Skocz do zawartości

CrossFire czy Jedna mocniejsza

Recommended Posts

Tak jak w tamacie. Myślę nad dwoma kartami HD 5770 jecz za nimi idzie wyna zasilacza i płyty głównej co wynosi ok.1100zł. Nie jestem do tego przekonany co do tego, a jest druga opcja 1xGPU i nowy zasilacz. Jakie są wasze propozycje.

Buda:

CPU: AMD Phenom II X4 960T BE + Thermaltake Contac 29

GPU: ATI Radeon HD 5770 3D Vertex

PSU: HI-PRO HPD4802PWR2 480W

MOBO: Gigabyte GA-MA770T-UD3 ver. 3,1

OBU: SilentiumPC Brutus 410

HDD: WD Blue 500GB 16MB + Samsung 80GB 8MB

SSD: Samsung 840 64GB

CD-ROM: No-Name

RAM: GoodRam 1x4GB 1666Mhz

Piszę z telefonu. Przepraszam za błędy.

A jaką masz kasę i na jakiej rozdzielczości grasz bo do Full HD w BF 3 w max ustawieniach HD 6950 i z 1 GB GDDR to za mało (wiem bo miałem ten model, jeszcze dwa miesiące temu).

Inna sprawa to ten zasilacz że był by na styki, bez możliwości zrobienia ewentualnego O.C. na tym Phenomie II.

EDIT

Ja bym dołożył do nowego lub używanego HD 7850, proponowany model karty nie wyżyłował by posiadanego zasilacza 450W, a wydajność nawet wyższa od HD 6950.

Edytowane przez MESSER

Przy tym procku  zapomnij ocros fire  zresztą cros fire ma sens z min  2x  radeon 7850 + core i5 2500k@ 4ghz  lub wyżej . Testowałem u siebie  takie rozwiązanie z kartami 2x radeon 7870 i powiem że wydajność jest naprawdę imponująca i zero problemów z mico przycięciami  . Na pewno wolał bym takie dwie karty od gtx 680

Przy tym procku  zapomnij ocros fire  zresztą cros fire ma sens z min  2x  radeon 7850 + core i5 2500k@ 4ghz  lub wyżej . Testowałem u siebie  takie rozwiązanie z kartami 2x radeon 7870 i powiem że wydajność jest naprawdę imponująca i zero problemów z mico przycięciami  . Na pewno wolał bym takie dwie karty od gtx 680

W takim wypadku nie zagrasz w Bordelands 2 na najwyższych detalach :D.

czyli tak naprawde ten caly physix w NV to naprawde tylko bajer... A watpie ze bedzie uzyty na wieksza skale jak niebawem wchodzace na rynek next-genowe konsole beda oparte o architekturze AMD ,a to one beda dyktowac przez przynajmniej 3 lata to co sie dzieje na rynku gier

FINITO

Edytowane przez tommyt1983
Ja proszę o propozycje, a nie pisania przemyśleń na temat kart.

już piszę, miałem 2x5770 i i5 750 4,0 ghz do tego - juz wolałbym jedną 5870 + OC

a teraz jak masz taki hicior jak 7850 to nie ma się co zastanawiać tylko brać nawet do tej zasiłki co posiadasz

Nie znam czegoś takiego jak:

SSD: Samsung 840 64GB

840 od 128 w góre jest :)

Wracając do tematu to sprzedaj to co masz i kup cos na intelu :) Za tyle $$ co wsadziles w tego to moglbys miec 2500k i gtx670.

Dziękuję, dobranoc.