kikaa 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ostatnio padł mi zasilacz w komputerze więc wymieniłem go na nowy. Po wymianie włączyłem kompa i wszystko działało ok. Miałem jakieś aktualizacje windowsa do zainstalowania więc zrestartowałem komputer i gdy chciałem włączyć go z powrotem to już niestety nie działał.Diody się świecą, wiatraczki pracują, ale na monitorze nic się nie wyświetla. Po krótkim czasie takiej pracy komputer się wyłącza i od razu uruchamia ponownie(wciąż nic nie wyswietla sie na monitorze). W czym problem? Jeszcze przed chwilą wszystko było ok. Cytuj Link to post Share on other sites
stachoo86 153 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Na początku podaj markę i model wszystkich podzespołów w Twoim komputerze. Wtedy łatwiej będzie można zasugerować źródło problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
piotrek8x 58 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Wyjmowałeś ram ze slotów lub zamieniałeś je? Miałem ostatnio podobny problem gdy układałem kable w obudowie. Po zamienieniu slotów RAMów komputer zachowywał się właśnie w sposób opisany przez Ciebie. Profilaktycznie możesz spróbować zresetować BIOS. Wszystkie kable na pewno dobrze podłączyłeś? Nie "zapomniałeś" o niczym? np zasilanie GPU, CPU etc. Cytuj Link to post Share on other sites
kikaa 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 ok, Mój komp: PROCESOR Intel® i3® 540 (4 MB L3 cache, 3,06 GHz), PŁYTA GŁÓWNA chipset Intel® H55 PAMIĘĆ RAM 4 GB DDR3-1333 MHz DYSK TWARDY 1000 GB 7200obr/min, 32 MB, SATA2 KARTA GRAFIKI NVIDIA GeForce GT320 1 GB i zasilacz silentiumpc deus G1 500W 80plus bronze Ramu w ogóle nie ruszałem, wszystko jest dobrze podpięte bo tak jak mówię przy pierwszym włączeniu było ok, wszystko działało, i BIOSa już próbowałem resetować nie pomogło Cytuj Link to post Share on other sites
pwojciech 31 Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Dla świętego spokoju, proponuję odpiąć i wpiąć ponownie wszystkie kable na zewnątrz (zasilania, monitora, myszka, klawiatura!) i w środku kompa wychodzące od zasilacza - może coś się wpięło niedokładnie itd. Chociaż pewnie już to zrobiłeś. Dodatkowo możesz wyjąć kartę graficzną i włożyć ponownie. Tak samo w przypadku RAMu. Wiem, że to śmiesznie brzmi, ale uwierz, że w wielu przypadkach taka pierdoła "naprawia" komputer. No i sprawdź, o ile masz taką możliwość na innym monitorze i najlepiej na innym kablu sygnałowym, żeby wykluczyć taką ewentualność. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts