Skocz do zawartości

Jaki komputer do 2500zl?

Recommended Posts

Witam,

chcialbym zglosic sie o pomoc do was byscie mi zlozyli jakies komponenty do gier i przegladania neta za max 2500zl. Chcial bym byscie mi zlozyli 2 zestawy jeden na Platformie Intel a drugi na AMD. Komputer posiadac ma 8gb ramu i jakas dobra obudowe z przepustami na kable nie taka typu SilentiumPC Brutus.

Posiadam: Myszke, Klawiature i Monitor. Pozdrawiam i Dziekuje.

Edytowane przez Arnuko
Gość JackHammer
Ja jestem zdania, że jak mobo Z77/P67 to musi być proc i5 2500K, a jak proc bez K to wystarczy H61/B75.

No tak tylko jest troszke za drogi jak na sprzet ale godzina namyslen wywniozkowalem ze niechce krecic procka. Biore plyte z chlodzona sekcja zasilania na wszelki wypadek bo moj poprzedni komputer mial plyte bez chlodzenia no i niestety mialem pecha ze sie spalila wiec wole dmuchac na zimno. (Chyba że masz jakas dobra plyte tansza od tej z jakims miejszym chlodzeniem na sekcjach??) Dobra a jak bym mial do wydania tylko 2 tys. i chcialbym pojechac na procku AMD to jaki zestaw byscie polecili??

Edytowane przez Arnuko
Gość JackHammer

Biore plyte z chlodzona sekcja zasilania na wszelki wypadek

MSI B75A-G43
http://www.agito.pl/plyta-glowna-msi-b75a-g43-79-568928.html?attr=264-488572,938-515769

Dobra a jak bym mial do wydania tylko 2 tys. i chcialbym pojechac na procku AMD to jaki zestaw byscie polecili??

Procesor: AMD Phenom II X4 Quad Core 965 Black Edition 3.4GHz
Płyta główna: MSI 970A-G46
Pamięć: Good Ram GR1333D364L9/8GDC
Grafika: MSI Radeon HD7850 1GB/256Bit
Dysk: Western Digital Caviar Blue, 3.5'' 500GB
Dysk SSD: Brak
Zasilacz: Fortron HEXA 500W
Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black AT X/SSD (BT-410)
Napęd: Samsung SH-224BB/BEBE

Gość JackHammer

Oco ci dokladnie chodziło??

http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/Gry_na_PC_a_ilosc_pamieci_na_karcie_graficznej_-_cz._1-4434.html

Myślę że to mniej więcej Ci wyjaśni co i jak.

Zagram na tym zestawie w BF3 na Ultra albo w euro truck symulator 2??

BF wymagania trochę ma, ciężko powiedzieć jakie wyniki uzyskasz, ja na swoim komputerze na wysokich w BF3 mogę grać dość dobrze.

To znaczy ja mysle ze mi pojdze BF3 na ultra poniewaz mam teraz komputer (Procesor Intel Core i3-2120T, Karta graficzna XFX Radeon HD6870, 3 gb ramu kingston (tzn. 4 gb ale pokazuje mi niewiem dlaczego ze mam 3 gb)) Na tym kompie gram w BF3 na ultra przy 70 osobach i mam ok. 30/35 fps. Wiec mysle ze na tym moim tez se tak pogram nawet z wiekszymi fpsami. Ps. Mam tam procesor 2 rdzeniowy lecz niewiem czy to ten co podalem bo mam go odblokowanego na 4 rdzenie.