murgadh 1 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witam Kupiłem takie części: MSI H61M-P20 (G3) Intel Pentium G860 3.0 GHz BOX Gigabyte Radeon HD 7770 OC 1GB DDR5 PCI-E BOX Corsair VS 450W Corsair DDR3 2x2048MB 1333MHz CL9 Plus dysk i napęd z starego kompa. Złożyłem wszystko i gdy próbuje włączyć komputer on nie reaguje. Próbowałem już go odpalić go bez dysk, karty graficznej i napędu DVD, ale to nic nie daje. Restartowałem BIOS i też nic. Nie jestem pewien czy dobrze podłączyłem przedni panel. Jak rozpoznać, który kabel to +, a który -? Do podłączenia dysku i napędu użyłem przejściówki LogiLink AD0005A, ale to chyba nie ma znaczenia. Cytuj Link to post Share on other sites
amb00 46 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Sprawdź wszystkie kable. Cytuj Link to post Share on other sites
kml700 92 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Sprawdź właśnie te podłączenie przedniego panelu . Instrukcje masz w książeczce od płyty głównej . Cytuj Link to post Share on other sites
head_charge 51 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 taa ... ma znaczenia w przypadku przycisku power, które + a -. możesz nawet śrubokrętem odpalić stykając dwa piny ze sobą. wyjmnij ramy spróbuj z jedną kością Cytuj Link to post Share on other sites
CoD_2 1 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witam Kupiłem takie części: MSI H61M-P20 (G3) Intel Pentium G860 3.0 GHz BOX Gigabyte Radeon HD 7770 OC 1GB DDR5 PCI-E BOX Corsair VS 450W Corsair DDR3 2x2048MB 1333MHz CL9 Plus dysk i napęd z starego kompa. Złożyłem wszystko i gdy próbuje włączyć komputer on nie reaguje. Próbowałem już go odpalić go bez dysk, karty graficznej i napędu DVD, ale to nic nie daje. Restartowałem BIOS i też nic. Nie jestem pewien czy dobrze podłączyłem przedni panel. Jak rozpoznać, który kabel to +, a który -? Do podłączenia dysku i napędu użyłem przejściówki LogiLink AD0005A, ale to chyba nie ma znaczenia. Spróbuj odpalić komputer na "Krótko", zewrzyj na chwilę piny od włącznika. Zobacz czy zasilacz startuje na "sucho" 1 Cytuj Link to post Share on other sites
murgadh 1 Napisano 1 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Próbowałem odpalić komputer poprzez zwarcie pinów ale się nie włącza. Z jedną kością ramu też nie odpala. Miałem źle podłączony kabel zasilający płyte główną ale teraz gdy próbuje zaistalować windowsa XP jest czarny ekran tylko w prawym dolnym rogu jest napis A2 i po chwili włącza sie bios I do tego procesor strasznie się grzeje ma 85°C. Co zrobić aby był zimniejszy? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Źle złożyłeś kompa i tyle. Pomyliłeś zasilanie, być może źle zamontowałeś radiator. Poproś kogoś niech Ci złoży wszystko od nowa Cytuj Link to post Share on other sites
Drzewo97 216 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Radiator nie ma tu nic do rzeczy. Włączałby się, ale restartował po paru sekundach. Jeżeli nie wiesz jak składać komputer to musisz zajrzeć w instrukcję płyty głównej - ja tam miałem napisane który jest +, a który -. Cytuj Link to post Share on other sites
murgadh 1 Napisano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Odręciłem radiator, a potem go przykręciłem i temperatura procesora spadła do 36°C ale nadal nie moge zainstalować windowsa. Cytuj Link to post Share on other sites
Drzewo97 216 Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Sory za ten wcześniejszy komentarz, nie doczytałem, że udało Ci się uruchomić komputer Windowsa masz pirata czy oryginalnego? Pokombinuj z ramami czy z innym dyskiem. Cytuj Link to post Share on other sites
xensis 6 Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Ale po włożeniu płyty z windowsem wyskakuje "Nacisnij dowolny klawisz aby uruchomić instalator..." ??Jeśli nie, sprawdź w biosie czy poprawnie wykrywa Ci CD-ROM i jeśli to możliwe to na chwile instalowania systemu ustaw napęd aby podczas rozruchu bootowało go jako 1-szy. Cytuj Link to post Share on other sites
murgadh 1 Napisano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 W biosie nie widać napędu ani dysku. Czy to może być wina tych przejściówek? Cytuj Link to post Share on other sites
Drzewo97 216 Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Takie pytanie... Podłączyłeś kabel SATA zasilający? Ta przejściówka może być problemem, ale po co Ci ona, skoro masz SATA na płycie? Cytuj Link to post Share on other sites
Oski1919 4 Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Jak to nie czyta? U mnie nie ma zamontowanego FDD, a mimo to mogę ustawić, aby to z niego rozpoczynał się rozruch, jeżeli wcisnę przycisk. Ustaw jako First Boot Device - CD (W moim przypadku tak to się nazywa). Po zniknięciu opcji włączających BIOS wciśnij dowolny przycisk. Cytuj Link to post Share on other sites
murgadh 1 Napisano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Problem rozwiązany. Przełorzyłem zworki dysku i napędu na master i działa. Dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts