Pirzu 4 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Witam, poszukuje monitora 27 cali IPS . Szukałem modeli , szukalem i sam nie wiem.. biore pod uwagę AOC I2757FM, lg ips277l lub acer S275HLBMII. AOC zbiera same pozytywy ale powiem szczerze.. Firma malo znana i nie do końca ufam. Dodatkowo faktyczne 5ms . lg - bleeding podobno widoczny , a to mnie martwi ale czy to na pewno jest tak widoczne ? acer - nic nie wiem. macie moze inne propozycje? zastosowanie bardzo szerokie, od Internetu po filmy fhd i gry. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 AOC zbiera same pozytywy ale powiem szczerze.. Firma malo znana i nie do końca ufam. każdy koreańczyk/tajwańczyk to pewne ryzyko Dodatkowo faktyczne 5ms to bullshit, nie patrz na ten parametr lg - bleeding podobno widoczny , a to mnie martwi ale czy to na pewno jest tak widoczne ? idź do salonu i sam zobacz, jak nie jest to faktycznie skopane (co się czasem zdarza w budżetówkach) to imo problem jest mocno wyolbrzymiany Cytuj Link to post Share on other sites
homzik 479 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Jeśli tylko IPS, a nie MVA, to specjalnie dużego wyboru nie masz - http://www.skapiec.pl/site/cat/12/filtr/_0_37126_0_0_0_0_13772_0_0_0/min3#from1215 Cytuj Link to post Share on other sites
Pirzu 4 Napisano 27 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Nie , chodzi o testerów i testy, faktyczne 5ms. nie ma gdzie tego lg zobaczyć ,, szukalem powiem szczerze ze szukalem tn i ips, a mva nawet nie wiem co to .. Jakieś krotkie info, zalety wady i przykladowe modele ? Cytuj Link to post Share on other sites
Sauronek 37 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 TN - Niski koszt produkcji, niska cena• Wąskie kąty widzenia• Krótki czas reakcji• Słabsze odwzorowanie kolorów niż w innych matrycach Va Szerokie kąty widzenia• Zadowalający czas reakcji• Dobre lub bardzo dobre odwzorowanie kolorów (w zależności od typu matrycy) IPS -szersze kąty widzenia niz w matrycach Va -Dobry czas reakcji -Dobre odwzorowanie kolorów Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts