Skocz do zawartości

Wysoka temperatura(olbrzymia)

Recommended Posts

Witam, od niedawna borykam się z takim problemem że mój procesor się szybko nagrzewa. Osiaga naprawde wysoką temp, przez co mój komp sie wiesza. Obok procesora z lewej strony znajdują sie jakieś żeberka, one osiagają bardzo wysoką temp, jeśli gram i sie tego chwyce, i dluzej przytrzymam jest możliwość ze mnie może lekko sparzyc(nie zartuję) wiem co mowię. Proszę o szybką pomoc. Nazwa plyty głownej AS ROCK P4I65HG. PC ma kilka lat, wszesniej problem nie występował, mam obudowę z jedej strony zdejmnietą, ponieważ jeśli jest założona 2x szybciej się nagrzewa. Jeśli się zagrzeje na ekranie wyskakuje napis "no signal" i pc się wiesza(nie wiem czy to jest wina tego). Dziekuję i pozdrawiam i liczę na dobrą i szybką radę od specjalistów. :). Poniżej wstawiam zdj karty. I jeśli to jest zły dział, bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego. Pozdrawiam.

WSTAWIAM LINKA DO MOJEJ PŁYTY GŁOWNEJ :

http://178.255.43.251/image.php?w/650/h/650/woh/0/data/offer/5/00040029/57789/3ee3cb4fa70d4c7c991b95debb34702c.jpg

Aktualnie temp CPU wynosi 55 stopnii. Chcialbym dodać te żeberka niżej czy co to jest są cieplejsze od temp CPU co najmniej jakies 25%. W dodatku dziś jak gram to mi sie PC wiesza czego przedtem nie było. I chciałbym dodać że chyba szybciej sie grzeje jak gram, ale to oczywiste. Pomoż ktos? Musiałbym paste wymienic?

Przydało by się wymienic ta paste to juz leciwy sprzęt a past po upływie kilku miesięcy zaczyna powoli tracic swoje własności termoprzewodzące.

Chciałbym dodać iż cześć pod procesorem, nagrzewa się 2x szybciej niż radiator.

Czy chodzi Ci o radiator na chipsecie ??

Edytowane przez Hooligans1293