Skocz do zawartości

Słuchawki do gier z efektem surround 300zł

Recommended Posts

Bierz po prostu dobre słuchawki - nie patrz na bzdurne loga ;) (te same, ale tańsze (gorsze, bo za coś trzeba założyć własną firmę z licencjami - przykro mi, ale tak to działa) + dodatkowa cena od logo "surround, THX, Pro Edition for gamer"). 

Myślę, że dużo osób Ci doradzi ;)

Czyli jakie dokładnie masz na myśli ?

Zależy, czego oczekujesz od dźwięku - preferujesz mocny bas, a może bardziej wyrazisty sopran. Chyba, ze po prostu szukasz słuchawek  które kosztują 300zł - to powiem Ci tak - cokolwiek kupisz, to będziesz zadowolony ;)

(efekt surround - psuje dźwięk, testując nawet kartę muzyczną Creative - pierwsze co to wyłączałem to badziewie).

http://www.ceneo.pl/14331973#tab=click - Sennheiser HD449 (HD449) - często były polecane - choć ja ich nie słyszałem.

http://www.ceneo.pl/2374920#tab=spec - mam XB500 - grają one wcale nie "natarczywie" (niżej), nie atakują zbyt mocno sopranem, a do tego są lekkie i bardzo wygodne. (te pasmo przenoszenia to z choinki urwali)

Myślę, że zaraz pojawia się inne propozycje ;) 

Ja też chciałbym wiedzieć. "drachenfeles" w podobnym temacie już mówił że to paskudny plastikowy szajs. To jest trochę taka głupia sprawa z tymi słuchawkami do gier. Przydaje się zamknięta konstrukcja ze względu na resztę domowników, jeśli są tacy, ale przydałaby się dobra przestrzeń, co sugeruje otwartą konstrukcję. Ciężko jest uświadczyć sceny w słuchawkach zamkniętych, w tym przedziale cenowym. GSH1 podobno mają dobry dźwięk ale docisk do głowy i wygoda a raczej jej brak (z tego co mówił Eklerek) to nieporozumienie. "homzik" często doradzał chyba jakiś mikrofon Zalman. Z otwartych może  Ultrasone HFI-15G oparte na S-Logic, ale mają izolację i spory docisk, poza tym to najniższy model od tej firmy. Z zamkniętych nowa linia od Shure ma powodzenie. Shure SRH240 podobno mają dobrego basowego kopa, i niezłą scenę w tym przedziale.  Trochę zbyt dużo niskiej jakości plastiku jak dla mnie. Dziwię się że nikt nie zadał tutaj pytania: pod co to będzie podpięte? Integra? DAC ze wzmacniaczem? Bo jeśli integra to słuchawki za 300 zł i więcej nie mają sensu.

Wybieranie słuchawek ze względu na podział do gier-nie do gier, raczej nie ma sensu. Tutaj nie o to chodzi. Powtarza się już zdanie zbyt często w tym dziale, że do gier cudów nie potrzeba. Jak dla mnie liczy się tutaj scena, wytłumienie odgłosów z otoczenia i mały docisk. Dlatego radzę dołożyć i kupić Ultrasone HFI-450. Oczywiście do tego obowiązkowo wzmacniacz słuchawkowy. Te słuchawki poradzą też sobie świetnie z muzyką, ponieważ są dość ciepłe.

Edytowane przez kabak 1991

Słuchawki do gier a muzyki to mimo wszystko troszkę inna bajka lub trzeba iść na kompromis. Da się znaleźć dobre słuchawki do gier z mikrofonem lub dokupić osobny mic choćby na klips oraz słuchawki zamknięte z dobrą przestrzenią. Każde słuchawki najlepiej jeżeli to możliwe odsłuchać samemu. Lubienie (nadmiaru) basu może "zaciemniać" inne pasma. Jeżeli te słuchawki mają ci pomóc grać na słuch to zapomnij o przebasowieniu i innych przebarwieniach. Słuchawki do gier nie powinny być zbyt szczegółowe bo usłyszysz wszystko oprócz przeciwnika. Słuchawki for game przeważnie wielki lol albo po co przepłacać za znaczki. Co będę mądrkował. To co napisałem to ogólna lektura for i stron. Zerknij na stronę techfanatyk.net poczytaj trochę więcej.

Kolega wyżej widzę sensownie zapytał o źródło.

Edytowane przez grzegorz75

"Słuchawki for game przeważnie wielki lol"? A co to niby ma znaczyć? HeadFi dało się we znaki za bardzo?

Ciężko o słuchawki zamknięte z dobrą sceną. To w większości są drogie słuchawki klasy średniej bądź HI-END, powyżej 700zł. Poza tym wszystko zależy od tego co słyszysz, od Twoich potrzeb, od Twojego sprzętu - DAC, słuchawki. Dobrze jest testować, ale sklepy z słuchawkami to abstrakcja w tym kraju ciągle. W mojej okolicy nie ma ni jednego. Szlag.  :]

Edytowane przez kabak 1991