Skocz do zawartości

Wybór płyty głównej chipset P67, socket 1155

Recommended Posts

Jaki jest budżet i dlaczego musi być na P67?
Do 450zł

Bo mam procesor Intel i5-2500k

Siema

Ja mam tego asusa p8p67pro rev 3.1,jestem bardzo zadowolony,fajnie się robi oc,bardzo przyjemny bios,na bierząco aktualizacje biosu,wbudowany bt,

Jak siw zdecydujesz miej pewność że bierzesz ostatni wypust bo te pierwsze v. były z nimi problemy.

A gdzie kupiłeś i za ile? W sklepach internetowych brak tej płyty a na allegro wersje bulk i do tego chyba nie te ostatnie Edytowane przez rolandtb

Ja miałem farta bo gość kupił płyte,procka i7 ,i 2x4gb ram,przywiózł do Irlandii dla siebie,miał składać kompa i mu się odwidziało, a akurat składałem pieca to odkupiłem wszystko od niego za 350eur z tego co pamiętam w zeszłym roku.

Ta co kolega wyżej podał bardzo fajna i na nowym chipsecie,jak chcesz brać taką jak ja to nie płacić więcej niż 300zł,bo bez sensu dać za starszą jak mozesz mieć lepszą z linku powyżej.

Asus P8P67 Pro 3.1 B3

Miałem ta płyte spaliła mi się razemz procesorem za 1200 zł , miałem mega problemy z reklamacją płyty jak i procesora. Nie wiem dlaczego tak się stało prawdopodobnie coś w tej cyfrowej sekcji zasilania nie zadziałało i puściło napięcie które spaliło sekcje i procesor co w dzisiejszych czasach nie mieści się w głowie przy obecniej elektronice.

Co do chipsetu P67 weź przynajmniej Z77, P67 to już trochę "staroć"

Edytowane przez aleksander12

Brak PCIe 3.0 a mam HD7970

Troche dziwne ze tez ci procesor poszedl, moj na szczescie dziala (nie wiem czy w pelni ale byl sprawdzany).

Fajna ta plyta ASRock ale juz sie zrazilem :/

Zastanawiam sie nad GIGABYTE GA-Z77X-D3H tylko taka biedna jest jakas ale chyba wezme

A te korekty 3.0 czy cos to tylko na p67 ?

Edytowane przez rolandtb

Staroć to złe określenie. Na korzyść Z77 przemawia obsługa zintegrowanej grafiki. Można pisać o obsłudze PCIe 3.0 w Z77 ale nie z 2500K. Poza tym obecnie nie ma różnicy miedzy 3.0 a 2.0. Wszystko zależy od tego ile czasu zamierzasz korzystać z tej platformy.

Mimo wszystko warto poszukać płyty Z77 w rozsądnej cenie.