Ivanov 0 Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Witam, mam problem, z którym spotykam się pierwszy raz w życiu i zupełnie nie wiem jak mam się do tego zabrać i go rozwiązać. Z tym oto problemem postanowiłem się zwrócić do Was drodzy benchmarkowcy . Ale konkretnie Niechcący zrestartowałem bios w płycie ASRock Extreme 4, przyciskiem [reset CMOS] na tyle płyty podczas wyjmowania USB. Po tym PC się zrestartował. Ładowanie systemu szło normalnie, ale zatrzymało się na animacji flagi windowsa (dwie kropki i tyle). Potem restart i dwie ocje: "Uruchom Windows normalnie" i kończy się ładowanie na "dwóch kropkach". oraz druga: "Uruchom narzędzia do naprawy Windows podczas uruchamiania (zalecanie)". Odpalam więc tą drugą. Tam trochę podiagnozowało i okazało się, że jest problem ze "Startuprepair offline". Nie wiem co to w ogóle jest, chyba jakiś plik rozruchowy. Wszedłem w "zaawansowane narzędzia i opcje odzyskiwania systemu" a dalej "przywracanie systemu". Próbowałem od trzech zapisanych punktów (z dzisiaj o 18, z 17.01 i 11.01), ale pojawił się tylko "nieokreślony błąd podczas przywracania systemu. (0x800ffff)" Aktualnie skończyły mi się pomysły i moja wiedza na ten temat. Byłbym niezmiernie wdzięczny gdyby ktoś mi pomógł. Niestety z góry uprzedzam, że format dysku to już całkowita konieczność ponieważ mam na nim sporo danych (zdjęcia, gry, filmy, dokumenty tekstowe muzyka i Windows do instalacji na wszelki wypadek , bo w końcu mój komputer jest (był) najbezpieczniejszy i najstabilniejszy ) Cytuj Link to post Share on other sites
_Dre_ 2 Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Teoretycznie podczas resetowania ustawień biosu nic nie powinno się wysypać.. Ale sprawdził bym ustawienie od dysku AHCI -> na SATA lub odwrotnie może tu jest błąd.. Daj znać czy pomogło. Cytuj Link to post Share on other sites
wiwat 112 Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 może wciskaj F8 i ostatnia znana dobra konfiuracja Cytuj Link to post Share on other sites
Ivanov 0 Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Sprawdzę to SATA, gdy wróce do domu. Co do wczytywania poprzednich dobrych ustawień to już napisałem, że po wczytaniu (z wczoraj o 18.00 , z 17.01 i 11.01), i pojawiał "nieokreślony błąd podczas przywracania systemu. (0x800ffff)". Cytuj Link to post Share on other sites
Michał1989 26 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) a przywróć defaultowe ustawienia biosu w biosie masz nortona w systemie? Edytowane 27 Stycznia 2013 przez Michał1989 Cytuj Link to post Share on other sites
Ivanov 0 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Starałem sie przywrócić deflautowe ustawienia ale i tak lipa. Miałem Avasta i Comodo. Mam jeszcze możliwość wczytania systemu z płyty (a raczej pendriva), tyle, że on wtedy odczyta wszystkie pliki z pena. Nie wiem tylko czy "wszystkie", oznacza równiez to, że nie będę miał reszty zainstalowanych i chomikowanych tam przeze mnie plików. Wyczyści mi dysk, save czy coś? Cytuj Link to post Share on other sites
wiwat 112 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ivanov taki fajny pc , a monitor taka padaka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 @up Za to ile ma gość klatek Cytuj Link to post Share on other sites
Ivanov 0 Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Heh, no cóż. Ostatnie pieniądze władowałem w w podzespoły (tylko budy i dysku nie zmieniałem), a na monitor zacznę za niedługo może zbierać . Mam jeszcze pytanie. 2 tyg temu skończyła mi się wersja trailowa Win7 i przeszedł w stan "nieoryginalności" (mam zamiar kupic gdzieś w połowie lutego wersję pudełkową). To może być przyczyną wysypu? I czy dale są jakieś zniżki na system Win7 HP gdy ma się oryginalnego XP HP, coś mi kupel o tym wczoraj wspominal. Cytuj Link to post Share on other sites
wiwat 112 Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 w google jak wpiszesz Windows 7 Loader to będzie promocja Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts