snakeplissken 0 Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Powiem tak miałem jedną ARC MIDI a nie dawno kupiłem drugą MINI i nie wiem co jest nie tak ale chyba jestem największym pechowcem na świecie bo w obu z nich miałem problem z frontowym USB3. Po prostu pendrive usb3 w tych portach co chwile się rozmontowywał z systemu, zawsze przy zapisie i prawie zawsze przy odczycie. Pewnie w nowej wersji już to poprawili, no ale musiałem o tym powiedzieć. Cała reszta to same plusy, miałem cm690 i cm centurion'a, znajomy teraz kupił corsair carbide 500r, i żadna pod względem jakości nie może się równać z fractalem. Cytuj Link to post Share on other sites
Martion 16 Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 @snakeplissken Te problemy z USB to raczej przez płytę główną, a nie obudowę. Cytuj Link to post Share on other sites
Memphis1 9 Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Chodzi i rozstawienie portów na obudowie. Płyta główna nie ma z tym nic wspólnego. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Może mieć tutaj znaczenie płyta główna, wersja sterowników hardware'owych czy też jakość lutów na płycie, w obrębie panelu I/O obudowy czy też nawet w obrębie samego urządzenia. Gdyby problem byl naprawdę poważny, to istniałby na większą skalę i byłoby o tym wszędzie słychać a tak to są to dosłownie pojedyncze przypadki... Cytuj Link to post Share on other sites
Pitrek7 79 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Ma ktoś jakieś nowe info. nt. daty dostarczenia tej obudowy do sklepów w Polsce? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Pewnie albo końcówka tego miesiąca albo początek przyszłego... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
breed 1 Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Z tego co się dowiedziałem, obudowy powinny się w poniedziałek pojawić w Polsce. Oby w przyszłym tygodniu można by już ją zamówić. Cytuj Link to post Share on other sites
rafalomizeria 15 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Tutaj jest możliwość rezerwacji: http://www.alternate.pl/html/product/Fractal_Design/Arc_R2/1056284/? Zna ktoś ten sklep? Cytuj Link to post Share on other sites
Aeonek 2 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Posiadam Z68 Extreme3 Gen3 która nie posiada wewnętrznego USB 3,0. Poprzednia wersja obudowy miała u góry otwory na przewody przez które można było przeciągnąć kabel i molexem podłączyć do zewnętrznego USB. W tej wersji niestety mamy kratki zamiast tego i za bardzo nie wiem jak rozwiązać ten problem. Długość kabla chyba nie wystarczy na przejście przez otwór na karte graficzną. UP Na Ceneo masz kilka komentarzy na ich temat. Cytuj Link to post Share on other sites
rafalomizeria 15 Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 To już masz tą obudowę? Gdzie ją już można dostać? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 9 Marca 2013 Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Lol, w Polsce przecież tego jeszcze nie ma oficjalny dystrybutor... Cytuj Link to post Share on other sites
snakeplissken 0 Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) Witam.Obudowa powinna być u nas w tym tygodniu. --Pozdrawiam / Best regardsŁukasz TalkowskiCOOLING.PL - oficjalny dystrybutor A tu drugi mail od nich: Witam.Spodziewamy iż najbliższa dostawa pojawi się w dniach 15-18.03.2013.Pozdrawiam/ Best regardsMarcin OlkiewiczCOOLING.PL Edytowane 12 Marca 2013 przez snakeplissken Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Taka dezinformacja wynika stąd, że czasem zamówienia w systemie są różnie oznaczane i czasem ich nie widać na pierwszy rzut okiem One mają być albo pod koniec tego tygodnia albo na początku przyszłego Cytuj Link to post Share on other sites
Skeletor 1688 Napisano 12 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Plizz jak ktoś kupi niech porobi testy i wrzuci real foto. A najlepiej niech wyśle t.lukowi na parę dni 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Jestem za Cytuj Link to post Share on other sites
snakeplissken 0 Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 (edytowane) Obudowa już jest dostępna. cena 419 w cooling.pl no szczerze powiedziawszy to spodziewałem się takiej ceny, ale przynajmniej wysyłkę mają darmową. Edytowane 14 Marca 2013 przez snakeplissken Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 No ba, różnica cenowa i tak nie jest taka duża Cytuj Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Dzięki za info. Brat właśnie zamówił Obudowa dotarła wczoraj i prezentuje się naprawdę dobrze. I dodali fajny, mały drobiazg. A konkretnie thumbscrew, która ułatwia wkręcanie śrubek do tacki płyty głównej. A wygląda tak (drugie zdjęcie mało ostre wyszło): http://i.imgur.com/srC8uUI.jpg http://i.imgur.com/MV5rEx7.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Skeletor 1688 Napisano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Przydatne GIZMO Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 O, no proszę Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 t.luk kiedy robisz reckę ? Cytuj Link to post Share on other sites
Mareczq 422 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Zapewne już jest w "trakcie" Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Yep, obudowa jest już na "stole operacyjnym" Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 hmm... ciekaw jestem za ile sprzedałbym R1 + okno gdzie stan w sumie idealny. Ten demontowalny przedni filtr to fajna sprawa. Choć z drugiej strony czy mi się opłaca... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 @ UP Jak jesteś zadowolony to po co chcesz ją sprzedawać? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts