skifa 24 Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam, Coraz bardziej skłaniam się do zakupu obudowy SPC Gladius M40 Pure Black zastanawiam się także nad zakupem Window KIT producenta .Mam pytanie co do tego window kit'u : -Jak plexi jest przytwierdzone do obudowy,przyklejone czy może przykręcone ? Chyba zły dział, proszę o przeniesienie do działu o obudowach lub usunięcie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Jak dobrze kojarzę to okno nie jest jest tam przykręcane. Cytuj Link to post Share on other sites
skifa 24 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Jak dobrze kojarzę to okno nie jest jest tam przykręcane. A orientujesz się może jak jest z wykonaniem tego okna ? bo troche sie boje, że zakupie ten window kit a po miesiącu okno sie zarysuje i bedzie do wywalenia bo pewnie nie ma możliwości wymiany samej szybki Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Nie no, każde okno jest wrażliwe na zarysowania Cytuj Link to post Share on other sites
skifa 24 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 A wiesz może czy jak plexi się zarysuje to jest jakaś możliwość wymiany ? Cytuj Link to post Share on other sites
Prewwit 2 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Ja tam w swojej obudowie m40 nie zobaczyłem żadnej niskiej jakości wykonania, więc jestem ciekawy co cię w tej konkretnej obudowie rozczarowało? Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 A wiesz może czy jak plexi się zarysuje to jest jakaś możliwość wymiany ? Plexa jest bardzo wrażliwa na zarysowania i nawet przy czyszczeniu możesz ja porysować. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 A wiesz może czy jak plexi się zarysuje to jest jakaś możliwość wymiany ? Zarysowanie = uszkodzenie mechaniczne. Nikt Ci nie uzna takiej reklamacji. Cytuj Link to post Share on other sites
Luc3k 11 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 No i proszę, kolejny dowód na to jak działa marketing firmy SilentiumPC. Do czego to doszło, żeby na tak szanowanym forum usuwano niepochlebne komentarze na temat produktów SilentiumPC. Wstyd! Cytuj Link to post Share on other sites
skifa 24 Napisano 1 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Zarysowanie = uszkodzenie mechaniczne. Nikt Ci nie uzna takiej reklamacji. Chodziło mi o zmiane we własnym zakresie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 @ Luc3k A propos rzekomo marketingowych zagrywek to rozumiem doczekamy się zdjęcia potwierdzającego Twoją przygodę z Ferą Pro? Wszyscy wiedzą, ze ten cooler normalnie wchodzi do Brutusów z zapasem kilka mm a Tobie jednemu nie wszedł? Ciekawe zjawisko... http://chlodzenie.net/wp-content/uploads/2011/08/SilentiumPC-Fera-HE1224.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Luc3k 11 Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Czemu jesteś takim niedowiarkiem? Może pomyśl trochę, że płyta płycie nierówna i w przypadku wysoko umiejscowionego gniazda procesora może taka ewentualnośc wystąpić. Po Twoich wypowiedziach jasno widać, że masz jakiś finansowy związek z SilentiumPC - oczywiście nie jest to nic złego, ale bardzo Cię proszę o nie zakłamywanie rzeczywistości, a już na pewno nie chcę wracać do czasów komunistycznych kiedy cenzuruje się wypowiedzi forumowiczów tylko dlatego, że odwazyli się wypowiedzieć negatywnie o SilentiumPC. Śmieszy mnie trochę Twoja prośba o przedstawienie dowodu zakupu, ale żeby dociągnąc sprawę do końca udowdonię Ci, że posiadałem ten cooler, mało tego - tak jak prosisz przedstawię Ci zdjęcia zdartego lakieru po Ferze. Zdjęcia znajdziesz tutaj: http://luc3k.lan14.net/fera/ A to aukcja, w której 13 stycznia sprzedałem ferę: http://allegro.pl/silentiumpc-fera-he1224-1366-1155-1156-am2-am3-i2945506417.html Cytuj Link to post Share on other sites
skifa 24 Napisano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Skorzystam z tematu i spytam się jeszcze czy: Wszystkie moje podzespoły wejdą/dadzą się zamontować w tej obudowie ? Przyciski/wejścia z panelu na froncie dadzą się podłączyć do mojej płyty głównej ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 @ Luc3k 1. Nie widzę zdjęcia Fery zamontowanej na płycie głównej (tak ciężko wrzucić zdjęcie kompa? na pewno coś robiłeś ). 2. Te ślady odchodzącego lakieru na panelu bocznym mogą być od mocnego zamykania obudowy (być może przez wysoki cooler CPU ale nadal nie uwierzę dopóki nie wrzucisz tutaj stosownego zdjęcia). Cytuj Link to post Share on other sites
skifa 24 Napisano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 @t.luk @Luc3k myślę, że moglibyście kontynuować tą dyskusje na priv bo nie wnosi ona nic do tematu. Skorzystam z tematu i spytam się jeszcze czy: Wszystkie moje podzespoły wejdą/dadzą się zamontować w tej obudowie ? Przyciski/wejścia z panelu na froncie dadzą się podłączyć do mojej płyty głównej ? Cytuj Link to post Share on other sites
Hitokiri 8 Napisano 2 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) Przedni panel podłącza się tam gdzie USB na płycie, audio, power i reset też tradycyjnie. Kontrolery obrotów podłącza się do 2 molexów, ale tak naprawdę robią one za przejściówki i można coś jeszcze do nich podpiąć. USB 3 wciskasz tam, gdzie masz je na płycie (o ile masz) Edytowane 2 Lutego 2013 przez Hitokiri 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Luc3k 11 Napisano 3 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 @ Luc3k 1. Nie widzę zdjęcia Fery zamontowanej na płycie głównej (tak ciężko wrzucić zdjęcie kompa? na pewno coś robiłeś ). 2. Te ślady odchodzącego lakieru na panelu bocznym mogą być od mocnego zamykania obudowy (być może przez wysoki cooler CPU ale nadal nie uwierzę dopóki nie wrzucisz tutaj stosownego zdjęcia). Może każesz mi jeszcze pokazać zdjęcie jak odbierałem Ferę w sklepie? Czytaj proszę uważnie to co piszę. Zdjęcie jest niemożliwe do wykonania bo Fera jest już sprzedana co przedstawiłem Ci w linku do Allegro. Argument z mocnym zamykaniem obudowy jest o tyle niepoważny, że nawet nie chce mi się tego komentować. Dalsza dyskusja na ten temat rzeczywiście nie ma sensu. Cytuj Link to post Share on other sites
skifa 24 Napisano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 A czy moje bebechy (patrz sygnaturka) wejdą do tej obudowy ? Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Tak wejdą 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts