FryzjerFilip 0 Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Witam,Od jakiegoś czasu komp samoistnie się restartuje, wywala bluescreeny albo zacina się tak, że obraz się zniekształca i zatrzymuje w miejscu zacinając się, tworząc zniekształcenia, jakieś paski itd.Zasilacz: AEROCOOL VPSprawdzałem na płycie głównej brak wypukłości kondensatorów, w zasilaczu też nie ma żadnych śladów spalenia itd.Do kompa mam podłączony monitor, bardzo stary, który wiele razy się wyłącza, strzela itd, ogólnie jego dni dobiegają końca, trzeszczy często itd, czy on może być winą tego typu zdarzeń ?Wklejam wykres temperatur i napięć, ja kompletnie się nie znam, wszystko okej ?http://screenshooter.net/8154859/gskivaxChciałem sprawdzić ram memtestem, aczkolwiek nie mam płyty dvd ani dyskietki, żeby go wypalić Komp w miare nowy, ma raptem 3 miesiące.Wczoraj w ogóle nie chciał się włączyć, doszedłem do tego, że kabel zasilający nie działa, zmieniłem i komp włącza się bez problemu, tylko czasem wywala jak go podłącze te bluescreeny i restarty, aczkolwiek jak chodzi więcej niż 30 minut to nigdy się nic nie dzieje, dziwna sprawa.Dzięki za pomoc !EDIT: zrobiłem formata i dalej to samo, więc myślę, że wina nie leży w systemie. Edytowane 7 Stycznia 2013 przez FryzjerFilip Cytuj Link to post Share on other sites
desk1 2 Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Podaj pełną specyfikację komputera Cytuj Link to post Share on other sites
FryzjerFilip 0 Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) G540 2.5OCZ 4gb 2x2 ( te złote )Asrock H61-M Zasilacz Aerocool AEROPGSVP-450grafika Intel HD2000 integra Prosze pomóżcie Edytowane 7 Stycznia 2013 przez FryzjerFilip Cytuj Link to post Share on other sites
desk1 2 Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Na pewno monitor nie jest przyczyną bsod'ów - to swoją drogą. A paski na obrazach i owszem - może być. Jakie się wyświetlają bsody? Temperatura rozumiem w spoczynku, jest w normie. Ale bardziej interesująca jest pod obciążeniem - zrób to najlepiej programem CPU-Z. Edytowane 7 Stycznia 2013 przez desk1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość nasciturus Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Chciałem sprawdzić ram memtestem, aczkolwiek nie mam płyty dvd ani dyskietki, żeby go wypalić 1. Można to zrobić także za pomocą pendrive. 2. Podaj kod błędu Blue Screena. Cytuj Link to post Share on other sites
FryzjerFilip 0 Napisano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Jak komp działa więcej niż 30 minut to nic się nie dzieje, ale na początku jak podłącze to po 5 minutach wywala błędy.zrobiłem screena tego błęduhttp://screenshooter.net/8154859/uwyekuwco to może być ? wiem, że uciąłem ale nie ogarniam jeszcze screenshotera i po włączeniu F8 windows szukał rozwiązania problemu a okienko znikło WYKRES Z OCCT po 10 MINUTACH OBCIĄŻENIAhttp://screenshooter.net/8154859/kxvbnpaGdzie leży problem tych błędów ? bo skoro komp jak już wywali na początku te błędy to potem działa bez zarzutu i 10h+, nie rozumiem ???? Edytowane 8 Stycznia 2013 przez FryzjerFilip Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts