Erykgolan 0 Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witam! Mam maly problem z tym AMDkowskim chlodzeniem Jest ono strasznie glosne, aczkolwiek utrzymuje temperatury mojego procka w stresie max 55stopni. Chcialbym wymienic je, na cos wydajnego ale cichego.. Czy moglibyscie polecic mi cos dobrego, a za razem cichego? Nie zamierzam krecic, bynajmniej w najblizszym czasie. Cena mysle ze okolo 150-200zl. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 mugen 2, tyle mam do powiedzenia Cytuj Link to post Share on other sites
kajefasz 0 Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 mugen 2, tyle mam do powiedzeniaAmen Cytuj Link to post Share on other sites
Erykgolan 0 Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 mugen 2 ok, ale czy jest cichy ? Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Tak, wentylator na tym chłodzeniu jest naprawdę cichy. Sam cooler jest dość spory, więc wentyl nie musi się za bardzo nadwyrężać, żeby go schłodzić. Cytuj Link to post Share on other sites
Erykgolan 0 Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Dziekuje . Kłódeczkę mozna zalozyc . Cytuj Link to post Share on other sites
Erykgolan 0 Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Musze podniesc temat, poniewaz dzisiaj bylem zapytac co i jak i nie ma mugena 2.. Zaproponowali mi natomiast spire verticool II PRO - czy jest cos to warte? Czy wystarczy? Czy ciche? Prosze, doradzcie mi . Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 No raczej do Mugena mu brakuje. 80mm, więc pewnie tez sporo głośniejsze -> nie kupuj. Cytuj Link to post Share on other sites
DIXON 4 Napisano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Czekaj na Mugen II albo go zamów z Cooling.pl sprawdzony sklep zero problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
Erykgolan 0 Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Tylko czy na mojej plycie glownej taki Mugen 2 w ogole sie zmiesci ? plytka to:ASUS M4A79XTD EVO Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Powinien. Nic z tej płyty nie wystaje za bardzo, więc zawadzać nic nie będzie. No chyba, że pamięci masz jakieś ponad normę Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Nie wiem ile cm wysokości ma ten osławiony już Mugen II ale pewnie sporo, więc zanim kupisz, sprawdź czy się w twojej budzie zmieści. Cytuj Link to post Share on other sites
Erykgolan 0 Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Buda to Logic B7, ale bedzie wymieniona za pare miesiecy. Nie bedzie przeszkadzac tym dwóm radiatorkom przy procesorze? Pamieci RAM mam normalne, ale czy bede mogl dorzucic jezeli bedzie mugen 2 ? Cytuj Link to post Share on other sites
cichy81 0 Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 To jak ci w bude wlezie to polecam to: http://www.allegro.pl/item871640460_scy ... am2_3.html Pasywnie też da radę więc będzie cisza Cytuj Link to post Share on other sites
Erykgolan 0 Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Wygląda to tak http://img513.imageshack.us/img513/9841/dsc00045wq.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Erykgolan 0 Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Up! Podpowie ktos ? Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Spokojnie Mugen 2 wejdzie. Jedynym problemem będzie szerokość obudowy. Chociaż z drugiej strony nie jestem pewien czy nie zahaczy o zasilacz?! Cytuj Link to post Share on other sites
cichy81 0 Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Nie powinien. On nie jest dużo szerszy od boxa Cytuj Link to post Share on other sites
Erykgolan 0 Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Na pewno? Przeciez to kawal metalu i szczerze mam wątpliwosci czy sie zmiesci.. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Spokojnie wejdzie, RAMów nie masz z heatpipe'ami, chłodzenia na mostku i VRM też są niskie. Pytanie tylko czy buda jest wystarczająco szeroka? Najlepiej jakby od powierzchni CPU było 165-170mm przestrzeni do bocznej ściany. Cytuj Link to post Share on other sites
Erykgolan 0 Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Buda i tak na razie pozostaje otwarta ze wzgledu na to, ze nie ma wiatrakow.. Zostanie ona prawdopodobnie wymieniona jeszcze nie wiem na jaka.. Chodzi mi głownie o przestrzen miedzy zasilaczem a procesorem, czy bez problemu zmiesci sie tam mugen? Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Możesz się też zastanowić nad zalmanem quiet Cytuj Link to post Share on other sites
Erykgolan 0 Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Jak on sie ma w stosunku do mugena ? Daje radę? Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Poszukaj w sieci "dantejskiego testu". Wydaje mi się, że mają podobne osiągi. Ja napaliłem się na Zalmana i jego zapewne zakupię. Cytuj Link to post Share on other sites
prosiacek 0 Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Tylko pamiętaj, że Zalmana możesz zamontować tylko w przedmuchu pionowym, także przydałby się górny wyciąg i jeśli będziesz kiedyś chciał założyć pamięci z wysokimi radiatorami, to raczej nie dasz rady. Dlatego z tego Zalmana zrezygnowałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts