Skocz do zawartości

Komputer po złożeniu nie włącza się.

Recommended Posts

Witam

Kupiłem takie części:

MSI H61M-P20 (G3)

Intel Pentium G860 3.0 GHz BOX

Gigabyte Radeon HD 7770 OC 1GB DDR5 PCI-E BOX

Corsair VS 450W

Corsair DDR3 2x2048MB 1333MHz CL9

Plus dysk i napęd z starego kompa. Złożyłem wszystko i gdy próbuje włączyć komputer on nie reaguje. Próbowałem już go odpalić go bez dysk, karty graficznej i napędu DVD, ale to nic nie daje. Restartowałem  BIOS i też nic. Nie jestem pewien czy dobrze podłączyłem przedni panel. Jak rozpoznać, który kabel to +, a który -? Do podłączenia dysku i napędu użyłem przejściówki LogiLink AD0005A, ale to chyba nie ma znaczenia.

Witam

Kupiłem takie części:

MSI H61M-P20 (G3)

Intel Pentium G860 3.0 GHz BOX

Gigabyte Radeon HD 7770 OC 1GB DDR5 PCI-E BOX

Corsair VS 450W

Corsair DDR3 2x2048MB 1333MHz CL9

Plus dysk i napęd z starego kompa. Złożyłem wszystko i gdy próbuje włączyć komputer on nie reaguje. Próbowałem już go odpalić go bez dysk, karty graficznej i napędu DVD, ale to nic nie daje. Restartowałem  BIOS i też nic. Nie jestem pewien czy dobrze podłączyłem przedni panel. Jak rozpoznać, który kabel to +, a który -? Do podłączenia dysku i napędu użyłem przejściówki LogiLink AD0005A, ale to chyba nie ma znaczenia.

Spróbuj odpalić komputer na "Krótko", zewrzyj na chwilę piny od włącznika.

Zobacz czy zasilacz startuje na "sucho"

• Popieram 1

Próbowałem odpalić komputer poprzez zwarcie pinów ale się nie włącza. Z jedną kością ramu też nie odpala.

Miałem źle podłączony kabel zasilający płyte główną ale teraz gdy próbuje zaistalować windowsa XP jest czarny ekran tylko w prawym dolnym rogu jest napis A2 i po chwili włącza sie bios

I do tego procesor strasznie się grzeje ma 85°C. Co zrobić aby był zimniejszy?

Radiator nie ma tu nic do rzeczy. Włączałby się, ale restartował po paru sekundach. Jeżeli nie wiesz jak składać komputer to musisz zajrzeć w instrukcję płyty głównej - ja tam miałem napisane który jest +, a który -.

Ale po włożeniu płyty z windowsem wyskakuje "Nacisnij dowolny klawisz aby uruchomić instalator..." ??
Jeśli nie, sprawdź w biosie czy poprawnie wykrywa Ci CD-ROM i jeśli to możliwe to na chwile instalowania systemu ustaw napęd aby podczas rozruchu bootowało go jako 1-szy.

Jak to nie czyta? U mnie nie ma zamontowanego FDD, a mimo to mogę ustawić, aby to z niego rozpoczynał się rozruch, jeżeli wcisnę przycisk. Ustaw jako First Boot Device - CD (W moim przypadku tak to się nazywa). Po zniknięciu opcji włączających BIOS wciśnij dowolny przycisk.