Vitalr 1 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam wszystkich przeglądających ten temat. Mianowice mam pytanie, ponieważ mam wielki dylemat, który telefon wybrać w cenie 1000 +/- zł..Może zacznę od początku.. Chciałbym telefon, który wytrzyma mi przynajmniej ten 1 dzień..tutaj wyczytałem, że L9 jest strzałem w 10 . Sporą wagę przywiązuję do jakości obrazu, tutaj Sony Xperia S, lecz przed jej wyborem zniechęca mnie opinia odnośnie baterii, która ponoć bardzo krótko trzyma.. Ogólnie to Sony S ma wszystko co mi sie podoba tylko kwestia baterii. To jest chyba najważniejsze. Choc w L9, aparat zaledwie 5mpx. Jakość obrazu też nie powala, i o to się boję. Nigdy nie miałem przed oczyma L9 ani S, więc cięzko mi ocenic jak z obrazem w obu tych telefonach. Proszę o poradę , który tel wybrać i dlaczego.. Mile widziane propozycje innych smartfonów.. Cytuj Link to post Share on other sites
Kuba Mily JDM 56 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Ja mam Xperie S i spokojnie wytrzyma jeden dzień Cytuj Link to post Share on other sites
Vitalr 1 Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Ja mam Xperie S i spokojnie wytrzyma jeden dzień Mógłbyś powiedzieć co mniej więcej robisz na nim, że wytrzyma 1 dzień ? Tak mniej więcej.. Cytuj Link to post Share on other sites
Kuba Mily JDM 56 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Przegłądam internet na 3G(tak z godzinkę) gram w np. Most Wandet, rozmawiam, piszę smsy. Tylko ja mam jasność na 50% ustawioną. Wiesz i tak czy siak co wierzór musisz podłączyć do ładowania. Cytuj Link to post Share on other sites
silentpa100r 69 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 l9 bardzo pozytywnie z obrazem, masz ips a i jakosc bardzo dobra;) wydajnosciowo xperia lepsza bo omap w l9 ma 2x1GHz i do tego 1 rdzeniowe power vr sgx540. jesli chodzi o antutu np to na moim tabie(ainol elf 2) mam zawsze ponad 8k ptk, l9 ma 7100. co niezmiena faktu ze l9 jest wydajna i fajna. bateria tez ladnie trzyma bo ponad 2000mAh. kumpel jest bardzo zadowolony z l9(przesiadl sie z galaxy ace) Cytuj Link to post Share on other sites
mateusz981 5 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 (edytowane) Ja bym wziął nokię 808 pure view . Aparat bije na głowę każdy inny smartphone , Bateria też wytrzyma jakies 2 dni . Jest szybka , nie tnie , nie spowalnia . złacze mhdmi , pamieć 16 gb . Tylko jeden problem , nowa stoi ok 1600 zł Edytowane 14 Stycznia 2013 przez mateusz981 Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Co do Nokii: http://www.androidrecenzje.pl/nokia-808-pureview-41mpx Cytuj Link to post Share on other sites
Vitalr 1 Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 A co powiecie gdybym do L9 , xperii S dorzucil do rywalizacji LG 4x HD ? cenowo nie jest źle, za 1300 kupię już, wydaje się o niebo lepszy od wszystkich tu wymienionych i aż tak bardzo od s3 nie odbiega.. Tylko co z bateria w nim ? Cytuj Link to post Share on other sites
silentpa100r 69 Napisano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 wydajnosciowo najlepszy, a bateria to musi go ktos miec zeby cokolwiek powiedziec bo gdybanie to wiadomo Cytuj Link to post Share on other sites
Vitalr 1 Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Chyba wezme L9 , ale czekam moze ktos da znac co do 4x HD w sumie to roznica 400 PLN.. Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 4X HD toświetny telefon, przede wszystkim pod względem wydajności- Tegra 3 robi swoje... Jakość wykonania lepsza niż przeciętne "LG". Jedyne, do czego można się przyczepic, to częstotliwość wydawania nowych softów, a właściwie ich brak. Ale to można zaradzić romami z XDA. Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 obecnie do 4x jest tylko chyba jeden rom, więc tutaj sie trochę za bardzo rozpędziłeś, mimo tego wydajność sporo wyższa niż w l9 i xperii s Cytuj Link to post Share on other sites
misiek12_sdz 121 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Jeśli nie jesteś power userem i nie grzebiesz w romach 5x w tygodniu to LG 4x będzie ok. Niemal wszystkie niedociągnięcia softu są zgrabnie ukrywane przez mocny procek. Bardzo dobry wyświetlacz o naturalnych kolorach, bateria(wymienna) dość przeciętna w testach mimo swojej dużej pojemności i dodatkowego oszczędnego rdzenia. Aparat i kamerka są dość słabe jak na topowy telefon, niby 8MP ale matryca mniejsza niż SGS2 czy reszcie telefonów z podobnej/wyższej półki. Na + jest też to że jest jednym z najmniejszych telefonów w klasie 4,7" oraz to że posiada slot na karty pamięci. Co do wsparcia na XDA to owe nie istnieje(ciężko żeby były gotowane romy skoro telefon ma zablokowane wszystkie możliwości ich wgrania). Rozważałeś Galaxy S2? Mimo wyświetlacza tylko 480p obraz jest ostry, a nawet na ICS-ie system jest bardzo szybki(choć zawsze można wgrać przeciek JB albo poczekać jeszcze 2-3tyg na oficjalną wersję). No i do S2 masz orginalną, powiększoną baterię 2000mAh, która nie pogrubia telefonu.PS jeśli przecieki o Jelly Beanie z odblokowanym Bootloaderem okazałyby się prawdziwe to ten LG byłby świetną propozycją w swojej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
rudnis 2673 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Hej, u mnie w pracy kolega ma LG 4X HD, generalnie jest bardzo zadowolony, jednak bateria jest ogromną bolączką tego modelu,(wyśw. 4,7") ponadto w porównaniu wyświetlaczy z moim HTC One X - ten LG wypada dość blado, a dodam, że sprawdzaliśmy na kilku ustawieniach. Tu masz rzetelne testy: LG 4X HD: http://www.telepolis.pl/artykuly/test-telefonu-lg-p880-optimus-swift-4x-hd,3,3,551.html?p=1 Sony Xperia S: http://www.telepolis.pl/artykuly/test-telefonu-sony-xperia-s,3,3,486.html LG L9: http://www.telepolis.pl/artykuly/lg-p760-optimus-swift-l9,3,3,560.html A może weź pod uwagę to: http://allegro.pl/htc-sensation-xl-ideal-jak-nowy-polecam-i2944953839.html Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Co do wsparcia na XDA to owe nie istnieje(ciężko żeby były gotowane romy skoro telefon ma zablokowane wszystkie możliwości ich wgrania). http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2085710 jest? jest, marny, bo marny, ale jest idąc jednak dalej mógłbyś rozważyć jeszcze samsunga galaxy nexus, jeśli zależy ci na wsparciu Cytuj Link to post Share on other sites
misiek12_sdz 121 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Jeśli ktoś lubi telefon bez funkcji telefonu to jak najbardziej jest Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Jeżeli możesz dać 1,3k to bierz 4x HD. Mniej, to tylko SGS II, mała rozdziałka i tak daje lepszą ostrość niż niektóre z aktualnie dostępnych lepszych Smartp. , ponieważ matryca w sgs2 nie dzieli 2 pikseli by otrzymać jakiś kolor, tylko uzyskuje go poprzez 1. Co tam jeszcze jest ciekawego, chyba tylko L9 i X In. UWAGA! Jeżeli zależy Ci na baterii to rozważ dość taniego Pentagram monster (4100mAh), ekran co prawda od LG, a wnętrzności takie sobie, ale trzyma dłużej niż Note 2 (bateria 3100mAh). W dodatku cena- oficjalna to 899zł, ale jest już po ok. 870zł. Cytuj Link to post Share on other sites
jjack 24 Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Z tych 3 LG 4X co z tego ze nie umieja aktualizacji robic,masz od tego xda itd a ekran i wydajnosc najlepsza z tych 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Ja teraz brałbym właśnie tego 4X HD i wgrał jakiegoś porządnego ROMa, nie wiem czy jest, ale zapewne Cyanogen mod, albo MIUI. Ewentyalnie poczekał z miesiąc, bo w cenie 4X HD jest już prawie One X (nie plus), który ma podobne wnętrzności, ale lepszy ekran, najlepszą nakładkę systemową i ten dźwięk- nie do przebicia + Beats. Z testów to rzeczywiście trochę poprawia jakość dźwięku (podbicie niższych i wyższych częstotliwości). Na razie to i tak brałbym 4X HD. Cytuj Link to post Share on other sites
meszok 0 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 A ja wtrące swoje 3 grosze. Jeśli nie przeraża cie wielkość ekranu to na twoim miejscu brałbym LG P895 Vu. Ja nowego wyrwałem za niecałe 1k. Do przeglądania netu wyświetlacz 5cali bajka, wszystko widać bez powiększania. Do tego tegra 3 i cztero jajowy procesor. O dziwo bateria wytrzymuje mi spokojnie 24h z czego jestem bardzo zadowolony. Co do wielkosci można sie bez problemu przyzwyczaić, sam sie obawiałem że będzie za duży ale jak teraz patrze na swój poprzedni 4calowy telefon to wyaje mi sie że to zabawka jest Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Ale te proporcje do mnie np. nie przemawiają. WOGÓLE! Ale jak kto woli. Bierz 4x hd i wgraj jakiegoś softa z XDA. Będzie cacy za ok. 1k. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 W OGÓLE !!! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 4 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 To miało być kontrowersyjne! Dlatego duże litery! Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 wszystkie softy z xda do 4x są niedopracowane, więc życze powodzenia Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 5 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Może coraz więcej ludzi je kupuje, więc niedługo bd stabilne wersje z XDA. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts