piotrkg 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Witam. Mam problem z podaną kamerą LifeCam VX-800. Po podłączeniu do USB zapala się żółte światełko na kamerce ale instalują się sterowniki vimicro usb 2.0 pc camera (venus). I kamera nie wyświetla żadnego obrazu. Próbowałem Aktualizować sterowniki poprzez Menadżer urządzeń ale to nie daje żadnych efektów. Prosiłbym o pomoc, ponieważ kamerka jest teraz całkowicie bezużyteczna. Cytuj Link to post Share on other sites
nissky 450 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Z jakiego systemu korzystasz?? Spróbuj odinstalować sterowniki przez menadżer urządzeń, usuwając przy tym stare. Kamerka powinna się automatycznie zainstalować jako Microsoft LIfecam VX-800. Ja żadnych sterowników dodatkowych nie instalowałem (mam tą samą kamerkę), korzystam z tych domyślnie zainstalowanych przez Windowsa 7. Tutaj masz link do sterowników od Microsoftu do tej kamerki dla XP, Visty, 7.: http://www.latestdriversupdate.com/driver/26975.html Jeśli nie uda się zainstalować normalnie, to spróbuj manualnie z poziomu menadżera urządzeń. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez nissky Cytuj Link to post Share on other sites
piotrkg 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Mam Windows 7. Teraz jestem po formacie, ale jest tak samo jak przed nim, czyli zamiast automatycznie instalować się jako Lifecam VX-800, instalują się te sterowniki co podałem.@EDITPod tym linkiem instaluje się program do wyszukiwania sterowników do wszystkiego, a nie sterowniki do kamerki. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez piotrkg Cytuj Link to post Share on other sites
nissky 450 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Możesz jeszcze spróbować tego: http://filedir.com/drivers/scanner-camera/microsoft-lifecam-webcam-driver-download-85904.html Jest jeszcze opcja by zainstalować manualnie urządzenie przez magager urządzeń znajdując swoje urządzenie na liście urządzeń. Możesz też tego spróbować. Cytuj Link to post Share on other sites
piotrkg 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Zainstalowałem to, ale gdy podczas instalacji prosi mnie o podpięcie kamerki do USB, to automatycznie instalują się mi te Vimicro sterowniki.@EDITA jeśli chce zainstalować ręcznie, to w krok, w którym trzeba zainstalować sterowniki to takowych nie posiadam, a sterowniki od tego programu są do innej kamerki. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez piotrkg Cytuj Link to post Share on other sites
nissky 450 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Kurcze a próbowałeś manualnie dodać kamerę ręcznie z listy?? Jeśli masz możliwość to sprawdź czy na innym PC kamerka tak samo się instaluje. Cytuj Link to post Share on other sites
piotrkg 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Na innym komputerze kamerka też instaluje te sterowniki ;/. Wszystko było dobrze, aż pewnego dnia po uruchomieniu komputera zainstalowały się te sterowniki. Cytuj Link to post Share on other sites
nissky 450 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Tutaj jeszcze masz po angielsku od Microsoftu zestaw wskazówek, może one pomogą.: http://support.microsoft.com/kb/929087/en-us A co do ręcznego instalowania, po próbie zainstalowania tyvch sterowników LifeCam 3.60 powinieneś mieć folder: C:\Program Files\Microsoft LifeCam\Driver32 w którym powinny być sterowniki. Zresztą jest to zawarte wśród tych wskazówek z tej strony wyżej. Cytuj Link to post Share on other sites
piotrkg 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) W folderu drivers32 mam tylko sterowniki do LifeCam NX-6000, a to co jest w punktach to już robiłem ale nie działa. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez piotrkg Cytuj Link to post Share on other sites
nissky 450 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Wiesz co jutro będę miał dostęp do swojego PC i kamerki to postaram Ci pomóc, spróbuję zainstalować u siebie ręcznie sterownik z listy i podeślę Ci najwyżej listę kroków do instalacji lub pliki sterownika do kamerki z mojego PC. Ale to jutro bo dzisiaj nie ma mnie w domu. Cytuj Link to post Share on other sites
piotrkg 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Dobrze, dziękuję Cytuj Link to post Share on other sites
nissky 450 Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Znalazłem tylko u siebie w folderze:Windows/System32/Drivers dwa pliki sterownika które są potrzebne to działania kamerki. Załączam je w linku niżej: http://hostuje.net/file.php?id=2df1aa902e2a7dc24b12054cc1793faa Jednak to są same pliki .sys, nie ma tam pliku .inf z informacją instalatora. U mnie kamerka wykrywa się jako: Microsoft LifeCam VX-800. Cytuj Link to post Share on other sites
piotrkg 0 Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Tylko jak mam to zainstalować skoro automatycznie po podłączeniu instalują się mi sterowniki Vimicro, nie mogę tego w żaden sposób anulować.@EDITNie mogę przekopiować tych plików do Windows/System32/Drivers, ponieważ wyskakuje mi błąd, że "Muszę mieć uprawnienia do wykonania tej operacji." Edytowane 24 Stycznia 2013 przez piotrkg Cytuj Link to post Share on other sites
Tayson 0 Napisano 20 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Witam, ja rowniez mam problem z ta kamerka. U mnie zamiast obrazu pokazuja sie jakies pasy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts