cyborkrat 0 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 witam mam laptop z firmy hp Pavilon dv6 Notebook PC, mam w nim Windows 7, 64 bitowy a sprzet mam, inter core i7 Q720 @ 1.60 GHz 4GB ram ATI Mobility Radeon HD 5650 nie wiem czemu ale jak ogladam stream kogos, gram w gry albo nawet jak robie wiecej zeczy na laptopie to odrazu fpsy nawet do 2 mi spadaja... co jest niemozliwe i nie wiem jaka to jest przyczyna i jak temu zapobiedz;/////// czy moze ktos mi pomoc w tej sprawie ?..... Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Po pierwsze, konfiguracja niezbyt mocna - zwłaszcza GPU więc nie ma się co w grach szału spodziewać. Po drugie, prawdopodobnie sprzęt się grzeje i procesor obniża taktowania pod obciążeniem - w ten sposób uzyskujemy jeszcze niższą wydajność. Cytuj Link to post Share on other sites
cyborkrat 0 Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 to co moge zrobic zebym gral i nie spadaly mi fpsy.... bo to sie robi raftownie i gram tylko w League of Legeds i nie potrzeba mocnych wymagan a po drugie jak jestem z kim na skype na kamerce i robie cos na laptopie to nie powinno mi spadac;/ a spada mi do 2 fpsow w czym to jest niemozliwe...... Cytuj Link to post Share on other sites
szarak512 48 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Słyszałem, że ta seria HP strasznie się grzeje, lecz proponuje czyszczenie chłodzenia, przeskanowanie jakimś antywirem Cytuj Link to post Share on other sites
cyborkrat 0 Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) myslalem nad nowym windowsem .... a czyscic nie bede go bo nigdy tego nie robilem w laptopie ;/ a grzac sie grzeje bo az czuc pod spodem Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Igoruss ortografia Cytuj Link to post Share on other sites
szarak512 48 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) No to możesz dać komuś żeby ci wyczyścił. Czyszczenie i wymiana pasty na pewno pomoże Edytowane 22 Stycznia 2013 przez szarak512 Cytuj Link to post Share on other sites
cyborkrat 0 Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 bede musial tak zrobic... bo nawet nie moge pograc sobie ani nic ... bo boje sie ze spadna fpsy i bede musial czekac z 10 min zebym znow cos mogl zrobic na nim.. Cytuj Link to post Share on other sites
szarak512 48 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 No niestety innej opcji nie ma Cytuj Link to post Share on other sites
SkuaLL 2 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Podkładka chłodząca - powinna pomóc http://www.morele.net/podstawka-chlodzaca-glacier-glacier-nc400-czarny-spc078-498874/ Cytuj Link to post Share on other sites
sshadowek 127 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Te podkładki chłodzące prawie nic nie dają. Lepiej wyczyścic chłodzenie i wymienić paste. Cytuj Link to post Share on other sites
cyborkrat 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 hmm wydaje mi sie ze tez to nie pomoze bo zawsze klade cos wysokiego tak jak szklanke czy cos zeby wysoko bylo i moglo oddychac i nic nie pomaga, tez mysle nad wyczyszczeniem laptopa + zainstalowania mu nowego windowsa Cytuj Link to post Share on other sites
radelgar 200 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 A wrzuć screen'a z programu HWMonitor, kiedy zaczynają ci Fpsy spadać. http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html Cytuj Link to post Share on other sites
cyborkrat 0 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 ok jak bede w domu to zrobie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/75d4952c3ea15f7c.html to jest wynik jak gadalem z kims przez skype...... a co dopiero jak bym gral albo cos innego robil ;/ nawet nie moglem poruszac sie po obrazie myszka bo tak mi spadly fpsy Cytuj Link to post Share on other sites
radelgar 200 Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 No to spróbuj go przeczyścić, nałożyć nową pastę, zobaczyć jak tam thermopady wyglądają. Chociaż jak na HP to temp. mieszczą się w granicach normy. Cytuj Link to post Share on other sites
cyborkrat 0 Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 no bede musial kogos znalesc zeby mi ktos to zrobil....... No jak teraz patrzalem przez ten program to normalnie mam 65 a juz od 71 zaczyna mi sie scinac masakrycznie......... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts