stelek 2845 Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Witam. Postaram się aby było krótko i treściwie 8) Cel : Potrzebuje wpiąć 4 źródła obrazu - w sumie 2 monitory (DVI i VGA) i 2 projektory (2x VGA). Potrzebuję do tego 3 portów VGA (analog) i 1 portu DVI. Posiadam GPU Gigabyte 7950 z 4 wyjściami > 1x DVI, 1xHDMI, 2x Mini Display Port Do tego przejściówki: 3x DVI > VGA ; 1x HDMI > DVI. Całość planuje podłączyć w formie : DVI - przejściówka na VGA << LCD HDMI - przejściówka na DVI << LCD miniDisplayPort - przejściówka na DVI, plus DVI na VGA << rzutnik miniDisplayPort - przejściówka na DVI, plus DVI na VGA << rzutnik Problem : Czy projektory pójdą na adapterze mini display port do DVI-I (cyfra+analog), następnie DVI do VGA ? Czy to w ogóle ma prawo zadziałać ? Znane mi już są problemy ze złączami np.DVI-D na 100% nie dawał obrazu na rzutnik, DVI-I powinno hulać, ale pewności nie mam. Celuję obecnie w Adapter Mini Display Port do DVI LogiLink i na to standardowa przejściówka DVI > VGA. Nie chcę kupować adapterów miniDP na VGA, ponieważ maszynka w "standardzie" pracuje głównie na złączach DVI - po robocie takie przejściówki po prostu były by mi zbędne, ale jeżeli nie będzie innej możliwości to zakupię miniDP na VGA, czego wolał bym uniknąć. Nie lubię kaski w błoto wyrzucać. Edytowane 12 Stycznia 2013 przez stelek Cytuj Link to post Share on other sites
idzpro100 68 Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Znaczy, że masz 3x VGA i raz DVI. Zapewne z GPU otrzymałeś adapter VGA»DVI i podłącz monitor z VGA do DVI. Na allegro musisz sobie zamówić kabel DVI»HDMI i tym sposobem mamy podłączone monitory, zostały projektory. Trzeba kupić konwerter sygnału analogowego na cyfrowy - koszt ok. 200zł/sztuka. Inaczej nie zadziała. Uprzedzając pytanie o kupno przejściòwki VGA»HDMI, to ona raczej nie zadziała. Edytowane 12 Stycznia 2013 przez idzpro100 Cytuj Link to post Share on other sites
NaughtyKRZ 10 Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 (edytowane) miniDisplayPort - przejściówka na DVI, plus DVI na VGA Mi to nie działało, tylko że ja podłączałem do starego monitora (LCD). Edytowane 12 Stycznia 2013 przez devanitsu Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Znaczy, że masz 3x VGA i raz DVI Nie. Mam 2x miniDisplayPort, 1x HDMI, 1x DVI Potrzebuje w sumie z mini display portów zrobić VGA. Monitory na tą chwilę mam już podłączone pod HDMI i DVI. Pozostały dwa wolne porty mini display pod rzutniki (VGA). Dodam że DVI-I zawiera sygnał cyfrowy jak i analog, także konwerter raczej będzie zbędny. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts