asnex 19 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Witam.Osoby korzstajce z Androida mogą się trochę skarżyć na zamulanie systemu.Sam go mam i znalazłem rozwiązanie na jego przyspieszenie.Znacznie po zainstalowaniu tej apki widać to po ponownym uruchomieniu smartfona.Wystarczy pobrać ją z poniższego linka i zainstalować w smartfonie:http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1616509&d=1357316797Aplikacja ta umożliwia przyspieszenie systemu na wszystkich urządzeniach – smartfonach, jak i tabletach. Jakby tego było mało, na obecną chwilę działanie programu potwierdzają dziesiątki osób z portalu reddit oraz xda developers. O co chodzi? Google JVM odczytuje wszystkie losowe dane z /dev/random. Problem polega na tym, że /dev/random zawiera bardzo ograniczoną pulę danych. A są one wykorzystywane bardzo często. Gdy ich zabraknie – procesy się blokują, a dla użytkownika objawia się to uciążliwym przycięciem systemu. Proces nie może ruszyć, dopóki kernel nie wygeneruje kolejnej porcji losowych danych.Seeder zmniejsza długość ścieżek odczytu, co powoduje znacznie lepszą wydajność systemu i rezultat idzie zauważyć przy codziennej pracy.Dodatkowo dodam, że przy grach również jest zwiększona wydajność. Pomogłem ?Daj + Edytowane 6 Stycznia 2013 przez asnex Cytuj Link to post Share on other sites
filippo.united 2 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 fail Cytuj Link to post Share on other sites
asnex 19 Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 filippo.united na jakim smartfonie próbowałeś ? Cytuj Link to post Share on other sites
szramabdg 46 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Korzystam z tego od czasu, gdy zrobło się o tym głośniej i faktycznie na mojej starej xperii x8 dało wyraźny efekt. I to nie jest efekt placebo Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 No wlasnie slyszalem ze placebo. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie mICh@eL 335 Napisano 6 Stycznia 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Ta aplikacja została zgłoszona na oficjalnym bug forum androida i wypowiadali się developerzy Androida, że zwiększanie entropy w dev/random nie ma żadnego znaczenia, bo żadna aplikacja a tym bardziej Dalvik z tego nie korzystają. Przyspieszenie działania telefonu po zainstalowaniu tej apki to efekt placebo lub wynik tego że aplikacja co 1s zapisuje w dev/random przez co procesor jest non-stop trzymany na 100% taktowania, przez co nie traci czasu na zmiany taktowań. Nie muszę chyba mówić, że z tego powodu nigdy nie przechodzi w deep sleep i w dłuższym horyzoncie będzie to miało bardzo negatywny wpływ na baterię. Link do oficjalnego bug report: https://code.google.com/p/android/is...etail?id=42265 Edytowane 6 Stycznia 2013 przez mICh@eL Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts