kichepl01 0 Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) tak jak w temacie potrzebuję pomocy w edycji "zająknięcia się w przemowie", zająkniecie występuje w jednym momencie. Całą resztę zrobiłem sam w programie audacity "usunięcie szumu itp. Ale mam problem z tym ponieważ nie mam pojęcia jak to zrobić oraz przygotować fragment niezmontowany, jest to praca na zaliczenie koleżanki wiec bym prosił o jak najszybszą pomoc. Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc wszelkie chęci proszę kierować na email kiche-001@o2.pl Edytowane 21 Stycznia 2013 przez kichepl01 Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 najłatwiej jest ten moment wyciąć w audacity ( przedtem jednak trzeba jeszcze podzielić go na 2 fragmenty przed i po zająknięciu. Poszukaj tutoriali na YouTube. Cytuj Link to post Share on other sites
kichepl01 0 Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 szukałem na yt i nic ... wyciąć tez nie mogę ponieważ jest to krótkie słowo, słychać je tylko w całym zdaniu a jeśli chce wybieram tylko ten fragment z zacięciem to w ogóle nie słyszę tego zająknięcia. Proponowałem jej aby nagrać te słowo na nowo ale różniło by się jakością bo oryginał był nagrywany w profesjonalnym studiu Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 jak chce się coś wytłumić to można spróbować opcją odszumiania zaznaczyć fragment z zająknięciem, powiedzieć programowi, że to tu jest szum i potem tylko w tym fragmencie zrobić odszumianie Cytuj Link to post Share on other sites
kichepl01 0 Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) odszumienie nie pomaga Edytowane 21 Stycznia 2013 przez kichepl01 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts