Skocz do zawartości

MŚ w piłce ręcznej - Hiszpania 2013

Recommended Posts

Nie wiem czy ktoś kojarzy, że trwają wspomniane w temacie MŚ w piłce ręcznej. Trenowałem szczypiorniaka przez 12 lat, więc jestem solidnym kibicem. Jeżeli ktoś jeszcze ogląda i kibicuje, zapraszam do komentowania. Polska ma niegłupią grupę. Po trzech meczach mamy dwie wygrane i jedną porażkę. Przed nami przeklęta Serbia i Korea. Cholernie mi brakuje Wenty.

No właśnie nowy trener, nowa drużyna (kilku nowych chłopaków) - pierwszy sprawdzian, więc całe środowisko obserwuje.

Wiem, że zainteresowanie Handball'em w naszym kraju jest mizerne, więc wspomnę, że mamy najlepszych zawodników na świecie. Chłopaki grają w największych klubach i naprawdę warto ich oglądać.

Ehhh widzę, że same asportowe pierdoły tu przesiadują. Ja powoli dochodzę do siebie po dzisiejszym meczu. Takie akcje tylko w piłce ręcznej.

Zjadłem wczoraj paznokcie do samych łokci. Dwa razy wychodziłem z pokoju jak przegrywali już solidnie. W oczekiwaniu na ostatnie kilkanaście sekund meczu obgryzłem z napięcia połowę blatu od biurka. A blat jest szklany. Matko jedyna. Nie na moje zdrowie ta "nowa drużyna". Moja kobieta nie chciała oglądać bo jak nie ma Wenty to ona nie ma na co patrzeć. A mi zaserwowano taki dreszczowiec...

Następny mecz w sobotę?

Może ktoś by rozpisał albo dał linka do transmisji w polskiej telewizji, bo ja jestem jakiś nieporadny i nie ogarniam ani przeglądów sportowych ani telewizji :/

Najbliższy mecz w sobotę o godz. 18.00 z Koreą Pld, transmisja w TVP2 :D   

Teraz jak to zwykle bywa, wszystko zależy od szczęścia. My oczywiście musimy wygrać z Koreą, Słowenia musi zbić Serbów i do tego bilans bramek. Przy odrobinie szczęścia może nie trafimy na Chorwację lub Hiszpanię (którzy do tego grają u siebie).

No to teraz czekamy na wynik meczu Serbia - Słowenia.

Oglądałem dzisiejszy mecz z Koreą i kurde trzeba przyznać, że Koreańczyki grają całkiem niezły handball :) Szybkie akcje, ciekawe rzuty, moim zdaniem mogli nas nawet ograć ;) Oczywiście kibicuję Naszym, żeby nie było. że nie patriota :P Mam nadzieję, że te mistrzostwa będą dla Polaków udane :)

Słoweńcy zagrali dla nas  :D Next game - poniedziałek 21.30 vs. Węgry.

Mam paru znajomych, którzy uprawuają/uprawiali ten sport i mówią, że nie tylko trudny, ale i bardzo kontuzyjny...

W ogólniaku sam grałem, dotarłem nawet do trzeciej ligi  ;)  niestety sport mega kontuzyjny...