nofuk 0 Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 sciagnalem program Core Temp gdyz mialem problem z Gta 4 na moim laptopie ale to juz inna sprawa.... Mianowicie szokiem moim było zauważenie taktowania rdzenia bardzo nisko: 1196.89 (screen) http://nofukmusic.ionic.pl/nofuk/screen.JPG z tego co mi wiadomo powinno byc okolo 2 Ghz na rdzen. Reset biosa, format. Dalej to samo. W biosie nie mam mozliwosci krecenia. Całość w lapku Compal HL 90 (pisze to w tym dziale gdyż chodzi mi głównie o procesor i powyższa dość dziwna sytuacje). Jakies sugestie? Cytuj Link to post Share on other sites
mszark 36 Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 obciąż procesor i wtedy sprawdź taktowanie Cytuj Link to post Share on other sites
Rafcio 0 Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Zapewne włączył się tryb oszczędzania energii, gdy procesor nie jest w mocnym stopniu obciążony. Zapuść superPi na chwilę i taktowanie wróci do normy. Nie masz się czym przejmować, to jest normalne Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 to normalne w tak wymagającej grze po prostu procek się przegrzewa szkoda laptopa do takich gier Cytuj Link to post Share on other sites
treposlaw 0 Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 to normalne w tak wymagającej grze po prostu procek się przegrzewa szkoda laptopa do takich gierJeżeli nie masz o czymś pojęcia, to się nie wypowiadaj, dobrze? Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Znajomy miał to samo procesor się przegrzewał i obniżał taktowanie zakupił podstawkę chłodzącą ale to nie zdało egzaminu do końca tylko nieznacznie wydłużyło czas gry do ok 1h później znowu mała przerwa i odnowa ale grę mu się udało przejść . Cytuj Link to post Share on other sites
nofuk 0 Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Problem rozwiązany. Jak pisali wyżej, w trakcie jakiejs aplikacji juz jest normalnie, włącza sie tryb oszczędny. Co do tych hejterow GTA 4. Musze zbojkotowac wszystkie Wasze teorie. GTA wczesniej chodzilo mi perfekcyjnie, płynnie i jak najbardziej prawidłowo. Problem w tym, że po reinstalce systemu po około 5 min grania gra zaczyna mi rwać (ok 2 fps). Nie mam pojecia co z tym zrobic. O dziwo gdy zminimalizuje gre i przejde w stan wstrzymania, po ponownym zmaksymalizowaniu GTA znow chodzi płynnie około kilku min. Zauważyłem także ze za pierwszym uruchomieniem - gdy komputer jest jeszcze chłodny gra wytrzymuje dłużej. O dziwo wczesniej mogłem grac godzinami i nigdy nie mialem tego problemu. No ale to juz historia na inny topic. Jesli ktos sie z tym spotkal - mile widziane PW lub gg: 4900043 dzieki i pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts