Skocz do zawartości

Fractal Design Arc Midi R2

Recommended Posts

Powiem tak miałem jedną ARC MIDI a nie dawno kupiłem drugą MINI i nie wiem co jest nie tak ale chyba jestem największym pechowcem na świecie bo w obu z nich miałem problem z frontowym USB3. Po prostu pendrive usb3 w tych portach co chwile się rozmontowywał z systemu, zawsze przy zapisie i prawie zawsze przy odczycie. Pewnie w nowej wersji już to poprawili, no ale musiałem o tym powiedzieć. Cała reszta to same plusy, miałem cm690 i cm centurion'a, znajomy teraz kupił corsair carbide 500r, i żadna pod względem jakości nie może się równać z fractalem.

Gość t.luk

Może mieć tutaj znaczenie płyta główna, wersja sterowników hardware'owych czy też jakość lutów na płycie, w obrębie panelu I/O obudowy czy też nawet w obrębie samego urządzenia. Gdyby problem byl naprawdę poważny, to istniałby na większą skalę i byłoby o tym wszędzie słychać a tak to są to dosłownie pojedyncze przypadki...

Posiadam Z68 Extreme3 Gen3 która nie posiada wewnętrznego USB 3,0. Poprzednia wersja obudowy miała u góry otwory na przewody  przez które można było przeciągnąć kabel i molexem podłączyć do zewnętrznego USB. W tej wersji niestety mamy kratki zamiast tego i za bardzo nie wiem jak rozwiązać ten problem. Długość kabla chyba nie wystarczy na przejście przez otwór na karte graficzną.

UP

Na Ceneo masz kilka komentarzy na ich temat.

Witam.

Obudowa powinna być u nas w tym tygodniu.

--
Pozdrawiam / Best regards
Łukasz Talkowski

COOLING.PL - oficjalny dystrybutor 

A tu drugi mail od nich:
Witam.

Spodziewamy iż najbliższa dostawa pojawi się w dniach 15-18.03.2013.
Pozdrawiam/ Best regards
Marcin Olkiewicz
COOLING.PL
Edytowane przez snakeplissken
Gość t.luk

Taka dezinformacja wynika stąd, że czasem zamówienia w systemie są różnie oznaczane i czasem ich nie widać na pierwszy rzut okiem ;) One mają być albo pod koniec tego tygodnia albo na początku przyszłego :)

Dzięki za info. Brat właśnie zamówił :]

Obudowa dotarła wczoraj i prezentuje się naprawdę dobrze.

I dodali fajny, mały drobiazg. A konkretnie thumbscrew, która ułatwia wkręcanie śrubek do tacki płyty głównej. A wygląda tak (drugie zdjęcie mało ostre wyszło):

http://i.imgur.com/srC8uUI.jpg

http://i.imgur.com/MV5rEx7.jpg

• Popieram 1