Skocz do zawartości

Samsung smart tv 32 Cale i rozdzielczosc full hd nie dziala jak powinna.

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez w007big,

Recommended Posts

Witam zakupilem do mojego pc owy Tv jako typowy monitor do filmow itp. Problem w tym iz na 1680x1050 Wszystko dziala normalnie natomiast na 1920x1080 o dziwo kolory robia sie jakies dziwne azoczy bola. moze ktos wie czego to wina i jak to przestawic by dzialalo sprawnie w pelnej rozdzielczosci?

karta graficzna to GTX 690, podlaczony kabelkiem HDMI.

probowalem zrobic screeny ale w zasadzie nanich nie widac roznicy moge jedyne dodac iz screen na 1680x1050 wylada dobrze natomiast ten 1920x1080 tak jak bym filmowal monitor Telefonem komurkowym.

• Rozwiązanie

Witam,

sam miałem dokładnie taki sam problem i męczyłem się parę dni nad jego rozwiązaniem. Generalnie to musisz zrobić następującą rzecz: odpalić menu "Źródło" (czyli przycisk source na pilocie) następnie zmienić nazwę HDMI/DVI 1 na PC poprzez podmenu narzędzia. I zwróć jeszcze uwagę aby podłączyć kabel do TV na wejście HDMI 1. U mnie to pomogło i TV zachowuje się jak monitor. Ja mam UE32ES6100 tak na marginesie. Życzę powodzenia :-)

• Popieram 1
Witam,

sam miałem dokładnie taki sam problem i męczyłem się parę dni nad jego rozwiązaniem. Generalnie to musisz zrobić następującą rzecz: odpalić menu "Źródło" (czyli przycisk source na pilocie) następnie zmienić nazwę HDMI/DVI 1 na PC poprzez podmenu narzędzia. I zwróć jeszcze uwagę aby podłączyć kabel do TV na wejście HDMI 1. U mnie to pomogło i TV zachowuje się jak monitor. Ja mam UE32ES6100 tak na marginesie. Życzę powodzenia :-)

Dzieki wielkie smiga jak powinnien :)

• 4 miesiące temu...

Witam, zarejestrowałem się tylko po to żeby pomóc osobom, które mają podobny problem z samsungami. U mnie sprawa wyglądała tak, że nie dało się normalnie pisać i przeglądać strony. Co prawda.. rozumiem można się przyzwyczaić, ale na dłuższą metę wydłuża nam czas pracy przed monitorem.

Zakładam, że już udało nam się uzyskać obraz monitora w tv. Tak więc do rzeczy: w samsungu gdy podłączymy tv przez hdmi (port1) do naszego lapa/pc musimy z pilota wcisnąć przycisk MENU > potem z menu wybrać SYSTEM > OGÓLNE > TRYB GRY - tutaj włączamy tą opcję. Dostaniemy informację o tym, że jakość będzie nieco gorsza, jednak ja tego nie zauważyłem. Efekt to jak ręką odjął, myszka ma nieodczuwalne opóźnienia. Mój tv to 40" UE40F6500SS. Powodzenia.

Edytowane przez ladniemacienabance
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam,

Witam, u mnie po przejściu na opcję złącza PC wyświetla komunikat o braku podłączonego sprzętu  :[  :[  :[

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...