Skocz do zawartości

Zasilacz 600~680 W Cichy jaki prosze o pomoc

Recommended Posts

Wspaniały nie jest

Czy warto brać Seasonica?Tak warto lub zasilacze od Fractala także ciche konstrukcje.

Do jakiego zestawu ci tyle W.

Edytowane przez 06radcho

Przeglądnąłem kilka ich recenzji i widzę że zakres pomiarowy (w dół/dolna granica) im się kończy na 28 dB . Czyli jak zasilacz będzie miał 0 lub 15 lub 28 dB, to za każdym razem napiszą 28 dB, podczas gdy głośność będzie różna. ... z tego powodu nie kierowałbym się pomiarem głośności z kitguru .

Edytowane przez Kyle_

widac, takie jest tło. 28 dB jest praktycznie nieslyszalne.

"To, co najbardziej przypadło mi do gustu podczas testów, to kultura pracy wentylatora. Zastosowanie urządzeń z serii SilentWings sprowadziło poziom hałasu generowanego przez model L8 do progów praktycznie niesłyszalnych z jakiejkolwiek rozsądnej odległości. Cichofile mogą więc brać ten produkt w ciemno (w odróżnieniu od L7, w przypadku którego wyraźnie dały się słyszeć dźwięki łożyska)."

http://infobit.pl/kategoria/hardware/be-quiet-pure-power-l8-cm-530-w/5

widac, takie jest tło. 28 dB jest praktycznie nieslyszalne.

Mam teraz takie coś (podaję link do recenzji mojego zasilacza, a dokładnie pomiarów głośności):

http://www.silentpcreview.com/article753-page5.html

... czyli 21 dB głośności i jest to obok dysku twardego najgłośniejszy element mojego komputera. Tzn. jest to ciche (każdy kto jest u mnie jest zdumiony ciszą mojego PC, więc w tym zasilacza), ale w nocy "da się" usłyszeć (lub kiedy po prostu jest na prawdę >cicho<). Tak że "praktycznie niesłyszalne" to jest może z 10 dB. ... może jestem po prostu ekstremalnie wymagający w tej kwestii.

Edytowane przez Kyle_

tez mam cichy komputer i u mnie akurat slychac tylko dysk twardy. oczywiscie mowie tu o pracy w idle.

moze w Twoim egzemplarzu seasonica lozyska troche bardziej slychac. mam be quiet l8 i jego na pewno nie slysze.

a moze po prostu jestes nietoperzem jakims :P

a moze jakies lekkie wibracje obudowy powoduja ten dzwiek?

a moze jakies lekkie wibracje obudowy powoduja ten dzwiek?

Nie, to nie buda ... odłączyłem HDD, zatrzymałem wentylator zasilacza papierkiem, i ... nastała cisza ... no, bardzo, bardzo cicho było słychać pozostałe wentylatory, które jeszcze się kręciły, ale to pikuś (mam jeszcze 120 mm @~650RPM na CPU, Grafie i systemowy). A buda od zasilacza nie wibruje ... nie ma takiej możliwości (jeszcze to siedzi w Chieftec Bravo - wszystkie blachy 1mm grubości - prawdziwy masakrator)