wiizzard 0 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Witam. Przyszedł czas aby wymienić swoją wysłużoną nokie n97 na coś nowego. Będzie to mój 1 smartfon z androidem odrazu mówię że jestem zupełnym laikiem w tych sprawach. Telefon służy głównie do dzwonienie i internetu. Od czasu do czasu odpalę jakąś gierkę. Wybór padł na Samsunga a dokładniej Samsunga S plus lub Samsunga S advance. I tu jest problem. Który wybrać? Inne telefony nie wchodza w grę ze wzgledu na budżet 900zł. Czekam na opinie który z wymienionych fonów jest "lepszy"? Cytuj Link to post Share on other sites
dudek079 66 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Weź Advance. Android 4.1 ,2 rdzeniowy procesor po 1GHz. Telefon jest po prostu dużo szybszy i nowszy technologicznie. Edytowane 26 Stycznia 2013 przez dudek079 Cytuj Link to post Share on other sites
wiizzard 0 Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Tylko że S Plus ma 1.4 GHz. To nie wielka różnica? Co dziwne Advance można dorwać taniej niż S Plus'a Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Owszem ma 1.4 Ghz ale jest to procesor JEDNORDZENIOWY a nie dwurdzeniowy jak Advance. Chyba nie muszę tłumaczyć co jest lepsze. Advance jako tako jest telefonem 50/50 czyli mamy tutaj wiele elementów z Galaxy S i Galaxy S II. Telefon otrzymał także najnowszego Android'a 4.1 Jelly Bean więc jest spora poprawa płynności i wydajności. Cytuj Link to post Share on other sites
raay4 9 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Weź S Advance bo jest nowszy i lepszy, ma lampę LED dzięki której zrobisz jakieś zdjęcie wieczorną porą (chociaż wiadomo, że jakość i tak nie powala, ale zawsze lepiej mieć lampę). Ogólnie brałbym S Advance, chyba, że stać Cię na dołożenie do S2 ok.200zl. Cytuj Link to post Share on other sites
wiizzard 0 Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 No to jednogłośnie wygrywa Advance. I chyba to jego zakupie, ale coś innego do 900 zł? Cytuj Link to post Share on other sites
coffeinaaa 10 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 ZTE Grand X In - pierwszy smartphone z prockiem od Intela (1x1.6 GHz ale z HT czyli dwuwątkowy), ponoć na tym procku przeglądarka i wczytywanie stron chodzi dużo szybciej niż na ARM'ach, tak mi się coś obiło o uszy. Ogólnie zbiera dośc dobre opinie... Kosztuje gdzieś tak w okolicach własnie 900 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Advance dostał JB, ale bez masła. Edytowane 26 Stycznia 2013 przez Sony156 Cytuj Link to post Share on other sites
Dragoslaw25 113 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Czyli okrojony JB "value pack"? Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Niekoniecznie. Project Butter jest i sprawuje się bardzo dobrze. Reszta to samo. Jedynie czego ''nie ma'' to efektu odblokowywania ekranu z SGS'a III. Reszta to najprawdziwszy Jelly Bean. Cytuj Link to post Share on other sites
kreeg 4 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 jak kolega wyżej napisał, polecam ZTE Grand X In - posiadam jestem zadowolony, priorytet którym się kierowałem przy zakupie to przede wszystkim wydajność w dobrej cenie, i znalazłem porównywałem go do se arc s, sgs ace II, ags advance, wydajnościowo przy mojej obserwacji (wszystkie modele mogłem przetestowac) zainstalowalem kilka benchmarków, ZTE bil je procesorem i grafika prawie dwukrotnie, pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
jjack 24 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Myślałeś na xperią P? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts