dunloper 3 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Witam. Za miesiąć wymieniam telefon na nowy i już zastanwiam się nad wyborem jakiegoś dobrego smartfona. Tak jak w temacie myślałem nad Xperia J lub P. Chciałbym Xperia S ale niestety budżet na to nie pozwala. Który telefon jest lepszy ? Chodzi mi szczególnie o wydajność tego telefonu. Plusem Xperii J jest to, że ma wejście na kartę microSD a Xperia P już nie. Czy da radę mieć telefon bez karty pamięci ? Zawsze miałem kartę pamięci w telefonie a teraz jak bym wybrał Xperie P to nie miałbym takiej możliwości. Telefon będzie służył do gier i jest możliwość, że będę się bawił w zmiany softu i te inne bajery. Jakie są wasze opinie ? Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Moim zdaniem najlepszym wyborem będzie Xperia P. Jest dużo lepiej wykonana a to, że nie posiada wejścia MicroSD to przecież nie oznacza końca świata. Wyświetlacz w Xperii P jest dużo lepszy od tego w Xperia J. Z resztą tutaj masz porównanie : http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/5935/6533/0/0/ Jeżeli chodzi o modowanie softu itp. to polecam Ci forum www.android.com.pl Cytuj Link to post Share on other sites
NICK17 1 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 jeśli starczy Ci to 16 GB pamięci w Xperii P to bierz Xperię P Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Xperia J trochę zamula (opinia z kilku recenzji), więc na twoim miejscu wybrałbym Xperię P (tylko znowu ma słabą beznadziejną baterię) Edytowane 27 Stycznia 2013 przez Gość Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Xperia J to złom, jest gorsza od Neo V którego miała zastąpić. Bateria w Xperii P nie jest znowu taka tragiczna, trzyma lepiej np od dużo słabszego Desire HD Cytuj Link to post Share on other sites
jjack 24 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Mam Xperie P i polecam Ci,bateria co prawda nie jest najlepsza ale ja wlasnie wczoraj kupilem sobie cos takiego i mam problem z glowy http://www.sonymobile-sklep.pl/id573,akcesorium,ladowarka_cp_elsab.html?filtr_grupa=26 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Radek123 6 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 jjack-Czy mógłbyś napisać ile ci trzyma bateria przy standardowym użytkowaniu ? (2 godziny internetu, 1 gry, sms itp.) I czy ogólnie jesteś zadowolony z Xperia P ? Bo zamierzam kupić i zbiream opinię a i jeszcze jak jest z pamięcią w tel. Czy 16Gb Ci wystarcza ? Cytuj Link to post Share on other sites
jjack 24 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Jak jeszcze miałem ipoda touch 4g 8gb to te 8gb nie starczalo jak nawalilem gier ale tutaj jest calkiem ok,moze to dla tego że nie chce mi sie teraz w gry grać chociaz gta vc i pare innych mam zainstalowanych.Mam jeszcze wolne 11gb a piosenek mam ok.400 wiec pamiec starcza,zdjec tez mam duzo.Bateria no nie wiem te 2h neta i 1hi gier smsy itd to starczy na caly dzien spokojnie ale to wszystko zalezy od ustawien jasnoci wyswietlacza jak wezmiesz na full to bateria leci jak poje... ale tak 60-70% i jest dobrze i w miare jasno .Ogólnie jestem zadowolony z tego telefonu,za ile planujesz go kupic?? Ja mojego kupilem za 680 prawie nowego. Edytowane 29 Stycznia 2013 przez jjack Cytuj Link to post Share on other sites
Radek123 6 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 koło 600zł planuje dać, ale to jeszcze nie teraz, za jakieś 2 miesiące Cytuj Link to post Share on other sites
look10 0 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 To po co teraz sie o to pytasz? za 2 meisiące mozę sie jeszcze coś zmienić Cytuj Link to post Share on other sites
jjack 24 Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Z tą pamięcią się pomyliłem mam jeszcze wolne 5.5gb calosc to 11,dodam ze mam nagrany 12 minutowy filmik w full HD ktory zajmuje 2gb tak ze bez niego duzo wiecej miejsca by bylo. Cytuj Link to post Share on other sites
BadPet 0 Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 jjack my już dobrze wiemy jaki to film . Ja również mam ten sam dylemat... Xperia J lub Xperia P. Mógłby ktoś wymienić wady i zalety obu telefonów ? Cytuj Link to post Share on other sites
jjack 24 Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Heh... zwykły filmik z samolotu a zresztą już nie mam xperii zamieniłem na iphone'a 4.Z zalet xperii no to był by chyba aparacik,nawet dobre bebechy bo gta vc na full prawie chodziło,w kwestiach muzyki się nie wypowiadam bo przez zakupem w wielu recenzjach pisali ze ma dobry glosnik i jest bardzo dobra na sluchawkach a ten moj iphone teraz jest lepszy z glosnika i sluchawek.Ekran też ta P ma nie najgorszy .Jak byś miał o jakieś konkrety pytania to pisz bo tak ogólnie to nie wiem co by cię interesowało ;P Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts