Poular9 0 Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Wtam, Poszukuję dobrego headsetu w granicach 150zł do grania TYLKO w FPS-y. Zastanawiałem się nad Fatal1ty, jednak słyszałem wiele opinii, że jest to przereklamowany badziew. Rozwiązanie słuchawki + mikrofon Zalman ZM-MIC1 też mnie nie przekonuje bo wydaje mi się bardzo delikatny i boję się, że szybko go rozwale. Dodam, że posiadam zintegrowaną kartę graficzną realtek. Z góry dzięki za odpowiedzi i proszę też abyście powiedzieli coś więcej na temat tego mikrofonu. Cytuj Link to post Share on other sites
Krecik1218 4 Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Ja mam Creative Soundblaster 3D Tactic Alpha, kupiony za ok. 130 zł na allegro. Wcześniej miałem Fatal1ty i w samym dźwięku nie widzę zbytnio różnicy, zresztą korzystałem ze zintegrowanej karty dźwiękowej. Tactic Alpha mają zewnętrzną kartę na usb do której podłączasz audio i mikrofon. Różnic też nie słyszę, ale tak jest wygodniej bo po sprzęt jest automatycznie wykrywany. Dodatkowo ściągając sterowniki z internetu, jest program THX Pro Studio w którym masz do włączenia i regulacji 5 opcji (crystalizer, bass, surround, dialog plus i smart volume - tutaj już słychać małe różnice. Dodatkowo są profile znanych graczy do popularnych gier (fifa, cs, wow, tf2 itd. ) oraz Voice FX w którym zmieniasz głos z mikrofonu na któryś z wybranych profili. Jeśli chodzi o budowę to jest o niebo lepiej niż w Fatal1ty. Po pierwsze kabel jest płaski - i tak się skręca ale można go łatwo odkręcić i mieć spokój na kilka dni. Natomiast kabel w Fatal1ty rozerwał mi się po 2-3 miesiącach a gwarancja tego nie obejmuje. Poduszki natomiast nie są otoczone czymś w rodzaju poduszki, co strasznie zbiera kurz i grzeje, tylko z materiału skóropodobnego - tak samo pałąk. Ja w każdym razie mogę polecić od siebie słuchawki, nie bierz tylko Fatal1ty bo felerny kabel z tego co czytałem na google to chleb powszedni. Cytuj Link to post Share on other sites
reserved23 0 Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Witam! posiadam sluchawki fatal1ty i te opinie o felernym kablu to prawda, przerywa sie niestety. Jednak kupilem drugie i rowniez fatal1ty. Swietny glos (w bf3 doskonale slychac z ktorej strony biegnie koles) i zaleta jest to ze perfekcyjnie siedza na glowie, stabilnie przede wszystkim ?Mikrofon dziala bardzo dobrze Osobiscie polecam. A i co do wytrzymalosci moge powiedziec ze sa bardzo ale to bardzo wytrzymale( rzucilem kiedys nimi o sciane z calej sily i o dziwo nic im sie nie stalo) Cytuj Link to post Share on other sites
Poular9 0 Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Hmm czyli z fatal1ty sprawa wygląda tak, że jedne słuchawki mogą być serio badziewne a inny egzemplarz już całkiem odwrotnie? Jeśli tak to nieciekawie. Te soundblastery, o których mówił Krecik1218 wyglądają na naprawdę solidnie zbudowane, więc jak na razie optuję za nimi. Może ktoś jeszcze mógłby polecić jakieś sprawdzone słuchawki? OK, widzę, że nikt nie odpowiada, więc zdecyduje się na soundblastery. A temat do zamknięcia. Cytuj Link to post Share on other sites
caffu 22 Napisano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Myślę, że lepiej zainwestować w Sennheiser HD 201 + Zalman ZM-Mic1. Cytuj Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 http://pcfoster.pl/artykul/sluchawki-dla-graczy-%E2%80%93-test-kilku-modeli/1016-1.html - poczytaj Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts