Skocz do zawartości

Recommended Posts

@kosq83

Tak, ale może zechce postawić w przyszłości na lepsze źródło, a na pewno będzie chciał jeśli się zdecyduje na DT770 PRO do tego Xonara. Wtedy zyska więcej niż w Audiotechnica. To będzie lepszy wybór na dłuższą metę. Nikt nie mówił że będzie łatwo. :P

Jeśli chcesz podejść do tego naprawdę na poważnie, zaplanuj kupno jakiegoś wzmacniacza w przyszłości, a Beyery się odwdzięczą. Tyle ode mnie.

Generalnie  nie ryzykowałbym Audiotechnica M50 bez wzmacniacza. To nie ta klasa słuchawek, aby zostawiać je bez wsparcia.

Edytowane przez kabak 1991

Wiem o czym piszesz kabak 1991, sam nigdy nie słuchałem muzyki - tzn słuchałem pitu pitu bum bum i ciup ciup - i się cieszyłem. Zawdziałem na głowę prawdziwe słuchawki, podpiąłem pod kartę muzyczną - i od tamtego czasu zacząłem słuchać MUZYKĘ.

Autor tematu też pewnie sam nie wie co go czeka. Całkiem prawdopodobne jest to, że zajawi się muzą i zacznie balansować z czasem spędzonym przed kompem - gry/gry/muza, gry/muza/muza, muza/muza/muza - u mnie tak właśnie jest teraz.

Co do możliwości DT770 PRO 250Ohm wątpliwości czy przeciwskazań najmniejszych nie mam. Nie jestem ekspertem a raczej raczkujacym słuchaczem - ale wiem co słyszę i mogę lekko stwierdzić, że niosą ze sobą przestrzeń w muzycznym przekazie, dźwięki są czyste, klarowne - czy wysokie czy basowe, mocno idą średnimi tonami. Nawet jak się wygrzewają położone na biurku, to ma się uczucie że grają małe głośniki a nie słuchawki - tak wszstko z nich słychać.

To zależy co znaczy przystępna dla Ciebie. Do 300zł? Do 600zł? Powinno dobierać się tak że wzmacniacz tyle samo co słuchawki bądź wzmacniacz droższy ale to nie jest reguła. Może Audiotrak CUBE po wymianie opampów, albo wewnętrzna dźwiękówka Audiotrak PRODIGY HD2 Advance z wbudowanym wzmacniaczem. Chyba że odpadają ze względu na cenę to Fiio jak poleca kolega wyżej to takie minimum. To nie są tanie rzeczy, ale jak kupujesz słuchawki za 700zł to przecież nie po to, żeby nie wyciągnąć z nich tego, co oferują,

@kosq83

To prawda. Słychać te małe uderzenia nawet jak leżą na biurku. Miałem podobne odczucia. Nic się nie zalewa. Lubię w nich właśnie izolację pomiędzy pasmami. Góra mi na średnicę nie włazi w końcu i słyszę pogłosy. A nie, że całe pasmo zalane.

A ja szukałem czegoś dla siebie ostatnio i ten mały gnój przykuł moją uwagę

http://www.firestone-audio.eu/shop/products/allproductslisted/fubar4.php

• Popieram 1

Custom One Pro z Xonarem D1 zagrają ładnie.

"Nowe słuchawki jako pierwsze otrzymują świeżo opracowane przetworniki 16 Ohm VELOCITY. Membrany są prawdopodobnie najlżejszymi na świecie, co oznacza ponadprzeciętną szybkość i precyzję reprodukowanego dźwięku - idealne do kompleksowych muzycznych zastosowań. 16 ohmowe przetworniki z magnesami neodymowymi dostarczają dużą moc przy zachowaniu czystości dźwięku, grając doskonale z każdego rodzaju urządzenia (nawet ze smartfonów i tabletów)."

Edytowane przez Grzechuboss

Ale i tak na początku nie będziesz wiedział nic. To co przeczytasz, choćby nie wiem jak byłoby kompetentne to i tak nie za wiele da. 1 każdy słyszy inaczej, 2 każdy ma swoje preferencje, 3 każdy w muzyce szuka czegoś innego, 4 zasłyszysz coś - będziesz prędzej czy później chciał to go czegoś innego (lepszego, bądź tylko innego) porównać, 5 nie wytrzymasz choćby z ciekawości, żeby nie chcieć spróbować czegoś innego.

Oczywiście, dobrze jest jak najlepiej zacząć - ale mogę powiedzieć, że jak Ci się spodoba słuchanie muzy na takim sprzęcie jaki wybierzesz, to jest duuuża szansa że pociągnie Cię to dalej i dalej. To jest, przynajmniej dla mnie, jak nowy świat. Świat króty zawsze był, ale obok a teraz jest w Twojej głowie.

My tutaj możemy pisać - Beyery, AT, Shure, Sony - cokolwiek wybierzesz będzie super. Dodasz wzmocnienie / zmienisz kartę na lepszą - będzie jeszcze lepiej - ale to i tak będzie tylko początek :)!! I za jakiś czas - którszy lub dłuższy sam się osłuchasz, dojdziesz co Ci się podoba, co nie, czego oczekujesz, co lubisz w muzyce i zaewne pójdziesz o krok dalej.

Rada ode mnie - jak wybierzesz to co wybierzesz - zrób wszystko żebys mógł odsłuchać w porządnych okolicznościach - bo słuchawki są bardzo indywidualną sprawą.

Jeszcze tylko dopiszę, że ja poszukiwania też zacząłem od Seńków 558 :)

• Popieram 3

Ależ się nam chłop rozsmakował! To jest to, pasja! 8) Polać mu! No cóż 100% zgody. Tak to wygląda. Zmieniasz, kombinujesz a hajs leci i leci. Skoro już tak sobie marzymy to może ja coś tu dodam od siebie:

http://www.hifiman.pl/index.php?menu=pr&n=11665,hifiman-he-6-he6-sluchawki-przewodowe-hifiman-ef-6-ef6-audiofilski-wzmacniacz-sluchawkowy

Moje skromne marzenie do odsłuchu. :menda:

Edytowane przez kabak 1991

Dzięki wam wszystkim za bardzo ciekawą dyskusję :) Mam nadzieję że tak ja w przypadku kosq83 niedługo muzyka stanie się dla mnie jeszcze wiekszą pasją niz jest teraz....lepszy sprzęt zawsze robi swoje :)

kabak 1991 czekam na relacje z odsłuchu twojego wymarzonego zestawu ;). Chociaż ciężko zdać relację z czegoś takiego ;)