FpsGamer 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Chciałbym zakupić podane w temacie słuchawki. Nie mam wielkiego doświadczenia w temacie słuchawek i niewiem czy to dobry wybór. Czytałem wiele dobrego o tych słuchawkach. Słuchawek zamierzam uzywac do słuchania muzyki (zalezy mi na dobrym basie) i grania. Czy te słuchawki będą dobrym wyborem ? Moja karta dźwiękowa to Xonad D1. Jestem także otwarty na inne propozycje. Cytuj Link to post Share on other sites
homzik 479 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 To fajny model, ale zbyt basowy nie jest. Prędzej HD380 - http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/3739609#from1215 , a jeszcze lepiej Brainwavz HM5 - http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/4161434#from1215 Cytuj Link to post Share on other sites
JohnWoo 64 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Moja propozycja: http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/1574719 Edytowane 23 Stycznia 2013 przez JohnWoo Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ja mam 558 i to świetne słuchawki ale nie jeśli szukasz mocnego basu. Tu masz zrównoważony dźwięk z dobrą sceną i bardzo naturalnym brzmieniem. Cudny sprzęt. Oczywiście bas w nich nie jest zły ale jest raczej miękki, naturalny i nie dominuje reszty pasma. Przy słuchawkach w takich cenach radziłbym sobie je poodsłuchiwać i sprawdzić które najbardziej Ci pasują. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
patrick25567 23 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Beyerdynamic DT770 PRO (zamkniete) DT990 (otwarte) z pieknym bassem nie zaslaniajacym innych pasm Posiadam i moge ci powiedziec ze miodzio Cytuj Link to post Share on other sites
homzik 479 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 PX360 to zupełnie inna kategoria sprzętu. Beyery spoko, ale w tej cenie to raczej używki. Cytuj Link to post Share on other sites
patrick25567 23 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 A no tak, ja przeczytalem ze chodzi mu o HD598, a te sa w tej samej strefie cennowej co Beyer'y 8) Cytuj Link to post Share on other sites
FpsGamer 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Beyerdynamic DT770 PRO (zamkniete) DT990 (otwarte) z pieknym bassem nie zaslaniajacym innych pasm Posiadam i moge ci powiedziec ze miodzio Słuchaweczki całkiem całkiem i mają bardzo dobre opinie. Do słuchania muzyki będą idealne, ciekawi mnie jak bedą spisywały się w grach ? Zastanawiam się także które słuchawki lepiej zagrają HD 380 HD 558 czy Beyerdynamic DT770 PRO ? Edytowane 23 Stycznia 2013 przez FpsGamer Cytuj Link to post Share on other sites
homzik 479 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 DT770 ponoć powoli wychodzą z produkcji (przynajmniej niektóre serie), więc raczej warto się nimi zainteresować. To ogólnie wyższej jakości granie niż HD 380, ale też droższe. Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Jedno zasadnicze pytanie. Chcesz słuchawek otwartych czy zamkniętych. Otwarte + łatwiej osiągalna większa przestrzeń, + z reguły większa wygoda użytkowania (nie grzeja czaski) - dźwięk przecieka na zewnątrz (w nieotórych jest tak głośno jak głośno grają) - w zamian za przestrzenność traci sie bas Zamkięte + izolacja od otoczenia (większa imersja, mniej Cię słychać np w nocy) + łatwiej osiągalny błębszy bas z mocniejszym uderzeniem - traci się w nich trochę na przestrzenności (są wyjątki, ale już poważniejsze słuchawki) - bardziej grzeja w czaszkę (albo grzeją w przeciwieństwie do otwartych) Myślę że od tego należy zacząć poszukiwania. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Słuchaweczki całkiem całkiem i mają bardzo dobre opinie. Do słuchania muzyki będą idealne, ciekawi mnie jak bedą spisywały się w grach ? Zastanawiam się także które słuchawki lepiej zagrają HD 380 HD 558 czy Beyerdynamic DT770 PRO ? Bez wzmacniacza słuchawkowego do DT770 (250ohm) nie podchodź, jest też wersja 80 i nowa 32. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez adivxv5 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FpsGamer 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Patrzyłem bardziej na tą wersje 80 Ohm, do niej nie potzeba wzmacniacza tak ? Czy jest jakas różnica w jakości dźwięku pomiedzy wersja 250 a 80 Ohm ? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Nie słuchałem 80, ale bardzo łupie basem, gra tez nieco gorzej do 250ohm. 80 pójdzie tobie na DX. Możesz jeszcze poczytać o Audio-Technica ATH-M50 w bezpośredniej konfrontacji wybrałbym osobiście ATH niż 80omowa wersję Beyerdynamica. O gry to się nie martw. Poradzą sobie lepiej jak te dziwadła 4games. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez adivxv5 Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ja mogę potwierdzić że ATH-M50 robią piorunujące wrażenie podłączone nawet do słabego źródła. I mają podbicie basu,co rzeczywiście słychać. Cytuj Link to post Share on other sites
FpsGamer 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Hmm teraz mam drobny dylemat ;-). Z tego co czytałem to oba modele brzmią bardzo dobrze. Ath mają mniejszy opór co jest ich dużą zaletą jednak DT770 wydają się wygodniejsze. Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Posiadam DT770 PRO 80 Ohm i uważam słuchawki za genialne w tej cenie. Przebiły słuchawki za 1100zł, więc myślę że są godne uwagi. Jak na razie najlepsze jakie miałem. Wersja 80 Ohm prezentuje się najlepiej ze wszystkich wersji, jeśli chodzi o bas. Ciepły, typu "bum", dużo mid basu, mniej sub basu, czyli dla większości ludzi odpowiednie proporcje. Wygodniejsze niż Audiotechnica M50. Tamte słuchawki są bardziej dla DJ, DT770 PRO to monitory studyjne. Będą mniej męczące przy dłuższych sesjach. Sam miałem dylemat między tymi dwoma. Ale postawiłem na Beyery. Jeśli Cie to interesuje to odsyłam do sklepu RMS, gdzie możesz przeczytać moją opinię na ich temat, a właściwie recenzję porównanie z modelem XB 1000 od Sony (pod wpływem alkoholu bądź co bądź było to pisane, ale myślę że wyszło składnie i rzeczowo ). Dałem im 8 ze względu na zbyt dużą ilość plastiku między innymi. Jeśli chodzi o wersję 32 Ohm , jest to wersja dla kolekcjonerów która wyszła niedawno, i podobno produkcja jest ograniczona, jednak nie potrafię powiedzieć jak to wygląda w praktyce. Ta wersja podobnie jak 250 Ohm jest mniej basowa z tym że lepiej zagra ze słabszym źródłem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
homzik 479 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Beyery są wygodne, ale i też bardziej wybredne co do źródła. Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ze źródłem to jest masakra jeśli chodzi o moc. Tutaj potrzeba naprawdę siły żeby się uniosły. Mnie zadowoliły dopiero po wymianie opampa na taki znany i lubiany chodź dość tani. Jak to się wyraził adinvxv5 "tanie gó**o" ale gra lepiej niż standardowy. Poza tym jest taka ciekawostka dotycząca dolnego pasma. Im silniejsze źródło tym więcej soku z basu wyciśniesz. Tu trzeba jasno się określić, i wygrzewać. Wygrzewać, wygrzewać i jeszcze raz wygrzewać. Grubasy z USA na HeadFi piszą nawet że po 400 godzinach dopiero są takie jakie powinny być więc... hehe. 8) Możesz napisać do mnie na PW albo na gg Fps, po przeczytaniu recenzji, to powiem Ci jak najnowsze odczucia po około 40 h wygrzewania. Cytuj Link to post Share on other sites
FpsGamer 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Troche dużo zabawy z tymi DT770. Posiadasz wersję 80 Ohm tak ? Czy uzywasz do nich zewnetrznego wzmacniacza czy wymiana opampa wystarczyla zeby dac im więcej mocy ? Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ogólnie opamp dał im tylko brzmienie którego potrzebuję, czyli dał im więcej basu. mx1 ma moc odpowiednią żeby je pociągnąć jeśli chodzi o to. Poza tym jest też drugie przestawienie które daje mu więcej mocy, także tu nie ma problemu. Wystarczy źródło które obsłuży do 150 Ohm. Mój sprzęt to wzmacniacz słuchawkowy z DAC, zewnętrzny - Audinst HUD mx1, masz w sygnaturze. Pisało też na RMS w tej opinii wszystko co i jak. Nie chce mi się powtarzać wszystkiego tutaj 10 razy. Trochę takie porównanie, ale dobrze określa wady i zalety stosunkiem do dużo droższych słuchawek. Jeśli chodzi o Sennki 558 to użytkownik Shaco, ma je podłączone do Maya 5, może napisz do niego i się skonsultuj z nim. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
homzik 479 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ja 2 lata miałem HD598, jakby co to pytaj Cytuj Link to post Share on other sites
patrick25567 23 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ja mam DT990 PRO, wygrzewane już z 200 godz, jak nie wiecej, no i roznica jest po jakis 20 godzinach a potem po okolo 100. Naprawde najlepszy model w swojej kategori cennowej a dużo ich próbowałem, jestem naprawde z nich zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
FpsGamer 0 Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Dochodzę do wniosku, że chyba skuszę się na Beyerdynamic DT770 PRO 80 Ohm. Z tego co czytam to dźwięk jest bardzo dobry, natomiast nie będe potrzebował wzmacniacza, na który na ten moment mnie nie stać . Co do ATH-M50 to do tych słuchawek zniechęca mnie ich budowa tzn. z opini wielu osób wynika że są dość niewygodne. Czekam na wasze opinie Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Nie potrzeba wzmacniacza do DT770 PRO? Oj, kolego. Gdzie popełniłem błąd? Chcesz napędzić je tym Xonarem? Opowiem taką ciekawostkę może. Ostatnio czytałem że zasilacze do urządzeń przenośnych "czasem dodają coś od siebie". Problem tyczy się szumów i drobnych zakłóceń które ciężko wychwycić. Myślę: "nigdy niczego podobnego nie zauważyłem". No więc co? Oczywiście test. Podczas odsłuchu zatrzymałem muzykę i odłączyłem zasilacz od DAC, zostawiając go tylko na złączu USB. Puszczam muzykę i co? Efekt przeszedł moje oczekiwania. Ale na gorsze. To było coś strasznego , czego nawet nie potrafię opisać. Cisza, charczenie, i zakłócenia. Bez wątpienia są DT 770 PRO głodne mocy. Są o wiele bardziej głodne mocy niż XB1000, które lubią moc bardzo. Koniec końców może i napędzisz je Xonarem, ale jak to będzie brzmieć? Ja się pod tym nie podpiszę. Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Beyery są zdecydowanie bardziej wygodne niż M50 tki. Różnica jest w ucisku na głowę (ATH są raczej dociskowe), w padach (welurek vs. sróra/skóropodobne) M50 są też cięższe na głowie i mają mniejsze średnicowo pady niż Beyery. Niemniej uważam że nawet biorąc pod uwagę wersję 80ohm, M50 dalej będą łatwiejsze w wysterowaniu i śmiem stwierdzić że bez wzmacniacza i tak będą grać lepiej niż Beyery. Edytowane 24 Stycznia 2013 przez kosq83 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts