zajec 1 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Witam,Po męczarniach w wyborze nowego telefony zdecydowałem się na jeden z dwóchLG Optimus GLG Swift 4X HDjestem gotów kupić Optimus G lecz, proszę powiedzcie mi drodzy forumowicze czy widzieliście gdzieś na polskim rynku możliwość zakupu go ? Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Miałem LG Swift 2x. Hardwareowo LG jest jak najbardziej ok...ale soft... Po zakupie nie licz na szubki update systemu (jeśli w ogóle). Cytuj Link to post Share on other sites
Lukkas 172 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Oba modele pracują na ICS 4.0 co jest chyba nieporozumieniem jak na smartfony które zostały wprowadzone w 2012. LG pod tym względem odstaje od reszty producentów. Same urządzenia bez większych zastrzeżeń - wykonanie i podzespoły na "piątkę" ale support oraz aktualizacje to porażka. Co do modelu G to niby premiera miała mieć miejsce w październiku ale jakoś nie widziałem żeby był gdzieś w naszych sklepach. Na przekór tego co napisałem wyżej też mam model tej firmy Swift 2x ale nie liczę na ich śmieszną aktualizację - mam roota i ICS na CM9 i telefon "zasuwa" aż miło. Cytuj Link to post Share on other sites
zajec 1 Napisano 11 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Co do aktualizacji, software itd. jest m.in forum xda i google, nie jest najmniejszym problemem samemu sobie wgrywać modowane czy też nie, softy to najmniejszy problem. Oryginalnie i 4X HD I Optimus G mają ICS 4.0 na forach zaś już od dłuższego czasu jest najnowszy antek więc... Zastanawiam się nad zakupem Optimusa G przez ebay lecz czy tel kupiony za granicą będzie działał prawidłowo w Polsce? Oraz czy Waszym zdaniem warto wstrzymać się te mam nadzieję max 2 miesiące i kupić w Polsce LG Optimus G czy teraz brać 4X HD ? Cytuj Link to post Share on other sites
Styles 0 Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Podobnie jak Ty, autorze zastanawiałem się nad tymi dwoma modelami. Teraz już zdecydowałem, że na pewno będzie to LG Optimus G. Niestety mam ten sam problem, nie ma go nigdzie dostępnego w Polsce, na Allegro. Jeśli będę coś wiedział to dam znać, bo codziennie sprawdzam informacje. Cytuj Link to post Share on other sites
zajec 1 Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 O nie jestem sam na forum który szuka Optimusa mnie b. korci zakup np przez ebay tylko jakie to mogłoby mieć następstwa w Polsce? czy poprawnie by działał ? Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Co do aktualizacji, software itd. jest m.in forum xda i google, nie jest najmniejszym problemem samemu sobie wgrywać modowane czy też nie, softy to najmniejszy problem. Oryginalnie i 4X HD I Optimus G mają ICS 4.0 na forach zaś już od dłuższego czasu jest najnowszy antek więc... na xda jest tylko temat z jednym romem (do 4x) póki co, więc wsparcie jest bardzo słabe nadal Edytowane 12 Stycznia 2013 przez jempierozki Cytuj Link to post Share on other sites
Dazuo 88 Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 A ta premiera Optimusa G (u nas Swifta) wgl się już odbyła w Polsce? BO coś kiepsko z dostępnością, o ile wgl... Cytuj Link to post Share on other sites
zajec 1 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 dobre pytanie, czekam na tego Optimusa z niecierpliwścią. Cytuj Link to post Share on other sites
hedzik 5 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 LG jest na tyle restrykcyjne, że może być problem z gwarancją jeśli telefon bierzesz z zagranicy. Co do JB jest zapowiedziany do obu urządzeń jeszcze w tym kwartale. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts