Skocz do zawartości

Zestaw komputerowy-uciagnie?

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Gość rezerwuar,

Recommended Posts

Siemka zlozylem sobie potencjalny zestaw do 2000zl, http://www.morele.net/inventory/info/fmX7I/ i mam kilka pytań:

-czy zasilacz uciagnie mi taki zestaw

-czy jest jakis lepszy procesor najlepiej amd bo chce probowac OC(niewielkie ale jednak)

Powinienem cos zmienic? Jak tak, to prosilbym o jakies zmiany w owym zestawie, max cena 2000zl! nie wiecej.

PS. na karcie graf. postanowilem zaoszczedzic bo po pewnym czasie jak uskrobie kupie sobie jakas lepsza pokroju radeon hd 7770.

Gość rezerwuar

Wg mnie lepiej jest od razu dać porządna grafikę niż kupować teraz łupa, na którym ciężko będzie w cokolwiek pograć. Zasilacz który wybrałeś jest porządny i jeśli zależy Ci na odpinanych kablach to no problemo. Równie dobrze możesz wziąć intela i nie kupować na razie grafiki tylko jechać na integrze - takie rozwiązanie jest lepsze niż Phenom + 5450.

w zestawie od kolegi rezerwuar'a pamięć jest mniejsza (4GB zamiast 8GB). Jak komp ma być do gier to jest to wystarczające rozwiązanie. Większa ilosć pamięci przydała by się w przypadku gdybyś był grafikiem komputerowym (3d max itp) lub np. konwertował/edytował filmy w FHD...

Chociaż z drugiej strony system niepotrzebną ilość pamięci przydziela czasami karcie graficznej (w moim przypadku gdy mam 8GB RAM'u to system "pożycza" karcie graficznej 2GB więc z GF GTX 670 2GB mam GTX 670 4GB ;) ) i wtedy gry może by nieco płynniej chodziły ;)

Edytowane przez erystr