stoppie 0 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Witam, mam takie pytanie dotyczące modelu wymienionego w temacie, o dokładnej specyfikacji: Procesor Intel Core i7-3610QM 2,3GHz-3,30GHz Dysk twardy o pojemności 750 GB 16 GB pamięci operacyjnej 1600MHz Karta graficzna nVidia GeForce GT630M z 2GB pamięci Matowa matryca 17,3" HD+ z podświetleniem LED Oryginalny system Microsoft Windows 7 Komputer (dokładniej procesor) podczas grania w mało wymagające gry (takie jak World of Warcraft) nagrzewa się do około 70-80 stopni. Czasem ekran zaczyna migać i gra lagować się, po zminimalizowaniu gry i odczekaniu kilku minut komputer wraca do swej początkowej wartości 45-55 stopni. Od razu napiszę, że nie jest to kurz ponieważ komputer był kupiony 3 tygodnie temu. Prosiłbym o odpowiedź, co może być przyczyną tak dużego nagrzewania się procesora. Cytuj Link to post Share on other sites
dezmont 0 Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 A co z kartą graficzną? Nvidia słynie z tego że mocno grzeje Cytuj Link to post Share on other sites
stoppie 0 Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Myślę, że jednak wina stoi po stronie procesora, bo cały czas kontroluję temperaturę i gdy tylko dojdzie do 80 stopni zaczynają się lagi, ścinki itp. Ostatnio podłożyłem pod stopki laptopa około centymetrowe podkładki z myślą, że może będzie lepszy opływ powietrza i mniej będzie sie nagrzewać, niestety nie pomogło. ponawiam Edytowane 12 Stycznia 2013 przez stoppie Cytuj Link to post Share on other sites
Leesiuu 538 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 spokojnie, support asusa wchodzi tutaj bardzo rzadko Cytuj Link to post Share on other sites
stoppie 0 Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 ;( Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Sam nic nie kombinuj .Masz gw Na próbe możesz wyłączyć ht Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts