pig_face 0 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) witam. przymierzam się do kupna obiektywu do zdjęć makro. posiadam NIKONA D3100 z obiektywem AF-S DX NIKKOR 18-105 VR Kit. nie chodzi o jakieś mocno ambitne profesjonalne zdjęcia, ale żeby dało się na przykład pstryknąć jakiegoś małego robala z dobrą ostrością. może ktoś coś polecić? z góry dziękuję za poświęcony czas ??? 80-ciu jak domniemam ludzi znających temat czyta i nikt nie pokusi się o jedną fachową poradę??? Edytowane 28 Stycznia 2013 przez pig_face Cytuj Link to post Share on other sites
Borron 0 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Polecam Tamrona 90/2.8 Di. Od lat uznawany i ceniony obiektyw makro. Brzytwa :-) Cytuj Link to post Share on other sites
pig_face 0 Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) no właśnie w międzyczasie kiedy nikt nic nie pisał czytałem, że to polecany obiektyw. Edytowane 29 Stycznia 2013 przez pig_face Cytuj Link to post Share on other sites
Borron 0 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Ewentualnie, znacznie tańsza opcja to odpowiedni adapter i obiektywy na gwint m42 ale to niż nieco upierdliwsza i wymagająca metoda fotografowania makro. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie pig_face 0 Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Ewentualnie, znacznie tańsza opcja to odpowiedni adapter i obiektywy na gwint m42 ale to niż nieco upierdliwsza i wymagająca metoda fotografowania makro. z uwagi na moje skromne zaawansowanie technologiczne w fotografii wolę chyba pouczyć się na odpowiednim obiektywie niż na "bardziej upierdliwszych" metodach. a oprócz tego tamrona jest coś godnego uwagi? nie ukrywam, że chodzi mi o to czy coś tańszego, ale z odpowiednim stosunkiem jakości do ceny? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts