Skocz do zawartości

Pierwszy Smartfon. S plus vs. S advance

Recommended Posts

Witam. Przyszedł czas aby wymienić swoją wysłużoną nokie n97 na coś nowego. Będzie to mój 1 smartfon z androidem odrazu mówię że jestem zupełnym laikiem w tych sprawach. Telefon służy głównie do dzwonienie i internetu. Od czasu do czasu odpalę jakąś gierkę. Wybór padł na Samsunga a dokładniej Samsunga S plus lub Samsunga S advance. I tu jest problem. Który wybrać? Inne telefony nie wchodza w grę ze wzgledu na budżet 900zł. Czekam na opinie który z wymienionych fonów jest "lepszy"? 

Owszem ma 1.4 Ghz ale jest to procesor JEDNORDZENIOWY a nie dwurdzeniowy jak Advance. Chyba nie muszę tłumaczyć co jest lepsze. Advance jako tako jest telefonem 50/50 :) czyli mamy tutaj wiele elementów z Galaxy S i Galaxy S II. Telefon otrzymał także najnowszego Android'a 4.1 Jelly Bean więc jest spora poprawa płynności i wydajności. 

Weź S Advance bo jest nowszy i lepszy, ma lampę LED dzięki której zrobisz jakieś zdjęcie wieczorną porą (chociaż wiadomo, że jakość i tak nie powala, ale zawsze lepiej mieć lampę). Ogólnie brałbym S Advance, chyba, że stać Cię na dołożenie do S2 ok.200zl.

ZTE Grand X In - pierwszy smartphone z prockiem od Intela (1x1.6 GHz ale z HT czyli dwuwątkowy), ponoć na tym procku przeglądarka i wczytywanie stron chodzi dużo szybciej niż na ARM'ach, tak mi się coś obiło o uszy. Ogólnie zbiera dośc dobre opinie... Kosztuje gdzieś tak w okolicach własnie 900 zł.

jak kolega wyżej napisał, polecam ZTE Grand X In - posiadam jestem zadowolony, priorytet którym się kierowałem przy zakupie to przede wszystkim wydajność w dobrej cenie, i znalazłem 

porównywałem go do se arc s, sgs ace II, ags advance, wydajnościowo przy mojej obserwacji (wszystkie modele mogłem przetestowac) zainstalowalem kilka benchmarków, ZTE bil je procesorem i grafika prawie dwukrotnie,

pozdrawiam