Bezet11 0 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Witam! Posiadam płytę główną MSI Z77A-G45 z zintegrowaną kartą dzwiękową. System to windows 7 Ultimate 64bit. Stery do dzwięku to Realtek HD Audio. Podczas nagrywania dzwięku w WINDOWSIE 7 występują straszne szumy. Podczas rozmowy na ventrilo, TS, skype jest to samo - szum. Może spotkaliście się z takim problemem ? Nie mam pojęcia co robić, w ustawieniach zmieniałem prawie wszystko. Mikrofon jest w 100% sprawny. Myślałem nad zakupem zewnętrznej/wewnętrznej karty dzwiękowej ale problem w tym że jest to kwota około 100zł za w miarę przyzwoitą karte a jeśli problem nie tkwi w karcie to kasa wyrzucona w błoto. Edytowane 22 Stycznia 2013 przez Bezet11 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Bandyto3xx 28 Napisano 22 Stycznia 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Mikrofon ustawiony na maksa z podbiciem dB, bez funkcji programowej "odszumiarki" w sterownikach karty muzycznej ? Jeśli nie - sprawdź w innym komputerze - choć jestem pewny, że ten mikrofon jest po prostu słaby i mało czuły i podgłośniłeś go programowo, co uwydatniło szumy. Cytuj Link to post Share on other sites
Bezet11 0 Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Mikro był uszkodzony, temat do zamkniecia Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts