vivaldi2004 3 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witam, z racji kończącej się umowy i z braku wiedzy dogłębnej w nowościach chciałbym Was się poradzić, który z niżej wymienionych telefonów byście sami wybrali: 1. Samsung Galaxy mini 2 2. Samsung Wave Y 3. Sony Xperia J 4. Sony Xperia Sola 5. LG Swift L3 6. Samsung Galaxy Ace Telefon służył by mi tylko do dzwonienia. Nie jestem fanem netu /bo mam lapka/. Nie ukrywam, że zdjęcia rzadko ale parę bym wykonał z racji posiadania małej pociechy. Bateria również aby parę dni pochodziła. Nie mam żadnych wymagań odnośnie producentów (obecnie mam Avila i jestem bardzo zadowolony), z telefonami marki sony nie miałem styczności . Takie z grubsza są moje potrzeby. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Nokia E52 i już. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Nie bierz żadnego smartphone'a. Krótki czas pracy na baterii. A skoro telefon potrzebny tylko do dzwonienia, to tym bardziej nie ma sensu się na powyższe szarpać. Cytuj Link to post Share on other sites
oolloo 7 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Ja mam Samsung Wave Y. Niektórzy narzekają, że ma badę, a nie androida. Ja uważam jednak, że lepiej mieć nową badę, niż starego androida. Po prostu więcej funkcji, choć mniej aplikacji. Cytuj Link to post Share on other sites
Matizekt 46 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Kolega wyżej ma racje, jeśli nie potrzebujesz neta i innych bajerów to bierz Nokie E52. Długi czas pracy na baterii elegancki, a w razie czego też ma ciekawe funkcje Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Tylko E52 się strasznie psuła, dlatego zwróć na to uwagę. Dodatkowo, w ogóle nie czytacie: z racji kończącej się umowy Moje pytanie brzmi, tylko takie możesz wybrać? Cytuj Link to post Share on other sites
vivaldi2004 3 Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Tak, tylko takie w ofercie są, która mnie zadowala . Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Moim zdaniem: http://versusio.com/en/sony-xperia-j-vs-sony-xperia-sola Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Galaxy Ace odpada na starcie. Procesor wykonany w technologii armv6 potrafi popsuć nerwy. Wg mnie najlepszym wyborem byłaby Xperia J, mocny procesor i większa bateria niż w Soli. Edytowane 13 Stycznia 2013 przez TychaLFA Cytuj Link to post Share on other sites
vivaldi2004 3 Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 A idąc tak po bandzie: Samsung Galaxy SII czy Nokia Lumia 900 ??? Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Musisz określić czy Android czy Windows Phone. Jestem za SII. Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 sola ma lepszy procesor od j, co wy gadacie? Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Sola jest 2-rdzeniowa, natomiast J jest jednordzeniowa. Dodatkowo różnica w technologii produkcji tych procesorów. Dałem wyżej porównanie tych dwóch modeli. Edytowane 16 Stycznia 2013 przez Shaco Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 No wlasnie, ma 2 rdzenie, a wedlug niektorych komentarzy jest gorsza od j, wybor jest prosty - sola Cytuj Link to post Share on other sites
DeNeB 134 Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Zdecydowanie Sola,bije na głowę J. Co niektórzy nie powinni się wcale wypowiadać,bo najwyraźniej nie mają pojęcia o czym mówią,Xperia J to najbardziej nieudany telefon od Sony. Cytuj Link to post Share on other sites
tlkj86 34 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 A idąc tak po bandzie: Samsung Galaxy SII czy Nokia Lumia 900 ??? Akurat nie miałem Lumii 900 w ręce i na potrzeby porównania zakładam, iż to większa Lumia 800. W takim wypadku wybieram SII. Używam chwilowo SGS2 jak służbowy telefon . Wydaje się być bardzo przyjemny, zgrabny, szybki (Android 4), nie wierzyłem że to powiem, ale "ładne kolory wyświetlacza" . Ale wskazanie jest minimalne. Zdecydowanie Sola,bije na głowę J. Co niektórzy nie powinni się wcale wypowiadać,bo najwyraźniej nie mają pojęcia o czym mówią,Xperia J to najbardziej nieudany telefon od Sony. Akurat jako posiadacz Sony Xperii Go twierdzę że Android to im (Sony) kiepsko wyszedł na większej ilości urządzeń. Mając takie bebechy jak Sola aby czysty system lagował - fu! I nikt mi nie powie że w innych telefonach też laguje. Wspomniany wyżej SGS2 działa idealnie. Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Tylko nie Galaxy Ace. Nic się nie da zrobić na zapychającą się pamięć. Rootowanie,superuser,link2sd- i dalej działa...a raczej nie działa. Z SG2 nie mam żadnych problemów od ok 2 lat. Swoje przeszedł i działa jak nowy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts