Skocz do zawartości

Standard , który byście wybrali telefon ... ;)

Recommended Posts

Witam,

z racji kończącej się umowy i z braku wiedzy dogłębnej w nowościach chciałbym Was się poradzić, który z niżej wymienionych telefonów byście sami wybrali:

1. Samsung Galaxy mini 2

2. Samsung Wave Y

3. Sony Xperia J

4. Sony Xperia Sola

5. LG Swift L3

6. Samsung Galaxy Ace

Telefon służył by mi tylko do dzwonienia. Nie jestem fanem netu /bo mam lapka/. Nie ukrywam, że zdjęcia rzadko ale parę bym wykonał z racji posiadania małej pociechy. Bateria również aby parę dni pochodziła. Nie mam żadnych wymagań odnośnie producentów (obecnie mam Avila i jestem bardzo zadowolony), z telefonami marki sony nie miałem styczności . Takie z grubsza są moje potrzeby.

Galaxy Ace odpada na starcie. Procesor wykonany w technologii armv6 potrafi popsuć nerwy. Wg mnie najlepszym wyborem byłaby Xperia J, mocny procesor i większa bateria niż w Soli. ;)

Edytowane przez TychaLFA

Sola jest 2-rdzeniowa, natomiast J jest jednordzeniowa. Dodatkowo różnica w technologii produkcji tych procesorów. Dałem wyżej porównanie tych dwóch modeli.

Edytowane przez Shaco

A idąc tak po bandzie: 

Samsung Galaxy SII czy Nokia Lumia 900 ???

Akurat nie miałem Lumii 900 w ręce i na potrzeby porównania zakładam, iż to większa Lumia 800. W takim wypadku wybieram SII. Używam chwilowo SGS2 jak służbowy telefon . Wydaje się być bardzo przyjemny, zgrabny, szybki (Android 4), nie wierzyłem że to powiem, ale "ładne kolory wyświetlacza" :). Ale wskazanie jest minimalne.

Zdecydowanie Sola,bije na głowę J.   Co niektórzy nie powinni się wcale wypowiadać,bo najwyraźniej nie mają pojęcia o czym mówią,Xperia J to najbardziej nieudany telefon od Sony.

Akurat jako posiadacz Sony Xperii Go twierdzę że Android to im (Sony) kiepsko wyszedł na większej ilości urządzeń. Mając takie bebechy jak Sola aby czysty system lagował - fu! I nikt mi nie powie że w innych telefonach też laguje. Wspomniany wyżej SGS2 działa idealnie.

Tylko nie Galaxy Ace. Nic się nie da zrobić na zapychającą się pamięć. Rootowanie,superuser,link2sd- i dalej działa...a raczej nie działa. Z SG2 nie mam żadnych problemów od ok 2 lat. Swoje przeszedł i działa jak nowy.