junior87x 0 Napisano 2 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam, problem polega na tym ze po zmianie karty graficznej przy niektorych grach (co dziwne) nie we wszystkich wylacza mi sie monitor i zawiesza komputer, res nie dziala, drugim objawem jest derastyczny spadek plynnosci w grze i strasznie nagrzewa sie karta. Dzieje sie to w grach takich jak FarCry 2, PES 2009 czy Saint Row 2 a przykladowo grajac w CoD 5 nic takiego nie ma miejsca.. Nie wiem czy jest to wina karty graficznej czy za slabego zasilacza, dane mojego zestawu : plyta : GA-M52S-S3P rev. 2.0 grafika: Gainward HD3870 ram: 2GB Goodram 800MHz procesor: AMD x2 5600+ 2,9Mhz zasliacz: take me 400W jego specyfikacja :+12V/18A +5V/25A +3,3V/25A -12V/0,8A -5V/0,5A +5VSB/2A Jesli to wina zasilacza tak jak podejrzewam to na jaki najlepiej zmienic ?? Z gory wielkie dzieki za odpowiedz, pozdrawiam!! Cytuj Link to post Share on other sites
caprica 0 Napisano 2 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 to co masz to nie jest zasilacz tylko kawalek zelastwa zmien go zanim komp wyleci w kosmos a co do zasilki to moze to http://www.allegro.pl/item537307763_chi ... _gwar.html 500w starczy na mocniejszy config Cytuj Link to post Share on other sites
junior87x 0 Napisano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 No wlasnie tak tez podejrzewalem ale dali mi go z obudowa wiec jak dawal rade to nie wymienialem Thx jeszcze raz Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 3 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Mam podobny problem, choć zasilacz który posiadam powinien spokojnie dawać radę, czy wymiana zasilki pomogła u ciebie? Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 No wlasnie tak tez podejrzewalem ale dali mi go z obudowa wiec jak dawal rade to nie wymienialem Thx jeszcze raz Tylko wymień na coś porządnego, wystrzegaj się zasilaczy: feel, codegen, megabajt, tracer, mustang, take me, fever i innych wynalazków. Jak chcesz mieć tani i dobry zasilacz to kup mocną Deltę albo Fortrona. Cytuj Link to post Share on other sites
LexusHPC 1 Napisano 8 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 No wlasnie tak tez podejrzewalem ale dali mi go z obudowa wiec jak dawal rade to nie wymienialem Thx jeszcze raz Tylko wymień na coś porządnego, wystrzegaj się zasilaczy: feel, codegen, megabajt, tracer, mustang, take me, fever i innych wynalazków. Jak chcesz mieć tani i dobry zasilacz to kup mocną Deltę albo Fortrona. O tak jak najdalej od colorsit i rubicon też Kolega dobrze polecał tego Chiefteca Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts