Skaciu 10 Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Tak jak w temacie - co lepsze (chłodzenie i pojemność) Fractal Define R4 vs Design Core 3000 Edytowane 21 Stycznia 2013 przez Skaciu Cytuj Link to post Share on other sites
Artemowski 77 Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Chodzi o Define R3, Define R4 czy Core 3000? Namieszałeś trochę. Cytuj Link to post Share on other sites
Skaciu 10 Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Proszę o liczne odpowiedzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Artemowski 77 Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Powiem tak: posiadam Core 3000 i jestem bardzo zadowolony, ale Define R4 to inna klasa i Core 3000 nie ma do niej startu. Nie ma się zresztą czemu dziwić skoro Core kosztuje 240zł, a R4 400zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Skaciu 10 Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 A jak ci się sprawuje 3000? Z tego co widziałem wygląda przyzwoicie . Te wiatraczki w obudowie są ciche?? Cytuj Link to post Share on other sites
Artemowski 77 Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Tak jak mówiłem, jestem bardzo zadowolony z obudowy. Używam jej pół roku, ma parę wad, np. szybko kurząca się gąbka na przodzie (po przełożeniu wentylatora z przodu na miejsce koszyka na dyski problemu nie ma ), brak USB 3.0, trochę mało miejsca za tacką na schowanie kabli. Wentylatory i tak zagłusza mi cooler cpu, więc ciężko mi ocenić. Cytuj Link to post Share on other sites
Kyle_ 13 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Tak jak mówiłem, jestem bardzo zadowolony z obudowy.Używam jej pół roku, ma parę wad, np. szybko kurząca się gąbka na przodzie (po przełożeniu wentylatora z przodu na miejsce koszyka na dyski problemu nie ma ), brak USB 3.0, trochę mało miejsca za tacką na schowanie kabli. Wentylatory i tak zagłusza mi cooler cpu, więc ciężko mi ocenić. ... i tak zupełnie Ciebie nie martwi to, że po przełożeniu wentylatora kurz już się nie zbiera ? Bo moim zdaniem, to ten wentylator po prostu teraz bardziej miesza powietrze wewnątrz obudowy ... a poptrzednio bardziej wtłaczał z zewnątrz (powinieneś mieć nieco inne temp. obecnie w budzie, tzn. nieco wyższe). ps. widzę że masz dosyć potężne chłodzenie na CPU ... nie chłodzi wystarczająco na niższych obrotach? (bo pisałeś że jest głośne) Edytowane 22 Stycznia 2013 przez Kyle_ Cytuj Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 R4 - jeżeli zależy Ci na wygłuszaniu. Core 3000 - jeżeli zależy Ci na większym przepływie powietrza. Ale jeżeli masz pieniądze na R4 a zależy Ci bardziej na przepływie powietrza niż wyciszaniu, to lepszym wyborem będzie Arc Midi (też Fractala). Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 J.w. czyli do wyciszenia kompa to Define R4 a do lepszego przepływu powietrza Arc Midi Tower lub Core 3000. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts