4GB zamiast 8GB). Jak komp ma być do gier to jest to wystarczające rozwiązanie. Większa ilosć pamięci przydała by się w przypadku gdybyś był grafikiem komputerowym (3d max itp) lub np. konwertował/edytował filmy w FHD... Chociaż z drugiej strony system niepotrzebną ilość pamięci przydziela czasami karcie graficznej (w moim przypadku gdy mam 8GB RAM'u to system "pożycza" karcie graficznej 2GB więc z GF GTX 670 2GB mam GTX 670 4GB ) i wtedy gry może by nieco płynniej chodziły Edytowane 31 Stycznia 2013 przez erystr Cytuj Link to post Share on other sites
Gashu 8 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 A taki zestaw? Rezerwuar mi podsunal zestaw z tansza plyta, a jak 8gb ramu nie bedzie tak przydatne to zmienilem na 4gb i inny procesor oraz wlozylem juz lepsza karte przekraczajac minimalnie budzet: http://www.morele.net/inventory/info/lE4cQN/ Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 A musisz teraz kupować te wentylatory? Cytuj Link to post Share on other sites
Gashu 8 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Niekoniecznie, ale wolalbym miec juz na start jakas dobra wentylacje, chyba ze na prawde nie beda potrzebne Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Gość rezerwuar Napisano 31 Stycznia 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Na razie odpuść sobie wentylatory, możesz też zaoszczędzić na obudowie i kupić niezłego Brutusa http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-brutus-310-pure-black-at-x-ssd-ready-120mm-bt-310-388069/. Tak samo zasilacz wziąć Deusa G1 500W(niemodularny) i już stajesz się posiadaczem 7850 - co Ty na to? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gashu 8 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Te, ja wiem do czego Ty zmierzasz i powiem Ci ze udalo Ci sie namowiles mnie na ten zestaw co mi proponowales na poczatku, skubany dobry jest, plus leci temat do zamkniecia Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts