Gość DANNY__79 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Spoko - temat właściwie cały czas aktualny. - Nie musi mieć ona wejścia na mostek, prawda? Prawda. - Jakiego pokroju to ma być karta? Najlepiej tak gt430 w górę. 630 powinna być akurat. Problemem może być tylko, że to rozwiązanie zatrzymało się już jakiś czas temu. Więcej dowiesz się z TEMATU i TU. pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
MrPablo215 0 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Najlepiej tak gt430 w górę. 630 powinna być akurat. Dzięki wielkie za odp! Mógłbyś mi powiedzieć powiedzieć 3 rzeczy: -Samo pasywne wystarczy czy lepiej pokusić się o coś z aktywnym? (po prostu nie wiem jak sam PhysX obciąża grafę ) -Będzie duża różnica między kartą z DDR3 a DDR5? -Czy to rozwiązanie będzie wykorzystywane tylko w grach czy np przy jakimś renderze bądź tworzeniu grafiki to też będzie jakoś wspomagało? Edytowane 26 Grudnia 2013 przez MrPablo215 Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Dokładnie, tak jak kolega wyżej wspomniał. Nie wiem jak na dzień dzisiejszy ale miesiąc temu chciałem to sprawdzić z kuzynem i w takim Batmanie AC to nie działało Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 -Samo pasywne wystarczy czy lepiej pokusić się o coś z aktywnym? (po prostu nie wiem jak sam PhysX obciąża grafę ) Pasywne wystarczy w karcie do physx. -Będzie duża różnica między kartą z DDR3 a DDR5? Przy physx nie będzie. DDR3 w zupełności przy physx (jako oddzielna karta dedykowana do tego) wystarcza. -Czy to rozwiązanie będzie wykorzystywane tylko w grach czy np przy jakimś renderze bądź tworzeniu grafiki to też będzie jakoś wspomagało? Dodatkowe GPU w PC - zawsze można do czegoś to wykorzystać (np dodatkowy procesor do OpenCL, czy CUDA). Cytuj Link to post Share on other sites
MrPablo215 0 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Dodatkowe GPU w PC - zawsze można do czegoś to wykorzystać (np dodatkowy procesor do OpenCL, czy CUDA). Ok, ok Jak to zrobić Cię już nie męczę i sam sobie poszukam Jeszcze raz dzięki wielkie! Cytuj Link to post Share on other sites
djgazel 7 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 To może podniosę poprzeczkę i zapytam, czy udało się to komuś uruchomić na Windows 8 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Znawca 6 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Hybrid PhysX ? ok,ale jak ma się wydajność tego rozwiązania w rzeczywistości ? http://maxforces.com/articles.php?article_id=58 Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Znawca 2 Cytuj Link to post Share on other sites
bl00keRs 3 Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 (edytowane) 2.Karta Nvidii ma co najmniej 64 procesorami strumieniowymi. 2.Karta graficzna GeForce z przynajmniej 32 procesorami strumieniowymi. To co w końcu? Wystarczy kierować się tylko tymi procesorami strumieniowymi i aby ich było te minimum 32/64 i był to GeForce z 8 albo 9 serii z wsparciem PhysX czy jak? Spotkałem się z tematami gdzie ludzie piszą, że do obliczeń fizyki to taki GTX 450/460 to absolutne minimum a te z 8 czy 9 serii to chyba wyraźnie słabsze są przecież (nie jestem za bardzo do tyłu z technologią i wydajnością)? Piszą, że gra nawet na najmocniejszych 8 i 9 nie będzie działać płynnie i będzie spadek wydajności bo resztą procesor się zajmie bo karty niewydolne. Czy to prawda? Chciałem połączyć coś do obliczeń z moim HD 5850 ale nie wiem w jakie minimum muszę celować. Wiadomo, im karta starsza tym taniej mogę ją wyrwać. Edytowane 12 Lutego 2014 przez bl00keRs Cytuj Link to post Share on other sites
mathewitp 30 Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Dzisiaj potestuje to rozwiązanie do R9 280X dorzuce GTX 760 TF od MSI Cytuj Link to post Share on other sites
avren21 0 Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) To rozwiązanie nadal działa? Jaka karta od nvidi byłaby najlepsza do mojego sprzętu? Posiadam geforca 9400gt, ale ten raczej będzie za słaby. Asrock h97 perfomance, intel g3220, radeon 7970 i zasilacz silentiumPC 500w Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez avren21 Cytuj Link to post Share on other sites
Karol1701 2379 Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Nvidia podobno zrobiła małego psikusa... tutaj link: http://linustechtips.com/main/topic/193318-nvidia-disables-gpu-physx-when-second-non-nvidia-gpu-is-installed/ Nowe sterowniki wyłączają PhysX na karcie, jeżeli system widzi drugą, inną kartę niż Nvidia. Cytuj Link to post Share on other sites
avren21 0 Napisano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Czy to: http://www.ngohq.com/graphic-cards/17706-hybrid-physx-mod-v1-03-v1-05ff.html nie pomija tych ograniczeń? Widzę, że najnowszych sterowników nie obsługuje, ale chyba można zainstalować starsze stery, prawda? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts